Venäjä – Lisää kiinnostavia paikkoja
Pietari
Pietari
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Pietari
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Grand Hotel Europa
Nevski Prospektin ympäristö on suosittu alue majapaikalle, ja jos alueen hivenen normaalia korkeampi hintataso ei arveluta, on tämä ainakin ensimmäisellä matkalla paras alue.

Parhaat alueet hotellille Pietarissa ja hotellivinkkejä

Tällä sivulla kerrotaan niistä Pietarin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Hinnat ja saatavuus

Majapaikkojen hinnat ovat Pietarissa paljolti riippuvaisia ruplan kurssista, ja jos ruplan kurssi on alhainen eli yli 60 ruplaa euroa kohden, ovat monet majapaikat erittäin edullisia. Poikkeuksia ovat kansainväliset ketjuhotellit, joissa huoneet hinnoitellaan ulkomaisilla valuutoilla ja joiden hinnat vaihtelevat euroissa valuuttakurssista riippumatta hyvin vähän.

Yleisesti ottaen edullisimmat huoneet huoneistossa, hostelissa tai halvassa hotellissa, joka ei välttämättä ole aivan ytimessä tai ei ainakaan ole korkeatasoinen, maksavat 20–30 euroa. Muina aikoina kuin kesällä tai kaikkein vilkkaimpina aikoina Nevski Prospektin varrelle voi majoittua 40–50 eurolla, mutta tällainen huone on varattava hyvissä ajoin etukäteen. Jos haluaa tyyliä tai jopa luksusta, joutuu huoneesta maksamaan 80–100 euroa, mutta paljon riippuu vuodenajasta, ja keskikesällä hinnat voivat kohota reilusti yli sataseen.

Pietarissa on melkoinen määrä mitä erilaisimpia majapaikkoja, ja sieltä saa lyhyelläkin varoajalla jonkinlaisen majapaikan. Vilkkaina aikoina kuten touko-kesäkuun valkeiden öiden aikaan, elokuussa ja yleisinä loma-aikoina kuten pääsiäis- ja joululomilla majapaikka kannattaa katsoa ainakin kuukauden etukäteen. Jos haluaa ytimestä hinta-laatusuhteeltaan erinomaisen majapaikan, kannattaa varaus tehdä kenties pari kuukautta ennen matkan alkamista, mutta yleisesti ottaen majapaikkoja Pietarissa on aina tarjolla.

Majoituksen löytäminen Pietarista

Pietarissa lyhyellä matkalla olevan on hyvä majoittua ytimeen tai Vasilinsaarelle, ja niissä ehdottomasti lähelle metroasemaa. Nevski Prospektin ympäristö Gostiny Dvorin, Kazanin katedraalin ja Talvipalatsin ympäristössä on kätevää tienoota, sillä alueella on useita metroasemia. Vasilinsaari on suosittu paikka etenkin sen takia, että siellä on suomalaisessa omistuksessa olevia hotelleja. Muitakin alueita Pietarissa majapaikoille on, mutta aina on kannattavaa varmistaa, että metroasema on lähellä eikä lyhyellä lomalla kannata lähteä seikkailemaan turhan kauas Nevski Prospektista.

Pietarissa on keskikesällä sen verran kuumaa ja usein öisinkin hiostavaa, että ainakin herkimmät haluavat huoneen, jossa on ilmastointi. Talvisin lämmitys on itsestäänselvyys, ja kaikissa paikoissa on lämmitys. Pistorasiat ovat aivan samanlaisia kuin Suomessa, eikä adaptereista tai muita erityistoimenpiteitä tarvita. Langaton internet (wifi) on kaikissa majapaikoissa vakiovaruste.

Tsentralny – Pietarin keskusta

Kannattavimmat tienoot hotellille tai muulle majapaikalle ovat alue nimeltään Tsentralny, joka on Pietarin keskusta. Siihen kuuluu laajoja alueita Nevski Prospektin tietämiltä, Heinätori (Sennaja), monet muut kuuluisat aukiot ja ylipäätään alueet, jotka eivät ole turhan kaukana Pietarin pääkadusta. Vilkkain ja kallein alue hotellille on Verikirkon, Talvipalatsin, Kazanin katedraalin ja Mikaelinlinnan rajaama ydin, joka on kaikin tavoin kätevä alue majapaikalle. Aina kuitenkin kannattaa varmistaa, että metroasema on melko lähellä, sillä ruuhkaisessa keskustassa taksilla tai bussilla liikkuminen voi ajoittain olla hidasta ja stressaavaa puuhaa.

Nevski Prospekt ja Kazanin katedraali
Nevski Prospektilla Kazanin katedraalin ympäristö on oivaa maastoa majapaikalle. Myös alueet, jotka ovat jonkin verran kauempana Nevskistä, voivat olla varteenotettavia majapaikalle.

Ydinkeskusta – Nevski Prospektin tuntumassa olevat korttelit

Nevski Prospektin ympäristö on luonnollisesti suosittu alue majapaikalle, ja jos alueen hivenen normaalia korkeampi hintataso ei arveluta, on tämä ainakin ensimmäisellä matkalla paras mahdollinen alue majapaikalle.

Itse kadusta voi majoittua muutaman korttelin päähän ilman, että se mitenkään pilaisi tunnelmaa, ja erityisen paljon suuria ja hienoja hotelleja on etenkin Venäläisen museon ja Verikirkon tienoilla ja sitten toisella puolella Nevskiä olevan Iisakinkirkon tuntumassa. Kazanin katedraalin ympäristö on oivaa maastoa majapaikalle, ja myös alueet, jotka ovat jonkin verran kauempana Nevskistä, voivat olla varteenotettavia majapaikalle. Myös Moskovan aseman ympäristö, joka tosin on äärimmäisen vilkas alue, on hyvää maastoa majapaikalle, sillä liikenneyhteydet ja palvelut ovat erinomaisia.

Majoittui Nevskin ympäristössä minne tahansa, kannattaa varmistaa, että metroasema on vähintään kilometrin päässä. Alueen palvelut ovat erinomaiset, ja alueella on lukuisia metroasemia, kaupungin parhaat kaupat, hyviä ravintoloita ja nähtävyyksiä laidasta laitaan.

Nevski Prospektin varrella on lukuisia majapaikkoja, jotka ovat sijainniltaan erinomaisia ja muutenkin suosittuja ja pidettyjä majapaikkoja. Anabel at Nevsky 88 Hotel hotels.com booking.com , Galereya Hotel booking.com , Guest House "Nevsky 6" hotels.com booking.com ja Nevsky 136 Guest House hotels.com booking.com sijaitsevat kaikki Nevski Prospektin varrella, ja niiden joukossa on sekä luksusta että melko kohtuuhintaisia huoneita.

Nevskin lähistön majapaikoista Iisakinkirkon lähellä mutta kivenheiton päässä Nevskiltä sijaitseva Adagio on Isaakiyevskaya hotels.com booking.com on pidetty ja kohtuuhintainen majapaikka. Toisella puolella Nevskiä, aivan lähellä kaikkein kuuluisimpia nähtävyyksiä, sijaitsevat myös korkeatasoiset Golden Triangle Boutique Hotel hotels.com booking.com ja Nevsky Grand Apartments hotels.com booking.com . Russ Hotel hotels.com booking.com on aivan tämän alueen laitamilla, mutta sieltä on vain vähän matkaa Nevski Prospektille. Asiaa kuitenkin auttaa se, että Chernyshevskaya-metroasema on aivan kulman takana.

Heinätori ja sen lähellä olevat alueet

Nevski Prospektilta kohti Heinätoria (Sennaja) kulkeva Sadovaja on vilkasliikenteinen katu, jolla on meteliä aamusta iltaan ja öisinkin. Jos haluaa viettää yönsä rauhassa, kannattaa majapaikka valita jonkin matkan päässä Sadovajasta tai ainakin muualta kuin kadunpuolelta. Yksi suosittu ja pidetty hotelli, joka kuitenkin on Sadovajan varrella ja Gostiny Dvoria vastapäätä, on Majestic Boutique Hotel Deluxe hotels.com booking.com . Toinen hotelli, joka on jonkin matkan päässä Sadovajasta ja kävelymatkan päässä sekä Heinätorilta että Nevski Prospektilta on M-Hotel hotels.com booking.com .

Sadovaja-katua Heinätorin kohdalla
Sadovaja on vilkasliikenteinen katu, ja täällä päin majapaikka kannattaa valita jonkin matkan päässä Sadovajasta tai ainakin muualta kuin kadunpuolelta.

Heinätori on vilkas ja liikenneyhteyksiltään erinomainen paikka. Sillä on kolmen metrolinjan asemat, ja siltä pääsee suoraan moneen eri paikkaan mutta ei kuitenkaan Suomen asemalle, jonne saapuvan pitää vaihtaa linjaa Vladimirskaya-asemalta Dostoyevskaya-asemalle. Sennajalla ja sen läpi kulkevilla kaduilla on kaikki mahdolliset palvelut, ja täällä voi tehdä ostoksia, syödä, viettää iltaa ja nähdä jonkin verran nähtävyyksiäkin. Kaiken kaikkiaan Sennaja ja sen lähistö on yksi parhaita alueita majapaikalle, ja vaikka tällä alueella ei ole kovin paljon varsinaisia hotelleja, on sillä valtava määrä huoneita, huoneistoja ja hosteleita.

Vasilinsaari

Jos mielii yöpyä jossakin muualla kuin ytimessä, erityisesti silloin metroaseman läheisyys on tärkeää. Suosituin ja kenties myös kätevin paikka hotellille muualla kuin aivan ytimessä on Nevajoen toisella puolella oleva Vasilinsaari, jolla tosin on vain yksi metroasema ja jossa liikkuvat raitiovaunut.

Vasilinsaari ei enää ole niin suosittu alue majapaikalle kuin ennen, mutta edelleenkin Solo Sokos Hotel Palace Bridge hotels.com booking.com nauttii suomalaisten pakettimatkailijoiden ja jonkin verran myös omatoimimatkailijoiden suosiota.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Pietarissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Pietarissa

Adagio on Isaakiyevskaya

(Bol'shaya Morskaya Ulitsa 34)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Lähellä Iisakinkirkkoa mutta myös Amiraliteettia, Talvipalatsia ja Nevski Prospektia sijaitseva kolmen tähden hotelli, jonka sijainti on saanut erityistä kiitosta. Henkilökunta, huoneiden koko, hotellin sisustus ja alueen rauhallisuus sen keskeisyydestä huolimatta ovat saaneet paljon kiitosta.

Anabel at Nevsky 88 Hotel

(Nevsky Prospekt 88)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Nevskin vähemmän tunnetuissa osissa mutta aivan metroaseman lähellä ja kävelymatkan etäisyydellä monesta tärkeästä paikasta sijaitseva kolmen tähden hotelli, joka on rauhallinen mutta erittäin pidetty. Vaikka Nevski on vilkas katu, on tämä hotelli sisäpihalla, ja sijainnin ja rauhallisuuden lisäksi aamiainen on saanut paljon kiitosta.

Galereya Hotel

(Nevsky Prospekt 78)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Nevski Prospektin vähemmän tunnetuissa kortteleissa sijaitseva kolmen tähden hotelli, joka on aivan lähellä metroasemaa ja joka on kivenheiton päässä sekä Moskovan asemalta että Gostiny Dvorilta. Nevski on viikolla vilkas mutta se on myös palveluiltaan erinomainen katu, jonka varrelle yöpyvän ei välttämättä tarvitse kovin kauas lähteä ostoksille, syömään tai iltaa viettämään. Aamiainen, sijainti, huoneiden koko ja siisteys sekä henkilökunta ovat saaneet paljon kiitosta.

Golden Triangle Boutique Hotel

(Ulitsa Bolshaya Konushennaya 12)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Neljän tähden luksusluokan hotelli, joka on lähellä Nevski Prospektia, Verikirkkoa ja Palatsiaukiota. Kaikkialle voi kävellä, metroasemiakin läheltä löytyy ja parhaat ostospaikat, ravintolat ja illanviettopaikat ovat aivan lähellä. Hinta-laatusuhdetta ja huoneiden hulppeaa sisustusta on kehuttu, ja tämä on hotelli, joka nauttii suomalaisten suurta suosiota.

Guest House "Nevsky 6"

(Nevsky Prospekt 6)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Aivan ytimessä, Talvipalatsin naapurissa sijaitseva kohtuuhintainen mutta pidetty majatalomainen majapaikka. Kulkuyhteydet ovat metrolla hyvät, kävellä voi paitsi kaikkialle ytimeen myös Vasilinsaarelle ja sellaiset vetonaulat kuin Amiraliteetti ja Iisakinkirkko ovat nurkan takana. Tämä majapaikka on pieni, joten varaus kannattaa tehdä mahdollisimman varhain.

M-Hotel

(Pereulok Krylova 2)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Sadovajan ja Nevskin kulmauksen lähellä oleva kolmen tähden hotelli, josta voi saada huoneen alle viidellä kympillä. Kulkuyhteydet ovat erinomaiset, kaikkein parhaat ostospaikat ovat naapurissa, alueen ravintolat ovat hyviä ja illanvietto onnistuu lähelläkin. Aamiainen, henkilökunnan ystävällisyys ja sijainti ovat saaneet paljon kehuja, ja tämä on erinomainen hotelli kaikille muille paitsi luksuksen perässä oleville. Varaus kannattaa ympäri vuoden tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Majestic Boutique Hotel Deluxe

(Sadovaya 22)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Vilkkaalla Sadovajalla mutta lähellä Nevski Prospektin kulmausta sijaitseva neljän tähden hotelli. Sen siistit ja tyylikkäät huoneet, aamiainen ja sijainti ovat saaneet erityisen paljon kiitosta. Liikenneyhteydet ovat erinomaiset useilla eri metrolinjoilla, kävellä voi niin Talvipalatsille kuin Heinätorillekin, ja tähän hotelliin majoittuva voi nauttia sekä Pietarin parhaista paloista että moitteettomasta majapaikasta.

Nevsky Grand Apartments

(Ulitsa Bolshaya Konushennaya 10)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Pietarin ydinkeskustan parhailla paikoilla sijaitseva kolmen tähden hotelli, joka on kivenheiton päässä Nevski Prospektista ja monista kaikkein suurimmista nähtävyyksistä. Henkilökunta, aamiainen ja hotellin sisustus ovat sijainnin ohella saaneet paljon kehuja. Normaalit huoneet ovat erittäin kohtuuhintaisia, alkaen reilusta kolmesta kympistä, eikä sviittikään ole kovin kallis.

Nevsky 136 Guest House

(Nevsky Prospekt 136)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Nevski Prospektilla, aivan Moskovan aseman naapurissa sijaitseva huokeahintainen bed&breakfast-tyylinen majapaikka, joka on erinomaisella paikalla. Tämä on vilkas alue, mutta siksi sillä on hyvät kulkuyhteydet, paljon kauppoja, erityisen hyvä valikoima kohtuuhintaisia ruokapaikkoja ja paljon illanviettopaikkoja. Hotellissa on vain 8 huonetta, joten varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen, ja tämä onkin Pietarin ytimen yksi huokeahintaisimpia majapaikkoja.

Russ Hotel

(Artilleriyskaya 1)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Chernyshevskaya-metroaseman lähellä mutta myös kävelymatkan päässä Nevski Prospektilta sijaitseva neljän tähden nykyaikainen hotelli, joka voi olla uskomattoman kohtuuhintainen mutta myös tasokas paikka viettää yönsä. Suomalaiset ovat viihtyneet tässä hotellissa, ja aamiainen, huoneet ja niiden varustelu ja hinta-laatusuhde ovat saaneet eniten kehuja.

Solo Sokos Hotel Palace Bridge

(Birzhevoy Pereulok 2–4)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Sokos-ketjun hieno viiden tähden hotelli, joka sijaitsee Vasilinsaarella mutta ei kuitenkaan lähellä metroasemaa. Matkaa kävellen Nevajoen yli tulee reilu kilometri Talvipalatsin tienoille, ja tänne majoittuva joutuu todennäköisesti joko kävelemään paljon tai turvautumaan taksiin. Hotelli on erittäin hyvin varusteltu, niin että sieltä ei tarvitsisi loman aikana poistua, ja tämä on hyvä hotelli niille, jotka haluavat äärimmäisen hyvin varustellun modernin majapaikan.

Hostelit

Vaikka Pietarissa on kohtuullinen hintataso, voi sielläkin säästää tai lomasta tehdä eläväisemmän majoittumalla hosteliin. Hosteleissa on yhteismajoitushuoneita, joissa voi yleensä yöpyä 2–12 ihmistä, ja mahdollista on myös varata koko huone samalle porukalle. Hosteleissa on myös yksityishuoneita, joita yleensä on ainakin yhdelle ja kahdelle hengelle, mutta joissain hosteleissa voi myös olla perhehuoneita ja huoneita, joihin mahtuu kolme tai useampikin vieras. Hosteliin majoittuvan kannattaa kuitenkin varmistaa, että metroasema on kohtalaisen lähellä, eikä ainakaan ytimessä ruuhkien takia voi laskea bussien tai taksien varaan.

Yksi pidetty hostel on SuperHostel on Pushkinskaya 14, joka sijaitsee mukavalla, aivan normaalilla asuinalueella Moskovan aseman ja Vladimirskaya-metroaseman välimaastossa.

Lisää hosteleita voi katsella booking.comista.

Huoneistot

Huoneistot ja huoneet ovat nykyään yleisiä, ja niitä on kaikkialla Pietarissa. Kulkuyhteyksiin kannattaa kiinnittää huomiota, eikä ainakaan ensimmäisellä tai toisella vierailulla kannata majoittua muualle kuin keskustaan.

Yksi erityisen hyvä alue huoneistolle tai huoneelle on Heinätorin ympäristö ja sen kautta kulkevat kadut kuten Sadovaja. Pidetty, etenkin nuorille soveltuva huoneisto, jossa on sekä isoja että pieniä huoneita, on Hotel Ivan da Maria, joka on Sadovajan varrella, parin sadan metrin päässä Heinätorin metroasemasta.

Booking.comista voi katsella lisää huoneita ja huoneistoja.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti