Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Play Jardin, mustan hiekan ranta
Naapurisaareensa Gran Canariaan verrattuna Teneriffan rannat ovat usein pieniä ja niin sanottuja mustan hiekan rantoja.

Mitä Teneriffalla voi tehdä ja harrastaa

Uinti, vesiharrastukset ja rantaelämä

Rannalla löhöily, uiminen ja rantaelämä surfauksen johdolla ovat mahdollisia missä tahansa Teneriffalla. Hyviä rantoja on niin pohjoisessa kuin etelässäkin, vaikka saarella ei ole yhtä hyvä maine rantalomapaikkana kuin Gran Canarialla.

Naapurisaareensa Gran Canariaan verrattuna Teneriffan rannat ovat usein pieniä ja niin sanottuja mustan hiekan rantoja. Ne eivät ole yhtä miellyttävän oloisia kuin suuret Gran Canarian saaren rannat, joiden hiekka on ikään kuin Saharasta siirretty, mutta niillä on aivan hyvä viettää rantalomaa.

Vilkkaita rantoja on luvassa niin sanotulla Costa Adeje -rannikolla Playa de las Americasin tienoilla, missä etenkin brittiläiset ja saksalaiset pohjoismaalaisten kanssa lomailevat ympäri vuoden. Rantoja on myös saaren pohjoisosissa, missä Santa Cruzin vieressä oleva Playa de la Teresitas on Kanariansaarten parhaita rantoja. Puerto de la Cruzin keskustassa on rantoja, ja lisää niitä on kaupungin ulkopuolella.

Puerto de la Cruzin rannoilla lainelautailu on suosittua, ja muutenkin saaren pohjoisosat soveltuvat surfaukseen. Lisää surfausrantoja on etelärannikolla, missä El Medano on julistettu "Euroopan surfauspääkaupungiksi". Vaikka tämä saaren eteläisen lentokentän naapurissa oleva lomakaupunki ei olekaan vielä suomalaisten suuressa suosiossa, on se rannoiltaan erinomainen ja varsin rauhallinen vaihtoehto Costa Adejeen nähden. Rantojen lisäksi vesipuistot Aqualand ja Siam Park ovat rannikolla paikkoja, joihin perheet mielellään menevät ainakin kerran käymään.

Patikointi ja pyöräily

Patikointi on suosittua puuhaa Teneriffalla, jossa on monenmoista maastoa tätä tarkoitusta varten. Suuri Teide-vuoren ympärillä oleva luonnonpuisto on suosituimpia patikointipaikkoja saarella. Guide to Canary Islands esittelee muutaman hyvän patikointireitin Teneriffalla.

Teneriffa on myös hyvä pyöräilypaikka ympäri vuoden, ehkä keskikesän helteitä lukuun ottamatta. Pyöräily on mahdollista omatoimisesti tai sitten opastettujen kierrosten yhteydessä. Niistä saa lisätietoa Cycling Tenerife -sivuilta. Cycling Weekly antaa asiasta yksityiskohtaista tietoa ja vinkkejä.

Patikoimassa Teide-vuorella
Suuri Teide-vuoren ympärillä oleva luonnonpuisto on suosituimpia patikointipaikkoja saarella.

Golf

Teneriffa on paikka, jossa voi pelata golfia ihanteellisissa olosuhteissa ympäri vuoden. Kenttiä on etenkin lähellä Costa Adeje -rannikkoa, ja tietoa golf-kentistä saa Tenerife Golf -sivuilta.

Tennis

Tenniskenttiä on siellä täällä Teneriffalla, etenkin Costa Adeje -rannikolla, ja tennistä päivittäin pelaamaan mielivien on hyvä katsastaa hotelli, jonka yhteydessä on kenttiä. Jos hotellissa ei kenttiä ole tai jos mielii pelaamaan muualle, tietoa tenniskentistä saa Tenerife Information Centre -sivuilta. Saarella on mahdollisuus paitsi pelata myös saada opetusta.

Muita harrastusmahdollisuuksia

Guide to Canary Islands esittelee ajanvietteitä Teneriffalla.

Kaupunkiloma

Ainoa varsinainen kaupunkilomakohde Teneriffalla on Santa Cruz, ja täällä pääsee hyvin kiinni saaren autenttiseen elämänmenoon. Kaupunkilomakohteelle tyypillisesti täällä on paljon hyviä nähtävyyksiä, kuten museoita, hyvää yöelämää ja kulttuuritapahtumia konserteista oopperaan.

Yöelämä, tapahtumat ja huvitukset

Parasta yöelämää on odotettavissa Costa Adeje -rannikolla ja La Lagunassa, joka sijaitsee Santa Cruzin lähellä. Laskiaiskarnevaalien aikaan helmi- tai maaliskuussa hyvää yöelämää on myös Santa Cruzissa ja Puerto de la Cruzissa, jotka muina aikoina ovat yöelämältään varsin laimeita paikkoja. Eniten tapahtumia on Santa Cruzissa, jonkin verran myös muissa paikoissa. Huvituksia on tarjolla ympäri saaren, Costa Adejen -teemapuistoista Puerto de la Cruzin Loro Parqueen.

Lisätietoa

Teneriffan viralliset verkkosivut turistille

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Matkat, majoittuminen ja liikkuminen


Teksti: Peter Forsberg
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti