Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Berliini
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Maailmankello, Alexanderplatz
Monet suomalaiset matkatoimistot tekevät pakettimatkoja Berliiniin. Pakettimatkoihin tyypillisesti sisältyy lennot ja ainakin kaksi yötä hyvätasoisessa hotellissa.

Matkustaminen, lennot ja matkat Berliiniin

Berliiniin voi lähteä itse järjestettävälle omatoimimatkalle tai matkatoimiston järjestämälle pakettimatkalle, johon kuuluvat lennot ja hotelli. Itse varatut matkat ovat yleensä edullisempia ja joustavampia kuin matkatoimiston järjestämät matkat, ja nykyään varaukset voi tehdä usein kokonaan suomen kielellä.

Järjestettyjä pakettimatkoja tehdään Berliiniin paljon, ja järjestetyn matkan paras puoli on helppous, sillä matkan voi vain käydä varaamassa. Berliiniin omatoimisesti matkaava voi tehdä huomattavasti joustavamman matkan kuin järjestetyn matkan tekevä, mutta varaukset on kummassakin tapauksessa järkevää tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Berliinissä on nykyään vain yksi lentoasema, joten eri lentoyhtiöiden laskeutumispaikkoja ei tarvitse enää tutkia.

Omatoimisesti tehdyt matkat

Omatoimisesti Berliiniin mielivä säästää matkoissaan joustavuudella, sillä yleensä viikonloput ja loma-ajat, kuten pääsiäinen ja koulujen talvi- ja syyslomaviikot, ovat normaalia kalliimpia ajankohtia matkustaa kaupunkiin. Näihin aikoihin matkustavan on monessa mielessä kannattavaa varata lennot hyvissä ajoin etukäteen, ja vaikka hotelleja ja muita majapaikkoja Berliinissä on valtava määrä, hinta-laatusuhteeltaan edullisimmat hotellit on näinä aikoina hyvä varata ainakin muutama viikko etukäteen.

Lennot

Lennot Helsingin ja Berliinin välillä ovat muuttuneet viime vuosina, ja väliä lentävät sekä vanhat tutut että uudemmat lentoyhtiöt, joista osa ei ole ennen lentänyt Helsingistä. Muualta Suomesta matkaan voi lähteä lentämällä ensin Helsinkiin, mutta Berliiniin voi välilaskulla lentää myös muista Suomen kaupungeista. Matka Helsingistä Berliiniin kestää noin kaksi tuntia, ja on hyvä pitää mielessä, että Saksassa kello on Suomea kesät talvet tunnin jäljessä.

Air Baltic lentää paitsi Helsingistä myös Turusta ja Tampereelta Riian kautta Berliiniin. Edullisimmillaan lipun yhteen suuntaan saa noin 75 eurolla, mutta yleensä matkalle tulee hintaa tätä enemmän. Lennot Suomesta Berliiniin kestävät välilaskuineen 4–5 tuntia.

Finnair
Finnair lentää suoraan Helsingistä ja Berliiniin. Lentoja on arkipäivisin kolmekin päivässä.

Finnair lentää suoraan Helsingistä ja Berliiniin. Lentoja on arkipäivisin kolmekin päivässä, aamulla, keskipäivällä ja illansuussa, ja tämä on yksi varmimpia tapoja siirtyä Helsingistä Berliiniin ympäri vuoden. Finnairilla on helppo lentää Berliiniin Helsingin kautta myös miltei miltä tahansa Suomen lentoasemalta.

Norwegian lentää usean kerran päivässä Berliiniin, mutta sen lennot ovat välilaskullisia ja melko hintavia, niin että matkat kestävät viidestä tunnista ylöspäin ja maksavat yleensä vähintään 100 euroa suuntaansa.

Eurowings tekee suoria lentoja Helsingin ja Berliinin välillä, ja lippujen hinnat ovat hyvissä ajoin etukäteen tilattuina kohtuullisia.

Lufthansa lentää välilaskullisia lentoja Helsingistä Berliiniin, ja sillä on on ajoittain melko kilpailukykyisiä hintoja.

Lisää lentoja Berliiniin:

Skyscanner-sivusto on hyvä apuväline niille, jotka haluavat löytää edullisen lennon ja myös niille, jotka haluavat lentää Berliiniin muualta Suomesta Helsingin kautta.

Toinen samantyylinen sivusto on Omio, josta löytyy myös bussi- ja junayhteyksiä.

Järjestetyt matkat

Monet suomalaiset matkatoimistot tekevät pakettimatkoja Berliiniin. Pakettimatkoihin tyypillisesti sisältyy lennot ja ainakin kaksi yötä hyvätasoisessa hotellissa. Hinnat eivät hirveästi vaihtele vuodenajasta toiseen, mutta sellaiset ajankohdat kuin hiihtoloma, pääsiäinen, keskikesä, syysloma ja joululoma ovat perinteisesti kaikkein kalleimpia ja kiireisimpiä ajankohtia matkustaa Berliiniin.

Aurinkomatkat tekee 2–4 vuorokauden lennot ja hotellin sisältäviä matkoja Berliiniin. Kolmen vuorokauden matka maksaa 400–600 euroa, ja yleensä viikonlopulle ajoittuvat matkat ovat arkipäivinä tehtyjä matkoja kalliimpia. Hinnat ovat melko vakaita ympäri vuoden, mutta tietenkin loma-ajat nostavat hintoja. Kuten suomalaisten matkanjärjestäjien majapaikat yleensäkin, hotellit sijaitsevat läntisessä Berliinissä, missä majapaikat ovat miltei poikkeuksetta kalliimpia kuin itäisessä Berliinissä.

Apollomatkat tekee sekin matkoja Berliiniin, ja kuten joidenkin muidenkin matkatoimistojen sivuilta, myös Apollomatkojen sivuilta voi myös varata pelkät lennot.

Matkat muualta Saksasta tai Euroopasta Berliiniin

Berliiniin on hyvät yhteydet niin junalla kuin busseillakin sekä kaikkialta Saksasta että lähimaista. Berliiniin voi reilussa neljässä tunnissa matkustaa monesta eri kaupungista edullisesti bussilla, mutta pidempiä matkoja varten rautatiet ovat parempi matkustustapa. Edullisen bussilipun voi saada vain vähän ennen matkaakin, mutta juniin liput ovat huomattavasti halvempia jos ne varaa hyvissä ajoin eli ainakin pari viikkoa etukäteen.

Saksan rautateistä vastaa DB.

Linja-autoyhtiöistä suurin ja parhaiten kulkeva on Flixbus.

Lisää yhteyksiä voi katsella Omiosta.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Sami Jaatinen
2023/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti