Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Dusseldorf
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Pilviä Hafen-alueen yllä
Düsseldorfin ilmasto ei ole paras mahdollinen, mutta suomalainen osaa arvostaa kaupungin leutoja talvia.

Düsseldorfin sää ja ilmasto

Sää Düsseldorfissa nyt

Sääennuste

Saksalainen Das Wetter -palvelu kertoo millaista säätä Düsseldorfin ympäristöön on odotettavissa lähiaikoina.

Ilmasto

Düsseldorfin ilmasto ei ole paras mahdollinen, mutta suomalainen osaa arvostaa kaupungin leutoja talvia, jolloin lämpötila ani harvoin laskee pakkasen puolelle ja jolloin terassit kuuluvat olennaisena osana kaupunkikuvaan. Sateista kaupungissa on ympäri vuoden, ja ilmoiltaan parhaana aikana heinä-elokuussakin satelee vähän väliä. Tuuli on toinen jatkuva ilmiö Reinjoen ja Ruhrin kupeessa. Vähiten tuulia esiintyy öisin ja talvikautena.

Aurinko paistaa kaupungissa vähän, alle 1 500 tuntia vuodessa, eikä aurinko juurikaan näyttäydy marras- ja maaliskuun välisenä aikana. Aurinkoisinta on touko-elokuussa, mutta etenkin kesäkuu ja myös heinäkuu ovat normaalia sateisempia kuukausia. Muita normaalia sateisempia aikoja on alkutalvi, ja marraskuusta tammikuulle sataa silloinkin melko usein. Lämpötilat pysyvät ympäri vuoden kohtalaisen leutoina, niin että talvisin ei useinkaan satele lunta tai ole jäätä kaduilla, eikä kesäkautenakaan ole mitään pitkiä hellejaksoja yleensä odotettavissa.

Düsseldorfissa voi talvellakin olla kohtalaisen lämpimiä päiviä, joina lämpötilat herkästi nousevat 10 asteeseen ja sen yläpuolellekin. Niinpä siellä voi istuskella ulkosalla kahvilla ympäri vuoden, ja keskustan ravintolat pitävät terassejaan avoinna keskitalvellakin. Yleisempää terasseilla istumisesta tulee kuitenkin vasta varsinaisen kesäkauden pyörähdettyä käyntiin huhti- tai toukokuussa, jolloin päivälämpötilat liikkuvat 15-20 asteen tuntumassa. Kesäkausi jatkuu syyskuulle, jolloin lämpötilat ovat usein lähellä 20:tä astetta, ja lokakuussakin lämpötilat yleensä kohoavat päivällä 15 asteeseen. Düsseldorfissa on kesälläkin öisin sen verran viileää, että tällöinkin kannattaa ottaa takki ja muita lämpimiä vaatteita mukaan.

Parhaat matkustusajat

Düsseldorf on vilkas kaupunki ympäri vuoden, ja vierailijoita liikeihmisistä turisteihin siellä on aina. Vaikka hotellihuoneita kaupungissa on melkoisesti, kannattaa majapaikka kuitenkin varata hyvissä ajoin etukäteen, oli matka sitten mihin vuodenaikaan tahansa.

Säiden puolesta paras aika matkustaa kaupunkiin on heinä-elokuu, joskaan tällöinkään ei sateilta yleensä täysin välty. Myös toukokuu ja syyskuu ovat varsin hyviä vierailuaikoja, eikä kesäkuukaan ole huono, jos eivät jatkuvat sateet haittaa.

Düsseldorfiin voi hyvin matkustaa nähtävyyksiä katselemaan ja vanhaankaupunkiin tutustumaan mihin vuodenaikaan tahansa. Konsertteja ja urheilua siellä on eniten syyskuusta toukokuun loppuun, mutta kesäkuukausina on paljon kaikenlaisia festivaaleja ja muita tapahtumia, jotka korjaavat kulttuurielämän kesäkauden puutteita.

Eniten tapahtumia kaupungissa on heinäkuussa, joka onkin vilkkaimpia kuukausia matkustaa kaupunkiin. Toinen vilkas kuukausi tapahtumien puolesta on marraskuu, jolloin kaupungin katuja elävöittävät karnevaalit ja katukulkueet. Myös joulun alla on tapahtumia, kuten joulumarkkinoita ja -konsertteja, ja helmikuussa laskiaiskarnevaalit ovat nekin värikäs aika vierailla kaupungissa. Pääsiäinenkin on vähän normaalia vilkkaampi aika matkustaa kaupunkiin, ja normaalia enemmän matkailijoita siellä on myös lokakuun koulujen lomaviikkojen aikaan. Kaupunkiin suuntaa yleensä keväisin ja etenkin toukokuussa koululaisryhmiä, jotka tukkivat edullisia majapaikkoja ja museoita.

Suomesta ei Düsseldorfiin ole mitään suurta ryntäystä mihinkään vuodenaikaan, sillä matkustajia sinne menee tasaiseen tahtiin, joskin kesällä lomamatkailijoita on luvassa enemmän kuin talvikaudella. Kaupungissa on messuja ja muita tapahtumia, jotka tuovat sinne usein normaalia enemmän ihmisiä, ja näin Suomestakin Düsseldorfiin matkustavan on hyvä tehdä kaikki varaukset viikkoja ennen matkan alkamista.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/05

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti