Parhaat alueet hotellille Pietarissa ja hotellivinkkejä

Nevsky Prospect
Nevski Prospektin ympäristö on suosittu alue majapaikalle, ja jos alueen hivenen normaalia korkeampi hintataso ei arveluta, on tämä ainakin ensimmäisellä matkalla paras alue.

Tällä sivulla kerrotaan niistä Pietarin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Hinnat ja saatavuus

Majapaikkojen hinnat ovat Pietarissa paljolti riippuvaisia ruplan kurssista, ja jos ruplan kurssi on alhainen eli yli 60 ruplaa euroa kohden, ovat monet majapaikat erittäin edullisia. Poikkeuksia ovat kansainväliset ketjuhotellit, joissa huoneet hinnoitellaan ulkomaisilla valuutoilla ja joiden hinnat vaihtelevat euroissa valuuttakurssista riippumatta hyvin vähän.

Yleisesti ottaen edullisimmat huoneet huoneistossa, hostelissa tai halvassa hotellissa, joka ei välttämättä ole aivan ytimessä tai ei ainakaan ole korkeatasoinen, maksavat 20–30 euroa. Muina aikoina kuin kesällä tai kaikkein vilkkaimpina aikoina Nevski Prospektin varrelle voi majoittua 40–50 eurolla, mutta tällainen huone on varattava hyvissä ajoin etukäteen. Jos haluaa tyyliä tai jopa luksusta, joutuu huoneesta maksamaan 80–100 euroa, mutta paljon riippuu vuodenajasta, ja keskikesällä hinnat voivat kohota reilusti yli sataseen.

Pietarissa on melkoinen määrä mitä erilaisimpia majapaikkoja, ja sieltä saa lyhyelläkin varoajalla jonkinlaisen majapaikan. Vilkkaina aikoina kuten touko-kesäkuun valkeiden öiden aikaan, elokuussa ja yleisinä loma-aikoina kuten pääsiäis- ja joululomilla majapaikka kannattaa katsoa ainakin kuukauden etukäteen. Jos haluaa ytimestä hinta-laatusuhteeltaan erinomaisen majapaikan, kannattaa varaus tehdä kenties pari kuukautta ennen matkan alkamista, mutta yleisesti ottaen majapaikkoja Pietarissa on aina tarjolla.

Majoituksen löytäminen Pietarista

Pietarissa lyhyellä matkalla olevan on hyvä majoittua ytimeen tai Vasilinsaarelle, ja niissä ehdottomasti lähelle metroasemaa. Nevski Prospektin ympäristö Gostiny Dvorin, Kazanin katedraalin ja Talvipalatsin ympäristössä on kätevää tienoota, sillä alueella on useita metroasemia. Muitakin alueita Pietarissa majapaikoille on, mutta aina on kannattavaa varmistaa, että metroasema on lähellä eikä lyhyellä lomalla kannata lähteä seikkailemaan turhan kauas Nevski Prospektista.

Pietarissa on keskikesällä sen verran kuumaa ja usein öisinkin hiostavaa, että ainakin herkimmät haluavat huoneen, jossa on ilmastointi. Talvisin lämmitys on itsestäänselvyys, ja kaikissa paikoissa on lämmitys. Pistorasiat ovat aivan samanlaisia kuin Suomessa, eikä adaptereista tai muita erityistoimenpiteitä tarvita. Langaton internet (wifi) on kaikissa majapaikoissa vakiovaruste.

Kazanin katedraali
Keskustan alueella Kazanin katedraalin ympäristö on oivaa maastoa majapaikalle.Kuva: mistervlad/dreamstime

Tsentralny – Pietarin keskusta

Kannattavimmat tienoot hotellille tai muulle majapaikalle ovat alue nimeltään Tsentralny, joka on Pietarin keskusta. Siihen kuuluu laajoja alueita Nevski Prospektin tietämiltä, Heinätori (Sennaja), monet muut kuuluisat aukiot ja ylipäätään alueet, jotka eivät ole turhan kaukana Pietarin pääkadusta. Vilkkain ja kallein alue hotellille on Verikirkon, Talvipalatsin, Kazanin katedraalin ja Mikaelinlinnan rajaama ydin, joka on kaikin tavoin kätevä alue majapaikalle. Aina kuitenkin kannattaa varmistaa, että metroasema on melko lähellä, sillä ruuhkaisessa keskustassa taksilla tai bussilla liikkuminen voi ajoittain olla hidasta ja stressaavaa puuhaa.

Ydinkeskusta – Nevski Prospektin tuntumassa olevat korttelit

Nevski Prospektin ympäristö on luonnollisesti suosittu alue majapaikalle, ja jos alueen hivenen normaalia korkeampi hintataso ei arveluta, on tämä ainakin ensimmäisellä matkalla paras mahdollinen alue majapaikalle.

Itse kadusta voi majoittua muutaman korttelin päähän ilman, että se mitenkään pilaisi tunnelmaa, ja erityisen paljon suuria ja hienoja hotelleja on etenkin Venäläisen museon ja Verikirkon tienoilla ja sitten toisella puolella Nevskiä olevan Iisakinkirkon tuntumassa. Kazanin katedraalin ympäristö on oivaa maastoa majapaikalle, ja myös alueet, jotka ovat jonkin verran kauempana Nevskistä, voivat olla varteenotettavia majapaikalle. Myös Moskovan aseman ympäristö, joka tosin on äärimmäisen vilkas alue, on hyvää maastoa majapaikalle, sillä liikenneyhteydet ja palvelut ovat erinomaisia.

Majoittui Nevskin ympäristössä minne tahansa, kannattaa varmistaa, että metroasema on vähintään kilometrin päässä. Alueen palvelut ovat erinomaiset, ja alueella on lukuisia metroasemia, kaupungin parhaat kaupat, hyviä ravintoloita ja nähtävyyksiä laidasta laitaan.

Nevski Prospektin varrella on lukuisia majapaikkoja, jotka ovat sijainniltaan erinomaisia ja muutenkin suosittuja ja pidettyjä majapaikkoja. Anabel at Nevsky 88 Hotel , Galereya Hotel , Guest House "Nevsky 6" ja Nevsky 136 Guest House sijaitsevat kaikki Nevski Prospektin varrella, ja niiden joukossa on sekä luksusta että melko kohtuuhintaisia huoneita.

Nevskin lähistön majapaikoista Iisakinkirkon lähellä mutta kivenheiton päässä Nevskiltä sijaitseva Adagio on Isaakiyevskaya on pidetty ja kohtuuhintainen majapaikka. Toisella puolella Nevskiä, aivan lähellä kaikkein kuuluisimpia nähtävyyksiä, sijaitsevat myös korkeatasoiset Golden Triangle Boutique Hotel ja Nevsky Grand Apartments . Russ Hotel on aivan tämän alueen laitamilla, mutta sieltä on vain vähän matkaa Nevski Prospektille. Asiaa kuitenkin auttaa se, että Chernyshevskaya-metroasema on aivan kulman takana.

Sadovaja-katu
Sadovaja on vilkasliikenteinen katu, ja täällä päin majapaikka kannattaa valita jonkin matkan päässä Sadovajasta tai ainakin muualta kuin kadunpuolelta. Kuva: Andrei Potorochin

Heinätori ja sen lähellä olevat alueet

Nevski Prospektilta kohti Heinätoria (Sennaja) kulkeva Sadovaja on vilkasliikenteinen katu, jolla on meteliä aamusta iltaan ja öisinkin. Jos haluaa viettää yönsä rauhassa, kannattaa majapaikka valita jonkin matkan päässä Sadovajasta tai ainakin muualta kuin kadunpuolelta. Yksi suosittu ja pidetty hotelli, joka kuitenkin on Sadovajan varrella ja Gostiny Dvoria vastapäätä, on Majestic Boutique Hotel Deluxe . Toinen hotelli, joka on jonkin matkan päässä Sadovajasta ja kävelymatkan päässä sekä Heinätorilta että Nevski Prospektilta on M-Hotel.

Heinätori on vilkas ja liikenneyhteyksiltään erinomainen paikka. Sillä on kolmen metrolinjan asemat, ja siltä pääsee suoraan moneen eri paikkaan mutta ei kuitenkaan Suomen asemalle, jonne saapuvan pitää vaihtaa linjaa Vladimirskaya-asemalta Dostoyevskaya-asemalle. Sennajalla ja sen läpi kulkevilla kaduilla on kaikki mahdolliset palvelut, ja täällä voi tehdä ostoksia, syödä, viettää iltaa ja nähdä jonkin verran nähtävyyksiäkin. Kaiken kaikkiaan Sennaja ja sen lähistö on yksi parhaita alueita majapaikalle, ja vaikka tällä alueella ei ole kovin paljon varsinaisia hotelleja, on sillä valtava määrä huoneita, huoneistoja ja hosteleita.

Vasilinsaari

Jos mielii yöpyä jossakin muualla kuin ytimessä, erityisesti silloin metroaseman läheisyys on tärkeää. Suosituin ja kenties myös kätevin paikka hotellille muualla kuin aivan ytimessä on Nevajoen toisella puolella oleva Vasilinsaari, jolla tosin on vain yksi metroasema ja jossa liikkuvat raitiovaunut.

Hotelleja kartalla

Kartalla on hotelleja Pietarissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.

Adagio on Isaakiyevskaya

Tutustu hotelliin ja varaa huone

Lähellä Iisakinkirkkoa mutta myös Amiraliteettia, Talvipalatsia ja Nevski Prospektia sijaitseva kolmen tähden hotelli, jonka sijainti on saanut erityistä kiitosta. Henkilökunta, huoneiden koko, hotellin sisustus ja alueen rauhallisuus sen keskeisyydestä huolimatta ovat saaneet paljon kiitosta. (Bol'shaya Morskaya Ulitsa 34)

Anabel at Nevsky 88 Hotel

Tutustu hotelliin ja varaa huone

Nevskin vähemmän tunnetuissa osissa mutta aivan metroaseman lähellä ja kävelymatkan etäisyydellä monesta tärkeästä paikasta sijaitseva kolmen tähden hotelli, joka on rauhallinen mutta erittäin pidetty. Vaikka Nevski on vilkas katu, on tämä hotelli sisäpihalla, ja sijainnin ja rauhallisuuden lisäksi aamiainen on saanut paljon kiitosta. (Nevsky Prospekt 88)

Galereya Hotel

Tutustu hotelliin ja varaa huone

Nevski Prospektin vähemmän tunnetuissa kortteleissa sijaitseva kolmen tähden hotelli, joka on aivan lähellä metroasemaa ja joka on kivenheiton päässä sekä Moskovan asemalta että Gostiny Dvorilta. Nevski on viikolla vilkas mutta se on myös palveluiltaan erinomainen katu, jonka varrelle yöpyvän ei välttämättä tarvitse kovin kauas lähteä ostoksille, syömään tai iltaa viettämään. Aamiainen, sijainti, huoneiden koko ja siisteys sekä henkilökunta ovat saaneet paljon kiitosta. (Nevsky Prospekt 78)

Golden Triangle Boutique Hotel

Tutustu hotelliin ja varaa huone

Neljän tähden luksusluokan hotelli, joka on lähellä Nevski Prospektia, Verikirkkoa ja Palatsiaukiota. Kaikkialle voi kävellä, metroasemiakin läheltä löytyy ja parhaat ostospaikat, ravintolat ja illanviettopaikat ovat aivan lähellä. Hinta-laatusuhdetta ja huoneiden hulppeaa sisustusta on kehuttu. (Ulitsa Bolshaya Konushennaya 12)

Guest House "Nevsky 6"

Tutustu hotelliin ja varaa huone

Aivan ytimessä, Talvipalatsin naapurissa sijaitseva kohtuuhintainen mutta pidetty majatalomainen majapaikka. Kulkuyhteydet ovat metrolla hyvät, kävellä voi paitsi kaikkialle ytimeen myös Vasilinsaarelle ja sellaiset vetonaulat kuin Amiraliteetti ja Iisakinkirkko ovat nurkan takana. Tämä majapaikka on pieni, joten varaus kannattaa tehdä mahdollisimman varhain. (Nevsky Prospekt 6)

M-Hotel

Tutustu hotelliin ja varaa huone

Sadovajan ja Nevskin kulmauksen lähellä oleva kolmen tähden hotelli, josta voi saada huoneen alle viidellä kympillä. Kulkuyhteydet ovat erinomaiset, kaikkein parhaat ostospaikat ovat naapurissa, alueen ravintolat ovat hyviä ja illanvietto onnistuu lähelläkin. Aamiainen, henkilökunnan ystävällisyys ja sijainti ovat saaneet paljon kehuja, ja tämä on erinomainen hotelli kaikille muille paitsi luksuksen perässä oleville. Varaus kannattaa ympäri vuoden tehdä hyvissä ajoin etukäteen. (Pereulok Krylova 2)

Majestic Boutique Hotel Deluxe

Tutustu hotelliin ja varaa huone

Vilkkaalla Sadovajalla mutta lähellä Nevski Prospektin kulmausta sijaitseva neljän tähden hotelli. Sen siistit ja tyylikkäät huoneet, aamiainen ja sijainti ovat saaneet erityisen paljon kiitosta. Liikenneyhteydet ovat erinomaiset useilla eri metrolinjoilla, kävellä voi niin Talvipalatsille kuin Heinätorillekin, ja tähän hotelliin majoittuva voi nauttia sekä Pietarin parhaista paloista että moitteettomasta majapaikasta. (Sadovaya 22)

Nevsky Grand Apartments

Tutustu hotelliin ja varaa huone

Pietarin ydinkeskustan parhailla paikoilla sijaitseva kolmen tähden hotelli, joka on kivenheiton päässä Nevski Prospektista ja monista kaikkein suurimmista nähtävyyksistä. Henkilökunta, aamiainen ja hotellin sisustus ovat sijainnin ohella saaneet paljon kehuja. Normaalit huoneet ovat erittäin kohtuuhintaisia, alkaen reilusta kolmesta kympistä, eikä sviittikään ole kovin kallis. (Ulitsa Bolshaya Konushennaya 10)

Nevsky 136 Guest House

Tutustu hotelliin ja varaa huone

Nevski Prospektilla, aivan Moskovan aseman naapurissa sijaitseva huokeahintainen bed&breakfast-tyylinen majapaikka, joka on erinomaisella paikalla. Tämä on vilkas alue, mutta siksi sillä on hyvät kulkuyhteydet, paljon kauppoja, erityisen hyvä valikoima kohtuuhintaisia ruokapaikkoja ja paljon illanviettopaikkoja. Hotellissa on vain 8 huonetta, joten varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen, ja tämä onkin Pietarin ytimen yksi huokeahintaisimpia majapaikkoja. (Nevsky Prospekt 136)

Russ Hotel

Tutustu hotelliin ja varaa huone

Chernyshevskaya-metroaseman lähellä mutta myös kävelymatkan päässä Nevski Prospektilta sijaitseva neljän tähden nykyaikainen hotelli, joka voi olla uskomattoman kohtuuhintainen mutta myös tasokas paikka viettää yönsä. Aamiainen, huoneet ja niiden varustelu ja hinta-laatusuhde ovat saaneet eniten kehuja. (Artilleriyskaya 1)

Hostelit

Vaikka Pietarissa on kohtuullinen hintataso, voi sielläkin säästää tai lomasta tehdä eläväisemmän majoittumalla hosteliin. Hosteleissa on yhteismajoitushuoneita, joissa voi yleensä yöpyä 2–12 ihmistä, ja mahdollista on myös varata koko huone samalle porukalle. Hosteleissa on myös yksityishuoneita, joita yleensä on ainakin yhdelle ja kahdelle hengelle, mutta joissain hosteleissa voi myös olla perhehuoneita ja huoneita, joihin mahtuu kolme tai useampikin vieras. Hosteliin majoittuvan kannattaa kuitenkin varmistaa, että metroasema on kohtalaisen lähellä, eikä ainakaan ytimessä ruuhkien takia voi laskea bussien tai taksien varaan.

Yksi pidetty hostel on SuperHostel on Pushkinskaya 14, joka sijaitsee mukavalla, aivan normaalilla asuinalueella Moskovan aseman ja Vladimirskaya-metroaseman välimaastossa.

Lisää hosteleita voi katsella booking.comista.

Huoneistot

Huoneistot ja huoneet ovat nykyään yleisiä, ja niitä on kaikkialla Pietarissa. Kulkuyhteyksiin kannattaa kiinnittää huomiota, eikä ainakaan ensimmäisellä tai toisella vierailulla kannata majoittua muualle kuin keskustaan.

Yksi erityisen hyvä alue huoneistolle tai huoneelle on Heinätorin ympäristö ja sen kautta kulkevat kadut kuten Sadovaja. Pidetty, etenkin nuorille soveltuva huoneisto, jossa on sekä isoja että pieniä huoneita, on Hotel Ivan da Maria, joka on Sadovajan varrella, parin sadan metrin päässä Heinätorin metroasemasta.

Booking.comista voi katsella lisää huoneita ja huoneistoja.