Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Marina Piccola
Alhaalla merenrannalla sijaitsevat satama-alueet, joille tulee lauttoja ja veneitä Napolinlahden ympäristöstä, ja siellä on mukava loman aikana viettää paljon aikaa.

Sorrento, Italia

Vesuviuksen juurella, Napolinlahden rannalla sijaitseva Sorrento on tyylikäs lomakohde, joka on mielenkiintoisella, ilmastoltaan ihanteellisella seudulla. Sorrento sijaitsee alle tunnin matkan päässä värikkäästä Napolista, joka on Italian mielenkiintoisimpia kaupunkeja, ja sieltä voi vaivattomasti lähteä käymään myös Pompeijissa, Caprilla ja monilla muilla alueen viehättävillä vierailupaikoilla. Sorrento on parhaimmillaan pitkän kesäkauden aikana, joka on huhtikuulta lokakuulle, ja kesällä auringonpaiste ja lämpö ovat taattuja.

Sorrento soveltuu lomakohteeksi perheille, pariskunnille ja niille, jotka haluavat rauhallisen mutta mielenkiintoisen loman. Hinnat Sorrentossa ovat monen suomalaisen kukkarolle sopivia, mutta se sopii lomakohteeksi myös tyyliä ja korkeaa tasoa hakeville. Hyviä syitä lähteä Sorrentoon lomalle ovat hyvien säiden lisäksi erinomaiset ruoat ja ostospaikat, merkittävät nähtävyydet ja monipuoliset päiväretkimahdollisuudet.

Nähtävyydet

Sorrenton tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Marina Grande, Marina Piccolo, Duomo, Chiesa di San Francesco,Villa Comunale -puisto, Museo Correale ja Museo Bottega della Tarsia Lignea. Ne ovat kaikki pienellä alueella, ja niihin on helppo loman aikana pikkuhiljaa tutustua.

Marina Grande ja Marina Piccolo

Alas rannalle pääsee jyrkkiä rappuja [kartalla] pitkin tai sitten euron maksavalla hissillä Villa Comunale -puistosta. Alhaalla merenrannalla sijaitsevat satama-alueet, joille tulee lauttoja ja veneitä Napolinlahden ympäristöstä, ja siellä on mukava loman aikana viettää paljon aikaa. Kaksi rantaa eivät ole alueen parhaita, mutta lomatunnelmaa riittää ja satamassa on mahdollisuus vuokrata vene tai nähdä hienoja merimaisemia pitkältä laiturilta kohti Ischian saarta.

Sic Sic (Marina Piccola) vuokraa toukokuulta lokakuulle mitä erilaisimpia veneitä ja muita vesipelejä.

Marina Grande [kartalla] sijaitsee toisella puolella satamaa, ja siellä on muutama ravintola ja majapaikka. Myös sieltä voi ottaa käyttöönsä veneen kapteeneineen, ja siitä voi lukea Boat Rent Italysta.

Duomo – Tuomiokirkko

Corso Italia -pääkävelykadun varrella sijaitseva Duomo eli tuomiokirkko [kartalla] on ulkopäin koruton mutta sisältä hyvin hulppea kirkko. Täällä on kaikenlaisia koristuksia ja yksityiskohtia, joihin on hyvä käydä ainakin muutaman minuutin ajan tutustumassa.

Chiesa di San Francesco ja Villa Comunale -puisto

Villa Comunale -puistossa [kartalla] sijaitseva San Francescon kirkko on kesäisin hyvä paikka konserteille, ja myös tämän hienon kirkon arkkitehtuuriin on hyvä kiinnittää jonkin verran huomiota. Sen vieressä sijaitsevasta Villa Comunale -puistosta on upeat näkymät satamaan, Napolinlahdelle ja Vesuvius-tulivuorelle.

Museo Correale

Sorrenton päämuseo on Museo Correale [kartalla], jossa on esillä lähinnä taidetta 1500–1800-luvuilta. Mukana on taidetta Napolin seudulta, japanilaista, kiinalaista ja eurooppalaista keramiikkaa ja huonekaluja, samoin kuin kaikenlaista antiikin Kreikan ja Rooman ajoilta. Museo on avoinna ma–la klo 9–14.00.

Museo Bottega della Tarsia Lignea

Sorrenton huonekalumuseo on Museo Bottega della Tarsia Lignea [kartalla], jonne on korkea pääsymaksu mutta joka on aika pieni ja nopea vierailupaikka. Upeassa palatsissa on esillä niin sanottuja intarsio-huonekaluja, jotka ovat peräisin Sorrentosta ja joita on valmistettu 1700-luvulta lähtien. Museo on avoinna ma–la klo 10–18.30.

Ajanvietteet ja harrastusmahdollisuudet

Sorrentossa voi rannalla harrastaa kaikenlaista, ja muualla kaupungissa ja sen ympäristössä voi pyöräillä, pelata tennistä, golfata, ratsastaa ja tehdä paljon muuta. Veden äärellä veneretket, sukellus, kalastus ja vesiskootterilla ajelu ovat suosittuja harrastuksia.

Sorrento Insider esittelee tekemistä Sorrentossa.

Patsas
Sorrenton tienoo on ollut suosittu lomakohde Rooman valtakunnan ajoilta lähtien, ja yksi syy suosiolle on aina ollut suotuisa ilmasto.

TripAdvisor esittelee erilaisia ajanviettteitä Sorrentossa.

Sorrento Tour -sivusto antaa lisätietoa alueen harrastusmahdollisuuksista.

Sää ja ilmasto

Sorrenton tienoo on muun Napolin alueen tavoin ollut suosittu lomakohde Rooman valtakunnan ajoilta lähtien, ja yksi syy suosiolle on aina ollut suotuisa ilmasto. Kesät ovat pitkiä ja aurinkoisia, ja talvet lyhyitä ja leutoja. Sateita on eniten syksyllä ja talvella, mutta kesät ovat kuivia ja kuumia.

Sorrenton kesäkausi pyörähtää liikkeelle kuten monessa muussakin Italian kolkassa huhtikuussa, jolloin päivälämpötilat kohoavat keskimäärin parinkymmenen asteen tienoille. Toukokuu on takuuvarmasti kuukausi, jolloin uintisäät alkavat ja jolloin rannalla voi ruskettua päivä toisensa jälkeen hellettä hipovissa lukemissa. Aina syyskuun loppupuolelle asti Sorrentossa päivälämpötilat pysyttelevät yleensä hellelukemissa, ja öisinkin lämpötila on 15–20 astetta. Lokakuu on monena vuotena hyvä kuukausi viettää aikaa rannalla, mutta talvikausi alkaa viimeistään marraskuun alussa. Silloin päivät ovat lämpimiä, mutta rantailmat ovat tauolla aina seuraavaan huhtikuuhun asti.

Aurinko paistaa melkoisesti toukokuun alkupuolelta syyskuun loppuun, ja tämä onkin paras aika matkustaa kaupunkiin rantalomalle. Kesäkausi on kaikkein kiireisin matkustusajankohta, sillä tällöin etenkin heinä-elokuussa Sorrento voi olla täysin tukossa. Jos paikalle mielii kuumimpien säiden aikaan, ovat touko-kesäkuu ja syys-lokakuu parhaita aikoja suunnata Sorrentoon.

Talvikausi lähtee Sorrentossa liikkeelle yleensä vasta joulukuussa, sillä marraskuu voi pilvisyydestään huolimatta olla melko lämmin kuukausi, jolloin monena päivänä on parinkymmenen asteen lämpötiloja. Joulu-helmikuussa päivälämpötilat ovat 12–13 asteessa, öisin on 3–5 astetta ja aurinko näyttäytyy hyvin vähän ennen helmi- tai viimeistään maaliskuuta. Maaliskuu on marraskuun tapainen siirtymäaika, jolloin ilmat ovat arvaamattomia ja jolloin on sekä lämpimiä että koleita päiviä. Talvikausi ei ole kovin hyvä ajankohta matkustaa Sorrentoon, ja jos alueelle haluaa matkustaa joulu-helmikuussa, on _Napoli Campanian alueella parempi matkakohde.

Sää Sorrentossa nyt:

Sorrenton sääennuste seuraaville 10 vuorokaudelle Forecassa.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 2: Ostokset, ruokailu ja yöelämä Sorrentossa

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2023/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti