Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Bremen
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Finnair
Kaikkein helpointa Bremenin on matkustaa lentämällä sinne välilaskullisella lennolla tai sitten ensin muualle Saksaan ja siirtymällä sieltä junalla tai bussilla Bremeniin.

Matkat, lennot ja matkustaminen Bremeniin

Bremeniin ei enää ole yhtä helppo matkustaa kuin ennen, ja nykyään sinne on paras matkustaa niin, että yhdistää vierailun siellä jonkin muun kaupungin kanssa. Suomesta on helppo päästä Saksaan, joskin lentoja on oikeastaan vain Helsinki-Vantaan lentoasemalta, ja Bremeniin on muualta Saksasta hyvät yhteydet. Bremeniin voi matkustaa monesta varsin lähellä sijaitsevasta kaupungista tunnissa parissa, joten samalla näkee minkälaisia maisemia Pohjois-Saksassa on.

Omatoimimatkat

Lennot Bremeniin ja muualle Saksaan

Bremeniin pääsi aikoinaan edullisilla lennoilla muualtakin kuin Helsingistä, mutta vuonna 2023 Bremeniin on vaikea ellei mahdoton Suomesta lentää suoraan. Tilanne voi muuttua, mutta kaikkein helpointa on lentää joko välilaskullisella lennolla tai sitten muualle Saksaan ja siirtyä sieltä junalla tai bussilla Bremeniin.

Bremenin-matkaan kannattaa yhdistää jokin muu kaupunki, ja kaikkein suurimpia kaupunkeja, joissa voi samalla matkalla käydä, ovat Hampuri ja Berliini. Etenkin Berliiniin on Suomesta paljon lentoja, ja myös Hampuriin on helpompi päästä suoraan kuin Bremeniin. Hampuri on tunnin junamatkan tai puolentoista tunnin bussimatkan päässä Bremenistä, joten sellaisen matkan voi tehdä päiväretkelläkin.

Finnair, Lufthansa ja Norwegian lentävät hyvin Suomen ja Saksan välillä. Myös Air Baltic lentää Riian kautta Suomesta Saksaan. Lufthansan kyydissä voi matkan tehdä perille asti, mutta välilasku on Münchenissä tai Frankfurtissa, joten matkaan kuluu melko kauan.

Sitä kuinka Berliiniin voi Suomesta päästä voi katsella Pienestä Matkaoppaasta.

Sitä kuinka Hampuriin voi Suomesta parhaiten päästä voi tutkia Pienestä Matkaoppaasta.

Jos haluaa tutkia yhteyksiä Bremeniin tai muualle Saksaan, voi niitä katsella Skyscannerista.

Linja-autolla muualta Bremeniin

Jos lentää johonkin toiseen kaupunkiin, on linja-auto Saksassa monilla reiteillä hyvä tapa siirtyä. Matka esimerkiksi Hampurista Bremeniin on lyhyt, ja myös Berliinistä pääsee melko nopeasti bussilla Bremeniin. Joissain tapauksissa juna on paljon nopeampi, ja esimerkiksi Frankfurtista on pitkä bussimatka mutta paljon lyhyempi junamatka.

Sen jälkeen kun Flixbus haali itselleen kaikki Saksan ja monet muutkin bussiyhtiöt, ei muita bussiyhtiöitä juuri ole.

Lisää yhteyksiä voi katsella Omiosta.

Rautateitse muualta Bremeniin

Junat ovat Saksassa nopeita mutta yllättävän epäluotettavia, niin että niillä liikkuminen ei aina onnistu suunnitelmien mukaan. Monilla matkoilla ne ovat busseja nopeampia, ja jos liput varaa hyvissä ajoin etukäteen, voivat hinnatkin olla kohtuullisia.

Saksan rautatieyhtiö on DB.

Turistiryhmä, glockenspiel
Bremenissä vierailee etenkin saksalaisia ryhmiä, joita saapuu sinne pitkin vuotta. Keskikesä on tietenkin vilkkain ajankohta vierailla täällä mutta ei mitenkään ylettömän suosittu.

Järjestetyt matkat

Aikoinaan Bremeniin järjestettiin matkoja, mutta niitä ei koskaan ollut paljon eikä niitä 2020-luvulla ole enää tehty.

Muualle Saksaan kuten Hampuriin voi lähteä järjestetylle lomalle, ja tällaisia matkoja voi katsella Tjäreborgin ja Aurinkomatkojen sivuilta.

Vilkkaimmat matkustusajat

Bremen ei ole mikään huippusuosittu matkakohde, ja vilkkaimmat matkustusajat sattuvat kesäkauteen. Bremen on suosittu matkakohde etenkin saksalaisille ryhmille, ja niitä saapuu sinne pitkin vuotta. Eniten ryhmiä muualta Saksasta kuitenkin saapuu keväällä ja syksyllä, jolloin suuret ryhmät voivat kesää helpommin tutustua nähtävyyksiin.

Keskikesä on tietenkin vilkkain ajankohta vierailla Bremenissä ja muuallakin Saksassa mutta ei mitenkään ylettömän suosittu. Heinä-elokuussa Bremeniin saapuvan on hyvä varata matkansa ja hotellinsa muutaman viikon etukäteen, mutta tungosta hotelleissa on harvoin. Hinnat pysyttelevät samanlaisina ympäri vuoden, mutta viikonloppuisin majapaikoissa voi olla viikkoa korkeampia hintoja, etenkin hosteleissa ja muissa edullisissa majapaikoissa. Viikonloput ovat aina kaikkein vilkkaimpia matkustusaikoja, ja ympäri vuoden ne ovat viikonpäiviä kiireisempiä mutta myös aukioloajoiltaan rajallisempia ajankohtia. Museot ja etenkin perheille soveltuvat nähtävyydet ovat poikkeuksetta vilkkaampia viikonloppuisin kuin viikolla, ja sama pätee ravintoloihin ja moniin muihin vierailupaikkoihin.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Sami Jaatinen, Peter Forsberg
2023/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti