Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Playa de las Teresitas, San Andres
Perheet ja etenkin nuoret suuntaavat etelärannikon hiekkarannoille ja harrastusten pariin, ja varttuneemmat viihtyvät paremmin Puerto de la Cruzin ja Santa Cruzin tienoilla.

Teneriffa: Matkat, majoittuminen ja liikkuminen

Matkat ja matkustaminen Suomesta Teneriffalle

Valtaosa suomalaisista matkustaa Teneriffalle pakettimatkalle, ja enemmistö matkoista tehdään talvikaudella ja Costa Adeje -rannikolle. Jonkin verran suomalaisia suuntaa myös Puerto de la Cruziin, mutta se on paremminkin pidempiä aikoja Kanarialla oleskelevien suomalaisten pääpaikkoja yhdessä Las Palmasin kanssa.

Perheet ja etenkin nuoret suuntaavat etelärannikon hiekkarannoille ja harrastusten pariin, ja varttuneemmat viihtyvät paremmin Puerto de la Cruzin ja Santa Cruzin tienoilla. Etelässä oleva El Medano on näiden kahden alueen sekoitus, niin että siellä on sekä varttuneempia että nuoria, kuten myös perheitä, mutta se on lähinnä omatoimimatkailijoiden eikä pakettimatkailijoiden suosiossa.

Hinnat

Pakettimatkalle Teneriffalle mielivät voivat valita yleensä yhden tai kahden viikon matkan, johon kuuluvat lennot ja hotelli. Matkojen hinnat viikon matkoille alkavat alle 500 eurosta, jonkalaisella hinnalla voi päästä etenkin Puerto de la Cruziin. Suosituimmilla rantapaikoilla eli Los Cristianoksessa ja Playa de la Americasissa hinnat alkavat noin 600 eurosta. Jos haluaa luksusta eli neljän tai viiden tähden hotellin, se onnistuu hyvin ja tällaiselle matkalle pääsee alkaen reilulla 800 eurolla.

Matkat ovat kalleimmillaan lomien aikaan jouluna, hiihtolomalla ja pääsiäisenä. Etenkin pääsiäisenä ja elokuussa hintoja nostavat mannerespanjalaiset, jotka näinä aikoina suuntaavat Kanarialle lomailemaan. Edullisinta Kanarialle on matkustaa kesä-heinäkuussa ja syys-lokakuussa, ja eniten matkustajia ylipäätään Teneriffalla on tammikuun alkupuolelta maaliskuulle.

Helmi- tai maaliskuulle osuvat laskiaiskarnevaalit tuovat joskus vähän liikaakin eloa etenkin Santa Cruziin ja Puerto de la Cruziin, mutta nämä hurjat bileet eivät tuo kaupunkiin juurikaan lisää juhlijoita muualta maailmasta eikä tällöin ole yleensä normaalia vaikeampaa edes saada hotellia. Jotkin ajankohdat, kuten ystävänpäivän tienoo helmikuussa, ovat normaalia kiireisempiä, ja tällöin hinta-laatusuhteeltaan parhaat hotellit saattavat olla täynnä.

Omatoimimatkat

Suomesta Teneriffalle lentää muutama lentoyhtiö, mutta melko harva suoraan sen pohjoiselle (Tenerife Norte) lentoasemalle. Monet lennot ovat Gran Canarialle, jossa konetta vaihdetaan ja siirrytään sieltä joko Teneriffan pohjoiselle tai eteläiselle (Sur Reina Sofia) lentoasemalle.

Air Baltic
Air Baltic lentää Teneriffan eteläiselle lentoasemalle Riian kautta.

Finnair lentää Teneriffalle, mutta tätä nykyä valtaosa lennoista on välilaskullisia ja vaihto on Gran Canarialla. Lentoajat voivat olla pitkiä ja hinnat korkeita, vaikka liput varaisi hyvissä ajoin etukäteen.

Norwegian lentää lähes poikkeuksetta Teneriffan eteläiselle lentoasemalle. Suoria lentoja löytyy, lippujen hinnat voivat olla suhteellisen kohtuullisia pari kuukautta etukäteen varattuina ja lentoja on talvikauden aikana lähes joka päivä.

Air Baltic lentää Teneriffan eteläiselle lentoasemalle Riian kautta. Matkaan voi lähteä Helsingin lisäksi Tampereelta, Turusta ja nykyään ajoittain myös Vaasasta ja muistakin Suomen kaupungeista.

Ryanair on tätä nykyä kätevä lentoyhtiö paitsi Helsingistä myös Lappeenrannasta, Tampereelta ja Rovaniemeltä maailmalle haluaville. Teneriffan pohjoisellekin lentoasemalle on lentoja, mutta ensin pitää mennä johonkin muuhun kaupunkiin, jossa vaihtaa konetta. Syksyllä 2022 Ryanair lensi Teneriffalle esimerkiksi Dublinista, Lontoon Standstedin lentoasemalta, Milanon Bergamosta, Milanon Malpensasta, Pariisista ja Varsovasta. Näille lentoasemille voi lentää Ryanairilla Suomesta paitsi Helsingistä myös Lappeenrannasta, Tampereelta ja Rovaniemeltä. Ryanair on herkkä lopettamaan tai vähentämään reittejään, jos ne osoittautuvat kannattamattomiksi.

Jatkolennot muualta Kanarialta ja Espanjasta

Jos haluaa lentää muualta Kanariansaarilta tai Espanjasta Teneriffalle, pääsee sen lentoasemille sisäisillä lennoilla, joita tekee etenkin Binter Canarias.

Lisää lentoja Suomesta tai muualta Teneriffalle

Lentoyhtiöt, jotka lentävät Suomesta Teneriffalle tiettynä ajankohtana voi selvittää esimerkiksi Skyscannerin avulla.

Toinen kätevä sivusto on Omio, jolla voi selvittää paitsi lentoja muualta maailmasta Teneriffalle myös kyytejä meriteitse tai lentäen muualta Kanarialta tai Espanjasta Teneriffalle.

Perhehotelli Teneriffalla
Kuva: severina74@dreamstime

Majoittuminen Teneriffalla

Teneriffalla on Santa Cruzissa paljon hotelleja omatoimimatkailijoille, ja niitä on melkoisesti myös Puerto de la Cruzissa. Muualla saarella pakettimatkailijat ovat tyypillisesti täyttäneet hotellit, eikä niihin omatoimimatkailijan usein ole mahdollista majoittuakaan. Etelärannikollakin kuitenkin on nykyään entistä enemmän omatoimimatkailijoille suunnattuja majapaikkoja, mutta niiden sijaintiin ja yleiseen siisteyteen ja toimivuuteen kannattaa tutustua tarkoin. Jos etelärannikolla haluaa nauttia lomasta täysin siemauksin omatoimimatkalla, on yksi parhaita paikkoja yöpyä siellä El Medano, jossa ei ole paljon pakettimatkalaisia.

Teneriffan majapaikkoja voi katsella Booking.comista. Tutustumalla koko saaren majapaikkavalikoimaan voi löytää kaikkein parhaiten saaren hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia majapaikkoja, mutta tarkkaan sijaintiin kannattaa aina kiinnittää suurta huomioita.

Raitiovaunu, Santa Cruz
Teneriffalla on hyvä liikkua Titsan linja-autoilla. Santa Cruzissa ja sieltä aina La Lagunaan asti kulkee myös raitiovaunu.

Hostelit ja leirintäalueet

Hosteleja on eniten saaren eteläosassa, missä ne ovat omatoimimatkailijalle paras paikka yöpyä joko yksityishuoneissa tai yhteismajoitushuoneissa. Jotkin saaren hostelit tarjoavat myös telttamajoituksia, samoin kuin mökkejä. Booking.comissa on nähtävissä lähes kaikki Teneriffan hostelit.

Teneriffalla voi myös telttailla, kunhan muistaa, että rannoille ei saa yöksi telttaa pystyttää ja siellä on myös paljon kansallispuistoja ja suojeltuja alueita, joille leiriytyminen ei ole sallittua. Telttailijoille on kuitenkin melkoisesti yleisölle avoinna olevia leirintäalueita, joissa yleensä on viikon maksimileiriytymisaika ja joiden varustelutaso vaihtelee minimaalisesta kohtalaiseen, niin että jossain on grillit, suihkut ja vessat. Booking.comissa on Teneriffan leirintäalueita. Arvioita siitä mitkä ovat saaren parhaat leirintäalueet voi katsella TripAdvisorista.

Liikkuminen Teneriffalla

Teneriffalla on kätevä liikkua Titsan linja-autoilla, jotka kulkevat varsin tiheään tahtiin etenkin suurten kaupunkien ja lomakohteiden väliä. Linja-autoilla voi myös jossain kaupungeissa kulkea lyhyitä matkoja, etenkin Santa Cruzissa. Santa Cruzissa ja sieltä aina La Lagunaan asti kulkee myös raitiovaunu.

Kaikkiin busseihin ja raitiovaunuihin voi ostaa lipun kuljettajalta pienellä käteisellä tai kortilla. Lippuja voi ostaa etukäteen, ja jos niin tekee, on tarjolla vuorokauden (10 euroa) ja viikon (50 euroa) voimassa olevia lippuja. Niillä voi matkustaa määräajan paitsi kaikissa Titsan busseissa myös raitiovaunuissa, jotka liikkuvat Santa Cruzissa ja La Lagunassa, ja Santa Cruzin paikallisbusseissa.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, skovalsky@dreamstime, severina74@dreamstime
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti