Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Frankfurt
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Pilviä Frankfurtin yllä
Toukokuu aloittaa Frankfurtissa melko aurinkoisen jakson, jolloin aurinkoa on luvassa melkoisesti, mutta jo syyskuussa säät muuttuvat taas pilvisemmiksi.

Frankfurtin sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Frankfurtissa nyt

Sääennuste

Saksan sääpalvelun sääennuste lähipäiville

Tarkkana pidetty ja selkeä Norjan meteorologisen laitoksen pitkän ajan sääennuste Frankfurt am Mainiin

Ilmasto

Frankfurtissa on melko tyypillisiä Keski-Euroopan säitä, ja siellä on odotettavissa samantyyppistä joskin hivenen leudompaa ilmastoa kuin Münchenissä tai Wienissäkin. Kesät ovat kotimaata kuumempia ja pidempiä, talvet ovat ajoittain kylmiä mutta suhteellisen leutoja ja lyhyitä. Ympäri vuoden on pääosin pilvistä, lukuun ottamatta kesäkuukausia, jolloin aurinko paistaa vähän normaalia enemmän.

Kesäkausi

Frankfurtin kesäkausi alkaa maalis- tai huhtikuun aikana, jolloin päivälämpötilat kohoavat viidentoista asteen tuntumaan ja öisin on jo yli 5 astetta. Aurinko alkaa paistaa pimeää talvikautta huomattavasti enemmän, mutta sadepäiviä, joita Frankfurtissa on paljon ja tasaisesti ympäri vuoden, on tällöin noin puolet ajasta. Sademäärät kohoavat huippuunsa ensimmäisen varsinaisen kesäkuukauden eli toukokuun aikana, ja tällöin päivisin on keskimääräisesti noin 20 astetta ja öisin aletaan olla lähellä kymmentä astetta. Toukokuu aloittaa melko aurinkoisen jakson, jolloin aurinkoa on luvassa melkoisesti, mutta jo syyskuussa säät muuttuvat taas pilvisemmiksi. Koko vuoden aikana Frankfurtissa paistaa jopa vähemmän kuin Helsingissä, ja aurinko näyttäytyy siellä vain noin 1660 tuntia vuoden aikana.

Kesällä auringonpaisteen lisäksi on luvassa paljon sateita, ja toukokuun ohella heinäkuu on hyvin sateinen kuukausi. Lämpötilat kuitenkin ovat kesä- ja syyskuun välillä usein korkeita: keskimääräisesti aina syyskuun alkuun asti on päivisin hellettä ja öisin lähes 15 astetta. Syyskuussa kesäkausi lähestyy loppuaan, ja varsinainen kesä on usein kuun puolivälin jälkeen ohi mutta lämpötilat pysyttelevät varsin kesäisinä koko syyskuun ajan. Aurinko ei vain paista enää keskikesän tavoin, ja pimeä tulee joka päivä edellistä aikaisemmin. Vaikka terasseja riittää ja kaikenlaista muutakin tapahtuu ulkosalla talvikaudellakin, on kesäkausi lokakuun alkuun mennessä auttamatta ohi ja vain harvoina vuosina nähdään lokakuussa enää yli 20 asteen päivälämpötiloja. Lokakuussa lämpötilat ovat edelleen 15 asteen tietämissä, mutta öisin on reilusti alle 10 astetta ja aurinko paistaa entistä nihkeämmin.

Talvikausi

Talvikausi alkaa Frankfurtissa marraskuun aikana, ja melko pimeästä lokakuusta auringonpaisteen määrä romahtaa edelleen. Lämpötilat pysyttelevät kotimaata korkeampina, niin että usein on 10 astetta tai ainakin lähellä sitä, mutta öisin ja jo alkuillasta lämpötilat alkavat laskea lähelle nollaa. Vuoden pimein kuukausi on joulukuu, jolloin päivänvaloa on luvassa 8 tuntia, ja tammi- ja helmikuu tuovat kaupunkiin vuoden kylmimpiä ja lyhyimpiä päiviä nekin. Talvikauden aikana päivälämpötila on 4–6 astetta ja öisin on aste pari pakkasta.

Vaikka Frankfurtissa on leudon oloista ja kahvit voi ajoittain juoda terassilla talvellakin, on sinne hyvä ottaa mukaan talvivarustus. Säät ovat talvikaudella kotimaata arvaamattomampia, ja joskus Frankfurtissa on tammi-helmikuussakin ollut yli viidentoista asteen lämpötiloja, mutta näinä kuukausina on myös ollut kaikkein kylmimpiä öitä, jolloin lämpötila on laskenut kerran jopa 21,6 pakkasasteeseen.

Lunta kaupunkiin tulee harvakseltaan joulu–helmikuussa, mutta samat lumet harvoin pysyvät maassa muutamaa päivää pidempään. Lämpötilat ja ilmat talvella voivat vaihdella melkoisesti, niin että joskus voi olla jopa kahden viikon mittaisia kylmiä kausia, toisinaan taas päivälämpötilat kohoavat 10 asteeseen.

Parhaat matkustusajat

Frankfurt on suosittu lomakohde mutta tätäkin suositumpi messu- ja konferenssikaupunki, jossa etenkin syksyisin on sellaisia suuria tapahtumia kuin kirjamessut. Suurten messujen aikaan Frankfurtin varsinaisten hotellien huoneet täyttyvät kuukausiakin etukäteen, ja kaupunkiin matkaavan onkin hyvä ottaa selvää N’Tradeshows-sivuilta minkälaisia messuja ja koska kaupunkiin saapuu.

Messuja on jonkin verran touko- ja kesäkuussa, mutta heinä- ja elokuussa on yleensä kuunvaihteessa vain yhdet pienet messut. Syys- ja lokakuu ovat taas hyvin vilkkaita messuiltaan, ja jos mielii niiden aikaan saada hinta-laatusuhteeltaan hyvän majapaikan, kannattaa varaus tehdä muutama kuukausi etukäteen.

Matkailijoita matkalaukkujen kanssa
Frankfurtissa käy paljon ihmisiä eri syistä, ja näin siellä on aina melkoisesti vierailijoita. Hotellivaraus on hyvä tehdä ajoissa.

Muilta osin Frankfurt on matkustusajoiltaan varsin tavanomainen kaupunki, niin että vilkkaimpia matkustusaikoja ovat pääsiäinen, heinä-elokuu, lokakuun syyslomat ja marras-joulukuun joulumarkkinat. Frankfurtissa käy paljon ihmisiä eri syistä, ja näin siellä on aina melkoisesti vierailijoita, joten majapaikastaan tarkkana olevien on hyvä aina tehdä hotellivarauksensa hyvissä ajoin etukäteen.

Suomesta matkaa Frankfurtiin eniten matkustajia messujen aikaan, mutta muulloin kaupunkiin ei ole Suomesta paljon ihmisiä lähdössä. Kalleinta kaupunkiin on yleensä matkustaa messujen aikaan, pääsiäisenä, keskikesällä ja syyslomien viikoilla, ja myös joulumarkkinoiden aikaan voi olla hivenen kalliimpia hintoja. Suuria eri vuodenaikojen hintavaihteluja ei kuitenkaan ole Frankfurtiin matkaavalle tiedossa, vaan kaupunki on aina vilkas ja monen eri asian keskuksena siellä on aina paljon kaikenlaisia vierailijoita.

Kulttuurielämä pyörii parhaiten Frankfurtissa syyskuusta toukokuun loppupuolelle, ja tällöin myös Saksan Bundesliiga-jalkapalloliiga on täydessä vauhdissa. Jalkapalloa ei tosin pelata joulu–helmikuussa, ja Saksassa on melkoisesti jalkapallo-otteluita jo heinäkuun puolivälin jälkeen.

Parhaat matkustusajat Frankfurtiin nähtävyyksiä katselemaan ovat maalis- ja lokakuun välisenä aikana. Sama ajankohta on paras aika myös lähteä nauttimaan Mainjoen rannoista ja elämästä ulkosalla, mikä onnistuu parhaiten toukokuun alun ja syyskuun puolivälin välisenä aikana. Messuiltaan kiireinen lokakuu ei kuitenkaan ole hyvä aika löytää vuoteita kaupungista, ja järkevimmät ajat matkustaa Frankfurt am Mainiin ovat maaliskuun lopun ja syyskuun loppupuolen väliin jäävä aika ja marras-joulukuun joulumarkkinaviikot, jolloin tunnelmaa on sitä enemmän mitä lähemmäksi joulu käy.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/07

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti