Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta

Mikä liikuttaa matkailijaa maaliskuussa 2017

Matkailutärppejä, -kilpailuja ja muita maaliskuisen matkailumaailman kohokohtia käydään läpi tällä sivulla.
Seuraava katsaus julkaistaan huhtikuussa 2017.

Riika, Latvia (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Varna, Bulgaria (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Talman hiihtokeskus (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Corralejo-ranta, Fuerteventura (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Malaga, Costa del Sol (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Keittiö Michelin-tähtiä omaavassa ravintolassa (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Osallistu matkakilpailuihin, tarjolla on muun muassa romanttinen viikonloppu sviitissä!

Riika, Latvia (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Kesälomalle helposti laivalla

Laivalla pääsee muuallekin kuin Tukholmaan ja Tallinnaan. Tallink Silja tarjoaa tänäkin kesänä ainutkertaiset risteilyt Riikaan ja Gotlannin saarella sijaitsevaan Visbyyn.

Risteily Riikaan lähtee Helsingistä 30. heinäkuuta iltapäivällä, ja saapuminen Riikaan tapahtuu seuraavana päivänä puolenpäivän aikaan paikallista aikaa. Paikan päällä voi suunnata helposti bussikuljetuksella satamasta Riian keskustaan tai Jurmalan hiekkarannoille. Riika-päivän jälkeen paatti suuntaa taas illalla takaisin kohti Helsinkiä. Ja mikä parasta, risteily tehdään uudistuneella Europalla!

Sama laiva risteilee kesän aikana myös Visbyyn yhteensä kuusi kertaa. Lähdöt Helsingistä ovat 11. ja 18. kesäkuuta, 9., 16. ja 23. heinäkuuta sekä 6. elokuuta. Myös Visbyyn tutustutaan päiväseltään, ja laivalla vietetään yöt mennen tullen. Visbyyn voi tutustua omaan tahtiinsa tai vaikkapa suomenkieliselle kaupunkikierrokselle osallistumalla.

Varna, Bulgaria (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Uusia reittejä Yhdysvaltoihin ja Bulgariaan

Lentomatkustaminen sen kuin helpottuu ja halpenee. Halpalentoyhtiö Norwegian on ilmoittanut avaavansa suoran reitin Helsinki-Vantaan ja Bulgarian Varnan välille. Lennot käynnistyvät heinäkuun alussa, ja reitillä liikennöidään kerran viikossa.

Varna on suurehko Mustanmeren rannalla sijaitseva kaupunki, jossa kannattaa piipahtaa niin kaupunki- kuin rantalomallakin. Kaupungista löytyy nähtävyyksien ja rantojen lisäksi monia varsinkin lapsiperheitä kiinnostavia aktiviteetteja, kuten eläintarha, delfinaario ja meripuisto. Lähistöllä on myös runsaasti erilaisia lomakeskuksia, joissa rantalomasta pääsee nauttimaan ilman kaupungin vilinää.

Jos Bulgaria ei ole sinun juttusi, on Norwegianilla muitakin hyviä uutisia. Kapearunkoisilla Boeing 737-MAX -lentokoneilla lennettävien Skotlannin Edinburghista, Pohjois-Irlannin Belfastista ja Irlannin Corkista starttaavien Yhdysvaltain lentojen liput ovat nyt myynnissä, eivätkä hinnat todellakaan päätä huimaa. Edullisimmillaan yhdensuuntaisen lentolipun sai alkukampanjan aikana noin 60 eurolla, ja hinnat on tarkoitus pitää alhaisina myös jatkossa pienempiä lentoasemia hyödyntämällä. Kohdelentoasemat ovat reilun 100 kilometrin päässä New Yorkista sijaitseva Stewart, Rhode Islandin osavaltiossa sijaitseva Providence ja Connecticutissa sijaitseva Hartford.

Talman hiihtokeskus (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Pääsiäinen on jo nurkan takana

Pääsiäinen ajoittuu tänä vuonna huhtikuun keskivaiheille, jolloin Pohjois-Suomen hiihtokeskuksissa on perinteisesti vielä täysi hiihtokausi päällä.

Koska kuluva talvi on tarjonnut eteläänkin lunta, ovat myös eteläisemmän Suomen hiihtokeskukset näillä näkymin avoinna pääsiäisenä. Jos mielit rinteeseen pääsiäistä viettämään, kannattaa matka ja majoitus kuitenkin varata mahdollisimman pian, sillä monet pääsiäisen matkoista on jo myyty. Jos et ole aivan varma, missä mikäkin hiihtokeskus sijaitsee, tee Iltalehden hauska hiihtokeskustesti – opit varmasti jotakin uutta!

Koska pääsiäinen on tänä vuonna melko myöhään, voi pitkän viikonlopun ajaksi suunnata hyvin myös muualle Eurooppaan, jossa kevät on huhtikuussa jo pitkällä. Rantapallon artikkelissa suositellaan pääsiäiseksi viittä hyvää kaupunkilomakohdetta, joissa pyhäpäivät eivät pääse pilaamaan toimeliasta lomaa. Kokeile Lontoota, Pariisia tai Berliiniä tai suuntaa Etelä-Euroopan kohteisiin Barcelonaan tai Roomaan, joissa elohopea voi huhtikuussa kohota jopa 20 asteen paremmalle puolelle!

Corralejo-ranta, Fuerteventura (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Ideoita rantalomalle

Kesä lähenee, mutta kaukokohteisiinkin kerkeää vielä hyvin nauttimaan lämmöstä ja auringosta.

Jos olet suuntaamassa tänä tai ensi talvena Lanzarotelle tai Fuerteventuraan, lue ihmeessä Helsingin Sanomien kattava artikkeli saarten parhaista rannoista, ravintoloista ja muista menovinkeistä. Kanariansaaret tunnetaan perinteisesti rantalomakohteistaan, mutta kun paikan päältä vuokraa auton, pääsee tutustumaan myös saarten toiseen puoleen: pieniin rantapoukamiin, ikiaikaisiin pikkukyliin, reheviin viinitiloihin ja saarten karun kauniiseen luontoon.

Thaimaahan lasten kanssa suuntaavien taas kannattaa katsastaa Iltalehden vinkit siitä, mitä Phuketissa, Bangkokissa ja Chiang Maissa voi, rantaleikkien ja uimisen lisäksi, tehdä lasten kanssa. Tarjolla on muun muassa erilaisia huvi- ja eläinpuistoja, joissa aika kuluu mukavasti vaikkapa sadepäivänä tai, kun rannalla olo alkaa kyllästyttää.

Malaga, Costa del Sol (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Espanjaan vai Kreikkaan?

Rantalomaa voi pian suunnata viettämään myös Espanjan Aurinkorannikolle. Jos paikka ei ole ennestään tuttu tai kaipaat vaihtelua, katso, mikä rannikon ikisuosikeista sopii sinulle parhaiten: shoppailijan paratiisi Málaga, suomalaisyhteisön valloittama Fuengirola, monipuolinen Benalmadena, yöelämästään tunnettu Torremolinos vai luksusmatkailijan Marbella. Aurinkorannikolla on lämmintä jo, kun Suomessa vielä rämmitään loskassa, ja monien suomalaisten matkatoimistojen matkat alueelle käynnistyvätkin jo maaliskuun tienoilla.

Kreikka on toinen suomalaisten kesälomasuosikki, josta matkatoimistot ovat bonganneet täksikin kesäksi useita uutuuskohteita. Suuntaa testaamaan idyllinen Korfun saari, aidon kreikkalainen Halkidikin niemimaa tai Joonianmeren rannalla sijaitsevat pikkukylät Sivota ja Ammoudia – et tule pettymään!

Keittiö Michelin-tähtiä omaavassa ravintolassa (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Michelin-tähdet on taas jaettu

Suomi ei kokenut Pohjoismaissa myönnettyjen Michelin-tähtien suhteen suuria yllätyksiä tänä vuonna, sillä tähden saaneet ravintolat ovat samat kuin edellisvuonnakin. Islanti ja Färsaaret sen sijaan saivat kumpikin ensimmäisen tähtensä. Suomen palkitut ravintolat Ask, Olo, Demo ja Chef & Sommelier sijaitsevat kaikki Helsingissä, joten ei muuta kuin pääkaupunkiin visiitille, mikäli mieli tekee näitä Michelin-tähden arvoisia ruokia testailla.

Helsingistä löytyy myös Vuoden ravintola 2017 -tunnustuksen saanut ravintola Grön. Suomen Gastronomien Seuran myöntämä tunnustus perustuu hyvään ja omintakeisiin ruokaan sekä erinomaiseen palveluun. Gröniä seura kehuu varsinkin personallisuudestaan, rohkeudestaan ja korkeasta laadustaan sekä onnistuneesta kokonaisuudesta, joka takaa nautinnollisen ravintolakokemuksen jokaiselle asiakkaalle.

Teksti: Nelli Kelonen
2017/03

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti