Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Cloves-kauppa Sorrentossa
Nahkatuotteet lompakoista kenkiin, käsilaukkuihin vöihin ja Caprilta peräisin oleviin sandaaleihin ovat laadukkaita ostoksia Sorrentossa.

Ostokset, ruokailu ja yöelämä Sorrentossa

Ostokset

Paras paikka tehdä ostoksia Sorrentossa onvanhakaupunki eli centro storico, joka on kävelykatujen ja kujien hallitsema pienehkö korttelisto. Paljon liikkeitä on aukiolla nimeltään Piazza Tasso [kartalla], ja siltä lähtevät kävelykadut kuten Via San Cesareo ja Corso Italia ovat hyviä niin kaupoiltaan kuin kahviloiltaan ja ravintoloiltaankin.

Yksi hyvä liike näillä kaduilla on Sapori e Colori (Via San Cesareo 57), josta saa limoncello-sitruunaviinaa, joka onkin parhaita ostoksia Sorrentossa. Lähellä sijaitseva Limonoro (Via San Cesareo 51) on toinen paikka, josta saa limoncelloa, ja täällä myös pääsee näkemään, miten tätä juomaa oikein valmistetaan. Kolmas paikka limoncellolle, viineille ja muille alkoholijuomille samalla kadulla on Enotec l’Alambicco (Via San Cesareo 15), missä voi maistella juomia ennen niiden hankkimista.

Nahkatuotteet lompakoista kenkiin, käsilaukkuihin vöihin ja Caprilta peräisin oleviin sandaaleihin ovat laadukkaita ostoksia Sorrentossa. Etenkin käsilaukkuja, joita täällä on valtava valikoima, ja lompakoita voi käydä katselemassa L’Artigiagnossa. Nahkatuotteiden lisäksi muodikkaat vaatteet ja ajaton muoti niin naisille kuin miehillekin ovat hyvin esillä Sorrenton vanhassakaupungissa.

Paikallinen taide ja käsityöt ovat nekin kannattavia ostoksia. Ne käyvät tuliaisina, ja niitä tulee vastaan vanhassakaupungissa. Etenkin puutuotteet ovat tyypillisiä Sorrenton tienoon käsitöitä.

Elintarvikkeet ovat nekin hyviä ostoksia, sillä Napolin tienoo on tunnettu hedelmällisestä maaperästään. Oliiviöljyt, jotka maksavat 3–5 euroa litra, muut oliivituotteet kuten saippuat ja voiteet, pastat, pastakastikkeet ja säilötyt hedelmät ja mausteet, leivät, juustot ja monet muut tuotteet ovat maukkaita ostoksia Sorrentossa. Sorrenton vanhakaupunki on turisteille suunnattu ostospaikka, jossa hinnat voivat olla korkeampia kuin Napolissa, ja paljon ostoksille mielivien on parempi suunnata Napoliin tekemään edullisempia ostoksia paremmin valikoimin.

Markkinat tarjoavat kenties parhaan mahdollisuuden tehdä halpoja elintarvikeostoksia samoin kuin normaalia edullisempia vaate- ja muitakin ostoksia. Markkinat pidetään tiistaisin rautatieaseman takana, Via San Renato -kadun varrella.

Sorrenton kaupat pitävät turisteille suunnattuja putiikkeja ja suurempia liikkeitä lukuun ottamatta pitkän siestan. Etenkin vanhassakaupungissa on hankala suorittaa ostoksia viikolla noin klo 13–16.00 ja lauantaisin klo 13.00 jälkeen. Sunnuntaisin liikkeet ovat yleensä kiinni. Viikolla liikkeet ovat avoinna sekä ennen että jälkeen siestan 3–4 tunnin ajan.

Jos haluaa enemmänkin tutkia Sorrenton putiikkeja on niitä listattu TripAdvisorissa, mutta paikanpäällä kaikki on helppo hahmottaa ja ainakin perustuotteet löytyvät ilman sen kummempia tutkimuksia.

Ruokailu ja ravintolat

Sorrentossa on maukkaat ja muuallakin kuuluisat ruoat, joita tarjotaan kaupungissa varsin kohtuulliseen hintaan. Sorrento on kuitenkin turistien suosima paikka, jossa on paljon ylihintaisia ravintoloita, joista monet voivat tarjota korkeintaan keskinkertaisia ruokia. Enemmän autenttisia ravintoloita on lähellä sijaitsevan Napolin vanhassa ytimessä, jonka pääkatu eli Spaccanapoli ei ole hinta-laatusuhteeltaan yhtä hyvä katu kuin sen lähellä samansuuntaisesti kulkeva Via dei Tribunali..

Sorrentossa tyypillinen paikallinen annos on gnocchi a la sorrentina eli tomaattikastikkeessa ja mozzarellajuustossa uunissa paistettua gnocchia. Tyypillisiä ovat myös merenelävät, joita on niin eksoottisia kuin tuttujakin. Aina hyviä valintoja ovat frutti di mare eli merenelävät pastan kanssa tai pitsan päällä.

Pizza Marinara
Suosituimpia ja parhaimpia pitsoja on marinara, jossa on pelkkää tomaattia, valkosipulia ja basilikaa.

Pitsaa syömään haluavien on hyvä varmistaa, että ravintolassa on puulämmitteinen uuni, joka on ainoa oikea uuni pitsan tekemistä varten. Pitsat ovat täälläpäin yksinkertaisia, niin että suosituimpia ja parhaimpia pitsoja ovat marinara, jossa on pelkkää tomaattia, valkosipulia ja basilikaa, ja margheritamargherita, jossa on tomaattia ja mozzarellaa.

Mozzarellaa tulee monen ruoan kanssa, mutta ainoa oikea mozzarella on mozzarela di bufala eli puhvelinmaidosta tehty mozzarella. Pasta-annokset ovat nekin toteutukseltaan yksinkertaisia ja hyvin maukkaita, ja ne valmistetaan aina tuoreista paikallisista aineksista. Gelato eli jäätelö ja erilaiset jälkiruoat kuten leivokset ja kakut ovat nekin erinomaisia, ja niitä tulee Sorrentossa loman aikana maisteltua.

Ravintolavinkkejä

Jos haluaa syömän pääkadun varrelle tyypilliseen paikalliseen ravintolaan, on O Parrucchiano (Corso Italia 71) hyvä valinta. Saman kadun varrella hyvä ja edullinen pizzeria on De Franco (Corso Italia 265). Hyvä edullinen ravintola, joka ottaa vastaan myös isoja ryhmiä, on Il Leone Rosso (Via Marziale 25). Mieleinen ravintola niille, jotka haluavat hyvän aterian korkeatasoisessa ravintolassa, on In Bufalito (Via Fuoro 21), joka tarjoaa Sorrenton tienoolle tyypillisiä juustoja ja muita alueen tyypillisiä ruokia, kuten puhvelinlihaa ja salsiccia-makkaraa.

Kaupungin hienoimpia ravintoloita on Michelin-tähtiravintola Il Buco (Rampa Marina Piccola 5), joka tulee vastaan matkalla kohti pienempää satamaa.

Varsinaisia kasvissyöjille saati vegaaneille suunnattuja ravintoloita Sorrentossa on vähän, mutta monet italialaiset klassikkoannokset tarjotaan ilman lihaa. Ravintoloita, joista saa kasvisruokia, voi katsella Restaurant Gurusta.

Monet ravintolat kuten In Bufalito ja Il Buco eivät ole avoinna talvikauden aikana, ja monet ravintolat ovat avoinna vain lounaalle ja illalliselle. Pizzeriat ja edulliset ravintolat samoin kuin kahvilat ovat yleensä avoinna aamusta iltaan.

Jäätelöä on hyvä lähteä syömään Davideen (Via Giuliani 35), jossa on tarjolla enemmän paikallisia makuja kuin muissa gelaterioissa. Se on avoinna valtaosan ajasta ja jopa klo 01 asti yöllä.

Lisää asiaa ravintoloista ja ruokailusta:

Sorrento Insider kertoo hyödyllisiä asioita ruokailusta Sorrentossa.

TripAdvisor listaa Sorrenton ravintoloita.

Yöelämä

Sorrento on kesäkaudella normaalia italialaista kaupunkia menevämpi paikka illanvietolle, ja sen keskusta ja satama ovat täynnä toinen toistaan houkuttelevampia drinkkipaikkoja. Muulloin kun keskikesällä yöelämä on laimeaa, eikä kesälläkään ole mitään hurjia koko yön kestäviä bileitä tiedossa, mutta Sorrento on valtaosan vuodesta hyvä paikka nauttia yömyssy yhdessä sen monista terasseista tai viinibaareista.

Edullista viiniä juomaan mieliville Bollicine (Via dell’Accademia 9) on viinibaari, joka on myös monipuolisia ruokia tarjoava ravintola. Cafe Latino (Vico i Fuoro 4a ) on terasseineen oiva paikka cocktailille, mutta myös siellä tarjotaan monenmoisia ruokia ja sinne kannattaa vilkkaimpina aikoina kuten viikonloppuiltoina tehdä varaus etukäteen.

Piazza Tasso eli pääaukio on paikka, jossa on monenmoista paikkaa, mutta siellä ei kannata syödä vaan se on lähinnä kannattava aukio kahville tai sitä terävämmälle. Fauno on suurine terasseineen keskeinen paikka tarkkailla keskustan ihmisvilinää, mutta se ei ole mikään edullinen paikka. Samassa osoitteessa sijaitsee myös Fauno Notte -yökerho.

Sorrentossa on baarien lisäksi mahdollisuus keilata keskustan ulkopuolella olevassa hallissa, eli Bowling Sorrentossa [kartalla] tai mennä Corso Italian varrelle elokuvateatteriin katsomaan italiaksi dubattujen elokuvien sijaan musiikkiesitystä Armidaan [kartalla], joka alkaa klo 21.

Sorrento Insider esittelee tanssipaikkoja.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Nähtävää ja koettavaa perheille, lähistön nähtävyydet ja hotellit

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2023/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti