Itävalta – Lisää kiinnostavia paikkoja
Salzburg
Salzburg
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Salzburg
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Finnair lentää
Finnair lentää harvakseltaan suoria lentoja Salzburgin omalle lentoasemalle. Hinnat ovat aivan kohtuullisia, jos lipun varaa hyvissä ajoin etukäteen.

Matkat, lennot ja matkustaminen Salzburgiin

Salzburg on varteenotettava matkakohde lähes mihin vuodenaikaan tahansa. Siellä on kaikkein miellyttävintä talvella, jolloin joulukuun alun ja maaliskuun loppupuolen välillä sinne ja sen ympäristöön lähdetään laskettelemaan.

Etenkin kevättalvi helmi- ja maaliskuussa on kaikkein hienoin mutta myös suosituin ajankohta matkustaa Salzburgiin. Toinen erinomainen vierailuaika on pitkä kesäkausi, jolloin toukokuulta syyskuulle Salzburin ympäristössä voi patikoida ja tehdä kaikenlaista sellaista mikä ei talvisin ole mahdollista. Ympäri vuoden Salzburgiin lähdetään tutustumaan Mozartiin ja Sound of Musiciin, ja siellä on myös tapahtumia ympäri vuoden.

Salzburgiin voi Helsingistä lentää suorillakin lennoilla, ja parhaiten sinne pääsee talvikauden aikana. Salzburgin lähellä on kaupunkeja, joihin on enemmän lentoja, ja nykyään Salzburgiin ei ole vaikea Suomesta päästä.

Omatoimimatkat

Salzburgiin ja sen ympäristöön voi hyvin matkustaa omin nokin, jolloin ensin kannattaa varata lento ja sitten heti perään hotelli.

Salzburgin ympäristössä on paljon laskettelukeskuksia, ja myös parin tunnin matkan päässä sijaitseva Innsbruck on paikka, jossa voi yöpyä ja lasketella. Salzburgin lähin toinen lentoasema on Wienissä ja Innsbruckin lähellä on München, joten nämä kaikki kaupungit ovat mahdollisia laskeutumispaikkoja tai kaupunkeja, joista voi lentää takaisin.

Lomalla lähdettäessä joululoma ja helmikuun loppupuolen talvilomaviikot ovat yleensä normaalia hintavampia, ja kevättalvi on ihanteellisempana lasketteluaikana vilkkaampi. Näin ollen jos haluaa matkalle loma-aikaan tai kevättalvella, kannattaa sekä lennot että hotelli varata hyvissä ajoin etukäteen.

Jos matkaan lähtee muulloin kuin talvella, ovat heinä- ja elokuu lomakuukausia, jolloin Salzburg on suosittu vierailupaikka ja jolloin siellä myös on paljon tapahtumia. Salzburgin tapahtumat kannattaa katsoa, sillä siellä on paljon erittäin suosittuja tapahtumia, jotka vievät suurin piirtein kaikki hotellihuoneet ja nostavat hintoja.

Lennot Salzburgiin

Finnair lentää harvakseltaan suoria lentoja Salzburgin omalle lentoasemalle. Sinne on vuonna 2023 lentoja maaliskuun loppuun asti, ja niitä on vain yksi viikossa. Hinnat ovat aivan kohtuullisia, jos lipun varaa hyvissä ajoin etukäteen.

Norwegian lentää välilaskullisia lentoja Salzburgiin, mutta ne voivat kestää melko kauan. Enemmän lentoja löytyy jos niitä katselee Tukholmasta tai Oslosta.

Air Baltic lentää Helsingistä mutta myös muista Suomen kaupungeista Salzburgiin talvikauden aikana. Eniten lentoja on keski- ja kevättalvella, ja hinnat ovat melko kohtuullisia. Lentoajat voivat kuitenkin olla pitkiä, ja lippu kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

British Airways voi viedä välilaskulla Lontoon tai jonkin muun kaupungin kautta suoraan Salzburgiin.

Lennot Wieniin

Ryanair ja monet muut lentoyhtiöt lentävät Helsinki-Vantaan lentoasemalta Wieniin. Wieniin voi myös päästä Air Balticilla Turusta, Tampereelta ja ajoittain muistakin kaupungeista. Siitä miten Wieniin pääsee voi lukea Pienestä Matkaoppaasta.

Lennot Müncheniin

München on vähän pidemmän matkan päässä Salzburgista kuin Wien, mutta se on Salzburgin tavoin Alppien alueella ja sieltä voi lähteä laskettelemaan. Siitä miten Müncheniin pääsee Suomesta voi lukea Pienestä Matkaoppasta.

Lisää lentoja Salzburgiin tai lähikaupunkeihin:

Skyscanner on hyvä sivusto löytää uusia reittejä Salzburgiin.

Omio on toinen sivusto, jolta voi löytää lentoja ja myös tietoa siitä miten esimerkiksi Salzburgista pääsee Innsbruckiin.

Rautateitse tai linja-autolla Salzburgiin

Jos haluaa yhdistää matkan Salzburgiin johonkin muuhun kaupunkiin, voi monesta paikasta siirtyä Salzburgiin tai päinvastoin sekä rautateitse että bussilla.

Jos matkan tekee vain Itävallassa, yleisintä on matkustaa junalla. Sekä Innsbruck että Wien ovat parin kolmen tunnin junamatkan päässä Salzburgin päärautatieasemasta. Myös Saksasta, Italiasta ja muista maista voi siirtyä Salzburgiin junalla. Itävallan rautatieyhtiö on ÖBB

Jos haluaa muista maista Salzburgiin, voi matkan tehdä myös bussilla. Busseilla voi myös päästä laskettelukeskuksille. Yleisin bussiyhtiö Keski-Euroopassa on Flixbus.

Salzburgiin kulkee myös esimerkiksi Tšekistä Leo Express.

Lisää juna- ja bussiyhteyksiä Salzburgiin

Omio on sivusto, jolta voi löytää myös bussi- ja junamatkoja.

Salzburgin päärautatieasemalta kohti hiihtokeskuksia

Päärautatieasemalta pääsee junalla monelle hiihtokeskukselle ja muulle paikalle, kuten Kitzbüheliin, Altenmarktiin ja Radstadtiin. Rautatieaseman kautta pääsee tietenkin myös muualle Itävaltaan ja ympäröiviin maihin junilla, ja ÖBB:n eli Itävallan rautatieyhtiön sivuilta voi selvitellä aikatauluja ja hintoja

Järjestetyt matkat

Salzburgiin ja sen ympäristöön tehtiin paljon järjestettyjä matkoja, mutta 2022–23 ei nähnyt sitä ainakaan vielä matkatoimistojen tarjonnassa.

Aurinkomatkat tekee edelleen matkoja Itävaltaan, ja kun Salzburg taas otetaan kohdelistalle, ilmestyy se tälle sivulle.

Tjäreborg tekee myös matkoja Itävaltaan, ja myös tälle sivulle voi ilmestyä uudelleen Salzburg.

Teksti: Peter Forsberg
2022/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti