Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Bremen
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Aurinkoinen sää Wallanlagen-puistossa
Bremenin kesäkausi alkaa kunnolla toukokuussa, jolloin päivälämpötilat kohoavat lähelle 20 astetta.

Bremenin sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Bremenissä nyt

Sääennuste

Deutscher Wetterdienst -palvelun Bremenin sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Ilmasto

Bremenin säät ovat samantyylisiä kuin Suomessakin, mutta siellä on huomattavasti leudommat talvet ja jonkin verran pidemmät ja lämpimämmät kesät kuin Etelä-Suomessa. Kaiken kaikkiaan merien läheisyys ja etenkin Pohjanmeri ovat tehneet kaupungin säistä arvaamattomia, niin että tuulensuunnan muutokset voivat tuoda yhtäkkiä kaupunkiin helleaaltoja kesäisin ja talvisin kausia, jolloin lunta ja pakkasta on kunnolla. Tästä huolimatta lämpötilat Bremenissä ovat harvoin yli 35 astetta kesäisin ja alle 15 pakkasastetta talvisin.

Bremenin kesäkausi alkaa kunnolla toukokuussa, jolloin päivälämpötilat kohoavat lähelle 20 astetta ja öisinkin alkaa olla lähemmäs 10 astetta. Kesäkausi on lämpimimmillään heinä-elokuussa, jolloin kaikkien aikojen korkein lämpötila oli vuonna 1992 lähes 38 astetta. Syyskuu, joka on kesäinen ainakin kuun puoliväliin asti, on samantyylinen kuukausi kuin toukokuukin, ja päivälämpötilat ovat lähellä 20:tä astetta. Lokakuu on sekin vielä leuto kuukausi, niin että päivisin on 15 astetta ja öisinkin on vielä yli 5 astetta, mutta lokakuussa auringonpaiste vähenee huomattavasti, eikä aurinko talvella paista juuri ollenkaan. Sateiden puolesta syksy ei ole mitenkään muuta vuotta märempää, vaan Bremenissä sataa tasaisesti ympäri vuoden, joskin alkuvuonna sataa kaikkein vähiten, heinä-elokuussa kaikkein eniten.

Talvikausi on leudoista ilmoista huolimatta ankea ja alati kolea ajanjakso. Talvella aurinko ei paista, päivälämpötilat ovat keskimäärin 4–6 astetta plussan puolella ja öisin on aste pari pakkasta. Neljän pilvisen kuukauden jälkeen aurinko alkaa paistaa vähän normaalia enemmän maaliskuussa, ja huhtikuun alkupuolelta lähtien kaupungin puistoihin alkaa taas tulla eloa ja elämä palailee pikkuhiljaa kesäkauden tunnelmiin.

Parhaat matkustusajat

Kesäkausi, joulunalusaika ja pääsiäinen ovat kaikki hyviä ajankohtia vierailla Bremenissä. Kesäkausi, joka alkaa virallisesti monessa mielessä huhtikuun alussa ja päättyy lokakuun lopussa, on paras ajankohta vierailla Bremenissä. Keskikesä, jolloin lämpötilat ovat yleensä hellelukemissa tai lähellä sitä päiväsaikaan, on eläväisin ajankohta käydä Bremenissä, ja varmin aika tässä mielessä on kesä-elokuu.

Touko- ja syyskuu ovat parhaimmillaan erinomaisia kuukausia Bremenissä, mutta ne ovat kesää epävarmempaa aikaa ja esimerkiksi sateita on luvassa enemmän. Joulumarkkinoiden aika joulukuussa on tunnelmallinen aika vierailla täällä, ja pääsiäinen, joka yleensä aloittaa kesäkauden, on usein sitä edeltävien markkinoiden ajan myös hyvä ajankohta käydä Bremenissä, joskin kaupat ovat varsinaisen pääsiäisen päivinä huonosti avoinna.

Bremen ei ole mikään valtavan suosittu kaupunkikohde, mutta saksalaiset vierailevat siellä ahkerasti, etenkin kesäkauden aikana ja joulumarkkinoiden aikaan. Ympäri vuoden viikonloput ovat vilkkaita ajankohtia vierailla täällä, ja elokuussa on eniten lomalaisia viikollakin liikkeellä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2016/04

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti