Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – München
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Lentokenttä (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Suomesta Müncheniin yleensä lennetään sen omalle lentoasemalle, joka sijaitsee alle tunnin matkan päässä ydinkeskustasta. Suorilla lennoilla matka-aika on noin kaksi ja puoli tuntia.

Matkat, lennot ja matkustaminen Müncheniin

Suomesta on yllättävän helppo päästä Müncheniin suorilla lennoilla, mutta hinnat ovat vain harvoin halpoja ja lennot voivat muodostua matkan suurimmaksi kustannukseksi. Hotellit ja muut hinnat ovat pääasiallisesti kohtuullisia, niin että majoittumiseen, ruokailuun, illanviettoon ja kulttuuririentoihin ei kulu lainkaan samalla tavalla kuin Suomessa kuluisi.

Müncheniin on mukava matkustaa pitkin vuotta, ja sekä talvi- että kesäkausi ovat sopivia kaupunkiin tutustumiselle. Värikkäimpiä aikoja tutustua kaupunkiin ovat joulukuu joulumarkkinoineen ja alkukesä, jolloin siellä huhtikuulta lähtien on aivan toisenlainen tunnelma kuin talvikauden aikana. Oktoberfest on hankala matkustusaika, jolloin muuhun kaupunkiin on vaikeampi tutustua, ja majapaikkojen ja lentojen hinnat ovat silloin pilvissä.

Lyhyelle visiitille Müncheniin lähtevän kannattaa katsella myös matkatoimistojen tarjontaa, sillä lyhyt omatoimimatka vain Müncheniin voi lentoineen tulla yllättävän kalliiksi.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Müncheniin

Müncheniin voi tehdä matkan omatoimisesti, jolloin lennot ja majapaikka varataan itse, tai sinne voi mennä lennot ja hotellin sisältävälle pakettimatkalle. Omatoimimatka on joustavampi kuin pakettimatka, sillä tällöin voi samalla esimerkiksi tutustua toiseen kaupunkiin samalla seudulla tai viettää paikan päällä vähän pidemmän aikaa. Omatoimimatkailija voi myös varata haluamanlaisensa majapaikan, sillä matkatoimistojen hotellit ovat joitain poikkeuksia lukuun ottamatta normaalia hienompia. Lentoja Müncheniin katselevan on hyvä pitää mielessä se, että englanniksi kaupunki tunnetaan nimellä “Munich”.

Omatoimisesti tehdyt matkat

Suoria lentoja Helsingistä Müncheniin on paljon, mutta hinnat voivat olla korkeita. Suorilla lennoilla matka-aika on noin kaksi ja puoli tuntia. Muualta kuin Helsingistä ei ole kuin välilaskullisia lentoja, ja valtaosa niistäkin on Helsingin kautta. Memmingenin lentoasemalle pääsee Ryanairilla, jolla on lentoja muualtakin Suomesta kuin Helsingistä, mutta konetta pitää välillä vaihtaa jossakin muualla.

Finnair lentää parhaimmillaan neljä kertaa päivässä Müncheniin. Alimmillaan lennon ilman matkalaukkua voi saada alle 100 eurolla suuntaansa mutta matkalaukun kanssa kaikkein edullisimmat hinnat ovat lähes 300 euroa edestakaisilta lennoilta.

Lufthansa on toinen yhtiö, jolla on suoria lentoja Helsingin ja Münchenin välillä. Hinnat ovat yleensä ainakin 200 euroa suuntaansa.

SAS on perinteisesti myös lentänyt Helsingistä Müncheniin.

Norwegian lentää ajoittain ja silloinkin vain kerran tai korkeintaan pari viikossa Helsingistä välilaskullisia lentoja Müncheniin.

Ryanair lentää Memmingenin lentoasemalle, mutta ei tällä hetkellä Suomesta. Ryanairilla voi lentää Suomesta Dubliniin, Lontoon Standstediin tai Riikaan, joissa kaikissa voi vaihtaa Memmingeniin matkustavaan koneeseen.

Lisää lentoja Suomesta Müncheniin tai muualle lähistölle:

Skyscanner on kätevä apuväline niille, jotka haluavat kunnolla tutkia Müncheniin suuntaavia lentoja.

Omio on toinen sivusto, jolta voi tutkia lentoja ja myös muita yhteyksiä.

Matkustaminen Müncheniin rautateitse muualta Saksasta tai Euroopasta

Jos Müncheniin mielii muualta Saksasta tai lähimaista, ovat junat yleensä nopeampia kuin bussit. Junaliput voivat hyvissä ajoin etukäteen varattuina olla hyvin kohtuullisissa hinnoissa. Aikatauluja, reittejä ja hintoja voi katsella Deutsche Bahnista, joka on Saksan rautatieyhtiö.

Matkustaminen Müncheniin linja-autolla muualta Saksasta tai Euroopasta

Müncheniin pääsee junaa edullisemmin bussilla useista eri paikoista, ja vain junien tarjoushinnat voivat kilpailla bussien hintojen kanssa. Erityisesti Itävallasta on paljon halvempaa siirtyä bussilla Müncheniin, ja myös monista Saksan kaupungeista voi bussilla päästä paljon edullisemmin kuin junalla.

Flixbus on nykyään lähes ainoa yhtiö, joka Saksassa ja sen lähellä toimii.

Jos haluaa katsella muita mahdollisia bussiyhteyksiä, on Omio hyvä apuväline.

Järjestetyt matkat

Monet edelleenkin luottavat suuriin matkatoimistoihin, joista useat tekevät yleensä kolmen vuorokauden viikonloppumatkoja kaupunkiin. Pienemmät paikalliset matkatoimistot voivat räätälöidä vastaavanlaisia matkoja Baijerin pääkaupunkiin, mutta melko vähäisetkin tietokonetaidot riittävät siihen, että voi itse tehdä samat varaukset ja säästää matkakuluissa neljänneksen tai sitäkin enemmän. Müncheniin pakettimatkalle matkustavan kannattaa tutustua tarkoin lentoihin ja etenkin lentoaikoihin, ja kannattaa aina muistaa se, että itse järjestetty lentokenttäkyyti tulee edullisemmaksi kuin matkatoimiston tai muun tahon tarjoama palvelu.

Kymenmatkat järjestää kolmen vuorokauden mittaisia kohtuuhintaisia matkoja Müncheniin, ja sinne pääsee alkaen noin sadalla eurolla per matkustettu vuorokausi. Hotelleja on vain yksi, ja se on hyvällä paikalla sijaitseva perushotelli.

Kouvolan matkatoimisto järjestää sekin edullisia kolmen vuorokauden matkoja Müncheniin. Hotelleja on valittavana pari erilaista, ja lennot ovat Lufthansan lentoja.

Tjäreborg on yksi niistä matkatoimistoista, jotka ovat jo pitkään järjestäneet matkoja Müncheniin. Heillä on neljän vuorokauden matkoja, lennot ovat suoria Lufthansan lentoja, hotelleja on paljon mutta hinnat ovat äärimmäisen korkeita.

Oktoberfest Munchenissa
Syksyn olutfestivaalit tuovat valtavat määrät ihmisiä Müncheniin.
Kuva: Sergio Bertino

München matkakohteena

München on arvostettu mutta ei mikään huippusuosittu matkakohde, joka on kaupunkilomalaisten ja omatoimimatkailijoiden suosiossa. Monet Müncheniin matkustavat eivät yövykään itse kaupungissa vaan suuntaavat talvella laskettelemaan ja kesällä patikoimaan Alpeille, mikä kesäaikaan on telttamajoitusten ja mökkien takia varsin kohtuuhintainen tapa tutustua Baijerin osavaltioon ja käydä päiväretkellä Münchenissä.

Münchenissä on helppo käydä muualtakin päiväretkellä, ja esimerkiksi monet Salzburgiin Itävallan puolelle lomalle matkustavat tekevät retken vain kahden tunnin päässä sijaitsevaan Müncheniin. Pidemmällä lomalla olevat pääsevät nauttimaan Münchenin keskeisestä sijainnista ja voivat todeta, että se on melko lyhyen matkan päässä sellaisista paikoista kuin Praha, Wien ja Bratislava, ja tietenkin Saksassa on Baijerissa ja muilla lähitienoilla runsaasti merkittäviä vierailupaikkoja.

Vilkkaimmat matkustusajat

München on Alppien takia suosittu kohde ympäri vuoden, ja myös joulukuun joulumarkkinat tuovat kaupunkiin runsaasti turisteja. Kiireisimmät matkustusajat ovat silti aika joulukuun alusta aina hiihtoloman loppuun (joskin tammi-helmikuussa ennen hiihtolomaa Münchenissä on viikolla melko rauhallista), pääsiäinen, keskikesä juhannuksesta syyskuun alkuun ja syys-lokakuun vaihde Oktoberfest-juhlien aikaan. Oikeastaan vain syksyn olutfestivaalit tuovat valtavat määrät ihmisiä paikalle, joskin myös erikoistapahtumat, kuten messut, urheilutapahtumat ja erilaiset festivaalit ajoittain tuovat normaalia enemmän vierailijoita kaupunkiin.

Teksti: Peter Forsberg
2022/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti