Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – München
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Viktualienmarkt-aukion talvi
Talvikausi jatkuu ajoittaisia lämpimiä kausia lukuun ottamatta Münchenissä maaliskuun alkupuolelle.

Münchenin sää ja ilmasto

Sää Münchenissä nyt

Sääennuste

BBC:n Münchenin sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Saksan kielellä on tarjolla myös paikallisen meteorologian laitoksen (Deutscher Wetterdienst) oma sääennuste Müncheniin.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Münchenissä on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Münchenissä on melko tyypilliset keskieurooppalaiset ilmat, jotka eivät hirveästi poikkea kotimaan säistä. Suurimmat erot ovat pidempi kesä, lyhyempi talvi ja niin sanotut föhn-tuulet, jotka voivat talvisin nostaa lämpötilaa yhtäkkiä useilla kymmenillä asteilla.

Kesäkausi on Münchenissä pidempi kuin Suomessa, ja monina vuosina jo maaliskuussa puistojen kukkaistutuksia aletaan laittaa paikoilleen ja ulos ilmaantuu entistä enemmän terasseja ja muita kevään merkkejä. Kevät on kuitenkin epävarma vuodenaika, jolloin lämpötilat voivat heittelehtiä rajusti, ja aina toukokuun loppupuolelle asti voi joinain vuosina olla viileääkin. Varsinainen kesäkausi pyörähtää käyntiin huhtikuun aikana, ja se jatkuu aina lokakuun puoliväliin asti, jolloin Oktoberfest-olutjuhlat tuovat valtavan määrän turisteja kesän päätteeksi kaupunkiin.

Talvikausi alkaa sekin nikotellen, ja joinain vuosina leutoja tai jopa lämpimiä ilmoja voi olla marraskuussakin. Joulumarkkinoiden ilmantuessa kaupunkiin marraskuun loppupuolella kaupunki joka tapauksessa siirtyy joulutunnelmaan, ja joulukuussa voi monina vuosina olla kirpeitä pakkassäitä ja jopa 20 asteen pakkasöitä. Talvikausi jatkuu ajoittaisia lämpimiä kausia lukuun ottamatta Münchenissä maaliskuun alkupuolelle.

Parhaat matkustusajat

München on suosittu vierailupaikka niin saksalaisten kuin muidenkin keskuudessa, ja kiireisiä matkustusaikoja siellä on ympäri vuoden. Loppuvuoden joulumarkkinat kestävät sen verran monta viikkoa, että ne eivät aiheuta juurikaan hankaluuksia esimerkiksi majapaikan löytymiselle, mutta matkatoimiston kautta matkansa tilaavat usein huomaavat, että joulunalusaika on normaalia kalliimpaa ja kiireisempää aikaa matkustaa kaupunkiin. Myös aika joulusta tammikuun ensimmäisen viikon loppuun on suosittua aikaa vierailla kaupungissa, ja läheiset Alpit tuovat turisteja kaupunkiin päiväretkelle koko talvikauden ajan.

Kevään koittaessa pääsiäinen on maaliskuun siirtymäkauden jälkeen normaalia vilkkaampi aika vierailla kaupungissa, ja sitä ennen pääsiäismarkkinat vetävät nekin maalis-huhtikuussa paikalle ihmisiä, niin että täysin tyhjänä turisteista ei kaupunki tällöinkään ole. Kesäkauden alkaminen tuo jatkuvia turistivirtoja kaupunkiin, ja kiireisinä aikoina sellaiset keskustan paikat kuin Marienplatz-pääaukio voivat iltapäivisin olla hyvinkin vilkkaita paikkoja. Erityisen paljon turisteja kaupunkiin saapuu eurooppalaisten lomakuukausien eli heinä- ja elokuun aikana, ja etenkin heinäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin kaupungissa on tungokseen asti turisteja. Keskikesä on myös kuuma ajankohta vierailla Münchenissä, ja heinä- ja elokuussa on hyvä varmistaa, että majapaikka on ilmastoitu.

Kesän lopuksi pidettävät Oktoberfest-olutfestivaalit ovat hankala aika vierailla kaupungissa, sillä majapaikat ovat kuukausia ja jopa vuoden etukäteen varattuina ja monet niistä nostavat tuntuvasti hintojaan syys-lokakuun vaihteessa. Juhlien jälkeen turistit jättävät kaupungin rauhaan miltei parin kuukauden ajaksi, ja tämä kausi on etenkin pienellä budjetilla matkaaville ja rauhallisista kaduista pitäville hyvä aika vierailla kaupungissa, ennen kuin suuret turistivirrat palaavat taas kaupunkiin joulumarkkinoiden alkaessa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja päivitetty: 2015/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti