Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
koristekuva Prahaan pääsee Helsingistä useilla eri lentoyhtiöiden suorilla lennoilla, mutta myös Tampereelta ja Turusta on lentoja Riian kautta Prahaan. Kulkeminen lentoasemalta ytimeen bussilla ja metrolla on vaivatonta ja ruuhkatonta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Maspalomasin ranta
Maspalomas kuuluisine rantoineen sijaitsee Puerto Ricosta jonkin matkan päässä, ja sinne kulkee busseja melko usein.

Lasten kanssa Puerto de Mogánissa sekä lähistön nähtävyydet

Perheen kanssa Puerto Mogánissa

Puerto de Mogán on hyvä perhelomakohde, mutta se ei ole aivan yhtä menevä kuin Maspalomas ja Playa del Inglés. Sataman edustalla oleva ranta on melko pieni ja täyttyy usein, eikä kaupungissa ole lapsille hirveästi tekemistä. Yksi hyvä ajanviettokeino on osallistua risteilyille, joita lähtee satamasta kohti Puerto Ricoa ja Puerto de Mogánin ympäristöä.

Enemmän toimintaa lapsiperheille on Maspalomasin ja Playa del Inglésin ympäristössä, missä on teemapuistoja ja suuri Maspalomasin ranta. Aktiiviselle lapsiperheelle Playa del Inglés on parempi lomakohde, ja sieltä voi hyvin käydä tutustumassa Puerto de Mogániin.

Esimerkiksi Spainted-sivustolla on lisätietoa Gran Canarialle suuntaaville lapsiperheille.

Lähistön nähtävyydet ja päiväretkikohteet

Lähin rannikon vierailupaikka Puerto de Mogánista on Puerto Rico, jonne pääsee laivalla ja bussilla. Puerto Ricossa on ranta, joka ei ole paljon Puerto de Mogánin rantaa suurempi, mutta kuten Puerto de Mogáninkin, sen yksi vetonaula on juuri mahdollisuus osallistua laivakyydeille. Ne vievät joko Puerto de Mogánista Puerto Ricoon tai sitten tutustumaan lähistön vesiin, joista saa lasipohjan ansiosta hyvän kuvan.

Playa del Inglés ja Maspalomas sijaitsevat Puerto Ricosta jonkin matkan päässä kohti Las Palmasta, ja niihin kulkee busseja melko usein. Niihin suunnatessa hyvä on jäädä pois Yumbo Centrum -ostoskeskuksen pysäkillä, jolloin voi mennä syömään ja shoppailemaan tämän monipuolisen keskuksen yli 200 kauppaan. Toinen hyvä pysäkki on Faro de Maspalomas, joka sijaitsee majakan vieressä. Täältä on lyhyt kävelymatka Maspalomasin dyyneille, majakan vieressä oleviin ravintoloihin ja harrastamaan kaikenlaista niin rannalle kuin muuallekin. Maspalomasin seudulla on hyvät uinti- ja vesiurheilumahdollisuudet, siellä voi pyöräillä ja siellä voi pelata tennistä ja golfia.

Las Palmas sijaitsee parin tunnin bussimatkan päässä, ja parhaiten sinne pääsee suoralla linja-autokyydillä (bussi numero 1), joka kulkee kerran tunnissa. Mahdollista on myös vaihtaa bussia Playa del Inglésissä tai Maspalomasissa. Ensimmäinen pysäkki Las Palmasissa on Parque San Telmo, jonka vieressä on paljon nähtävyyksiä, ravintoloita, illanviettopaikkoja ja kauppoja. Jos jatkaa samassa bussissa vartin kauemmin, saapuu Parque Santa Catalina -päätepysäkille. Tämän aukion vieressä ovat kaupungin parhaat illanviettopaikat, paljon ravintoloita ja kauppoja, ja melko lähellä sijaitsee myös Canteras-ranta.

Gran Canarian kaikista julkisista bussimatkoista vastaa Global.

Katso myös: Gran Canarian viralliset turistisivut

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/12

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti