Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
koristekuva Bremeniin ei enää ole yhtä helppo matkustaa kuin ennen, ja nykyään sinne on paras matkustaa niin, että yhdistää vierailun siellä jonkin muun kaupungin kanssa. Bremeniin niin lentäen, rautateitse kuin linja-autollakin saapuvan on erittäin helppo siirtyä asemilta ydinkeskustaan tai muualle kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Berliini
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Sateessa Berliinissä
Etenkin loppukesällä sadekuurot eivät ole harvinaisia ja päivä voi muuttua nopeasti pilviseksi.

Berliinin sää

Sää Berliinissä nyt

Sääennuste

Saksan sääpalvelu kertoo minkälaista säätä Saksassa ja Berliinissä on odotettavissa lähipäivien aikana.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Berliinissä on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Yleisesti ottaen Berliinissä vuodenajat erottuvat hyvin toisistaan: kesät ovat lämpimiä ja talvet kylmiä. Suomeen verrattuna kesät ovat kylläkin kuumempia ja talvet leudompia. Sää on harvoin erittäin kuuma tai todella kylmä, mikä tekee Berliinistä suositun kohteen ympäri vuoden.

Sademäärä jakautuu melko tasaisesti koko vuodelle, joten matkustipa sinne mihin vuodenaikaan tahansa, sateenvarjo kannattaa ottaa mukaan. Myöhäiskevät ja alkukesä ovat hyvää aikaa matkustaa Berliiniin, sillä sää on jo mukavan lämmin, mutta silloin yleensä välttää vielä suurimmat tungokset turistikohteissa.

Kesä

Kesällä Berliinissä auringonpaistetta riittää melkein joka päivälle touko- ja elokuun välisenä aikana. Kesäiset vaatteet siis päälle, hattua unohtamatta. Korkeimmillaan lämpötila kohoaa noin 30 asteeseen heinä- ja elokuussa, mutta yleensä kesälämpötilat ovat 25 asteen tienoilla. Varsinkaan loppukesästä sadekuurot eivät ole harvinaisia ja päivä voi muuttua nopeasti pilviseksi, joten kaupungilla kannattaa pitää mukana pitkähihainen paita ja sateenvarjo.

Talvi

Talvet ovat kylmiä ja kosteita, mutta harvoin kuitenkaan on kovia pakkasia vaan lämpötilat pysyttelevät nollan molemmin puolin. Perustalvivarustuksella siis pärjää hyvin. Kaupungissa näkee harvoin lunta, mutta silloin kuin sitä on, siitä hullaannutaan täysin. Talvella se sateenvarjo kannattaa muistaa.

Teksti: Anniina Simula
Tarkistettu ja päivitetty: 2015/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti