Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Dresden
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Aurinkoinen sää Palaisgarten-puistossa
Dresdenin matkustuskausi ja kesäkausi pyörähtävät yleensä käyntiin pääsiäisenä, ja kesäkausi on ajankohta, jolloin kaupunkiin matkustetaan eniten.

Dresdenin sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Dresdenissä nyt

Sääennuste

Weathercityn sääennuste Dresdeniin

Ilmasto

Dresdenissä on Keski-Euroopalle tyypillinen ilmasto, mikä tarkoittaa Suomea leudompia talvia ja pohjoista pidempiä ja kuumempia kesiä. Aurinko paistaa siellä keskieurooppalaiseen tyyliin vähän, noin 1700 tuntia vuodessa, eikä aurinko juurikaan näyttäydy marraskuun ja helmikuun välisenä aikana. Kaupungissa ei ole kovin sateista, mutta sateisimmat ajat ovat kesäkuusta elokuulle, vähäsateisimmat vuoden ensimmäisinä kuukausina.

Dresdenin matkustuskausi ja kesäkausi pyörähtävät yleensä käyntiin pääsiäisenä, ja kesäkausi on ajankohta, jolloin kaupunkiin matkustetaan eniten. Päivälämpötilat kohoavat kuitenkin lähelle 20 astetta vasta toukokuussa, jolloin on jo yleensä varsin kesäistä, ja puistot ovatkin kauniita jo tätä ennen, usein huhtikuun alkupuolella elleivät maaliskuun lopulla. Takuuvarmimmin kuumaa ja aurinkoista kaupungissa on heinäkuussa, jolloin elohopea on pahimmillaan kohonnut lähelle 40 astetta, ja myös elokuu on kuuma kuukausi, jolloin tosin sataa enemmän kuin muina kuukausina. Syyskuu on usein vielä ainakin puoliväliin asti kesäinen kuukausi, ja joinain vuosina hellekelejä esiintyi vielä lokakuussakin.

Loka-marraskuun vaihde aloittaa kaupungissa pimeän talvikauden, jolloin ei sada paljon mutta jolloin on luvassa ajoittain luntakin. Päivälämpötilat kohoavat talvellakin usein plussan puolelle, mutta on myös kausia, jolloin on pakkasta viikon parinkin päivisin ja jolloin lunta on maassa useamman viikon putkeen. Yleensä kuitenkin yöt ovat kylmiä ja lumet sulavat päivisin lähes täysin, ja jo helmikuun puolivälin jälkeen ovat kohtalaisen lämpimät päivät mahdollisia. Kesäkausi lähtee nikotellen liikkeelle maaliskuun aikana, jotkin päivät voivat olla hyvinkin lämpimiä, toiset koleita. Virallinen kesäkausi on huhtikuun alusta lokakuun loppuun, mutta sekä huhti- että lokakuu ovat joinain vuosina kaikkea muuta kuin kesäisiä.

Parhaat matkustusajat

Dresdeniin voi periaatteessa matkustaa ympäri vuoden, sillä siellä on kaikenlaista tekemistä ja näkemistä kesät talvet. Parhaita matkustusaikoja kaiken kaikkiaan ovat kevät ja kesä, jolloin etenkin touko-kesäkuu ja syys-lokakuu ovat hyviä aikoja vierailla Dresdenissä. Myös huhtikuu ja kesäkuu ovat monina vuosina varsin hyviä vierailuaikoja, mutta heinä-elokuussa on kuumaa, ukkosmyrskyjä esiintyy ja Dresdenissä on paljon vierailijoita. Ennen joulua Dresden on marraskuun loppupuolelta joulunalusaikaan hyvä vierailupaikka joulumarkkinoidensa ja hyvien shoppailumahdollisuuksiensa takia. Aikoja, jolloin kaupungissa on luvassa ikävimpiä ilmoja, ovat vuoden 3 ensimmäistä kuukautta ja lokakuun loppupuolelta marraskuun loppupuolelle, ennen joulusesongin alkamista.

Dresdenissä on normaalia vilkkaampaa pääsiäisenä, heinä-elokuussa ja joulunalusaikaan. Viikonloput ovat aina kiireisempiä kuin viikonpäivät, ja etenkin kesällä kaupunkiin suuntaa paljon ihmisiä päiväretkelle muualta Saksasta ja viereisistä maista. Dresden on kuitenkin iso kaupunki, jossa riittää tilaa vanhankaupungin alueellakin, joten turistilaumojen takia ei sinne kannata jättää matkaa tekemättä.

Majapaikkavaraukset on hyvä tehdä ympäri vuoden ainakin viikon pari etukäteen, sillä Dresdenissä on aina jonkin verran vierailijoita ja hinta-laatusuhteeltaan parhaat majapaikat saattavat olla etenkin kesällä tiukassa. Jos Dresdenistä mielii hinta-laatusuhteeltaan hyvän majapaikan mieleiseltä paikalta, kannattaa kesäkaudella tai muina loma-aikoina kaupunkiin matkustavan varata majapaikkansa vähintään 2–4 viikkoa ennen matkan alkamista.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/10

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti