Eniten katsotut Berliini-vinkkimme:
#1 #2 #3 #4 #5
Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
koristekuva Hivenen syrjässä sijaitseva Puerto de Mogán on Gran Canarian etelärannikon helmiä, sillä se on tunnetusti autenttisempi ja vähemmän räikeä turistipaikka kuin muut etelärannikon lomapaikat
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Berliini
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Maailmankello, Alexanderplatz
Jos lento laskeutuu Schönefeldin kentälle, on kannattavaa varata majapaikka itäisen Berliinin puolelta, ja siellä Alexanderplatzin tuntumaan on Schönefeldistä helppo siirtyä.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Berliiniin

Berliiniin voi lähteä omatoimimatkalle, jolloin lennot ja majapaikka varataan itse verkon kautta, tai sitten voi tehdä matkatoimiston järjestämän matkan, jolloin pakettimatkaan kuuluvat lennot ja hotelli. Itse varatut matkat ovat edullisempia ja joustavampia kuin matkatoimiston järjestämät matkat, ja nykyään varaukset voi tehdä usein kokonaan suomen kielellä.

Järjestettyjä pakettimatkoja tehdään Berliiniin paljon, ja järjestetyn matkan paras puoli on helppous, sillä matkan voi vain käydä varaamassa. Berliiniin omatoimisesti matkaava suoriutuu matkasta edullisemmin kuin järjestetyn matkan tekevä, mutta varaukset on kummassakin tapauksessa järkevää tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Omatoimisesti tehdyt matkat

Omatoimisesti Berliiniin mielivä säästää matkoissaan joustavuudella, sillä yleensä viikonloput ja loma-ajat, kuten pääsiäinen ja koulujen talvi- ja syyslomaviikot, ovat normaalia kalliimpia ajankohtia matkustaa kaupunkiin. Näihin aikoihin matkustavan on monessa mielessä kannattavaa varata lennot hyvissä ajoin etukäteen, ja vaikka hotelleja ja muita majapaikkoja Berliinissä on valtava määrä, hinta-laatusuhteeltaan edullisimmat hotellit on näinä aikoina hyvä varata ainakin muutama viikko etukäteen.

Lennot

Lennot Helsingin ja Berliin välillä ovat muuttuneet viime vuosina, ja väliä lentävät sekä vanhat tutut että uudemmat lentoyhtiöt, joista osa ei ole ennen lentänyt Helsingistä. Muualta Suomesta matkaan voi lähteä lentämällä ensin Helsinkiin, mutta Berliiniin voi välilaskulla lentää myös muista Suomen kaupungeista. Matka Helsingistä Berliiniin kestää noin kaksi tuntia, ja on hyvä pitää mielessä, että Saksassa kello on Suomea kesät talvet tunnin jäljessä. Toinen asia mikä on hyvä pitää mielessä on se, että jos lento laskeutuu Tegelin kentälle, on majapaikan parempi olla läntisen Berliinin puolella ja siellä etenkin City Westissä. Jos lento laskeutuu Schönefeldin kentälle, on kannattavaa varata majapaikka itäisen Berliinin puolelta, ja siellä Alexanderplatzin tuntumaan on Schönefeldistä helppo siirtyä.

Uudehko lentoyhteys Helsingistä Berliiniin on Easyjet, jonka lennot ovat perinteisiä lentoyhtiöitä edullisempia ja joka lentää kohtalaisen usein kaupunkien välillä. Berliinissä laskeudutaan Tegelin kentälle, mutta lennot eivät ainakaan kesäkaudella ole mitään turhan edullisia, vaan saattavat maksaa reilusti yli sata euroa suuntaansa.

Edullinen lentoyhtiö on myös Air Baltic, jonka kyydissä yhdensuuntainen lento maksaa alkaen noin 60 euroa. Matkalla tosin on välilasku, yleensä Riiassa, mutta tästä huolimatta lentoon ei välttämättä kulu kuin nelisen tuntia. Air Balticilla voi lentää Tampereelta tai Turusta ensin Riiaan, josta koneenvaihdon jälkeen voi lentää Berliiniin, usein yhteensä alle viidessä tunnissa.

Finnair lentää suoraan Helsingistä ja Berliiniin. Lentoja on arkipäivisin kolmekin päivässä, aamulla, keskipäivällä ja illansuussa, ja tämä on yksi varmimpia tapoja siirtyä Helsingistä Berliiniin ympäri vuoden. Finnairilla on helppo lentää Berliiniin Helsingin kautta myös miltei miltä tahansa Suomen lentoasemalta. Finnair lentää Tegelin kentälle, joka on läntisen Berliinin puolella.

Norwegian lentää usean kerran päivässä Berliiniin, mutta sen lennot ovat välilaskullisia ja melko hintavia, niin että matkat kestävät kuudesta tunnista ylöspäin ja maksavat yleensä vähintään 100 euroa suuntaansa. Norwegian laskeutuu Berliinissä Schönefeldin lentoasemalle, joka on itäisen Berliinin puolella.

Skyscanner-sivusto on hyvä apuväline niille, jotka haluavat löytää edullisen lennon ja myös niille, jotka haluavat lentää Berliiniin muualta Suomesta Helsingin kautta. Toinen samantyylinen sivusto on Go Euro, jota voi nykyään käyttää myös suomeksi.

Järjestetyt matkat

Monet suomalaiset matkatoimistot tekevät pakettimatkoja Berliiniin. Pakettimatkoihin tyypillisesti sisältyy lennot ja ainakin kaksi yötä hyvätasoisessa hotellissa. Hinnat eivät hirveästi vaihtele vuodenajasta toiseen, mutta sellaiset ajankohdat kuin hiihtoloma, pääsiäinen, keskikesä, syysloma ja joululoma ovat perinteisesti kaikkein kalleimpia ja kiireisimpiä ajankohtia matkustaa Berliiniin.

Aurinkomatkat tekee 2–4 vuorokauden lennot ja hotellin sisältäviä matkoja Berliiniin. Kahden vuorokauden matka, joka on suhteessa kalliimpi kuin pidempi matka, maksaa 200–400 euroa. Neljän vuorokauden matka maksaa 350–550 euroa, ja yleensä viikonlopulle ajoittuvat matkat ovat arkipäivinä tehtyjä matkoja kalliimpia. Hinnat ovat melko vakaita ympäri vuoden, mutta tietenkin loma-ajat nostavat hintoja. Kuten suomalaisten matkanjärjestäjien majapaikat yleensäkin, hotellit sijaitsevat läntisessä Berliinissä, missä majapaikat ovat miltei poikkeuksetta kalliimpia kuin itäisessä Berliinissä.

Apollomatkat tekee sekin matkoja Berliiniin, ja kuten joidenkin muidenkin matkatoimistojen sivuilta, myös Apollomatkojen sivuilta voi myös varata pelkät lennot.

Matka-agentit tekee matkoja Berliiniin, ja kolmen vuorokauden matkalle pääsee alkaen noin 400 eurolla.

Kaleva Travel tekee sekin matkoja Berliiniin. Hinnat voivat vaihdella rajusti ajankohdasta toiseen, mutta tarjouksella, verkon kautta varattuna kolmen vuorokauden matkalle voi päästä alle 300 eurolla.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti