Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Dusseldorf
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Lähtevät lennot lentokentällä
Helsingistä voi lentää suoraan Düsseldorfiin noin kahdessa ja puolessa tunnissa, ja nopeimmat välilaskulliset lennot kestävät reilut neljä tuntia.

Matkat, lennot ja matkustaminen Düsseldorfiin

Düsseldorfiin voi Suomesta lentää suoraan tai välilaskullisella lennolla, joita lähtee sekä Helsinki-Vantaan lentoasemalta että muualta maasta. Lentoja etsiessä kannattaa kuitenkin pitää mielessä se, että kaupungin oman lentoaseman lisäksi lähistöllä on muitakin lentoasemia kuten Bonnin-Kölnin lentoasema, jolle voi laskeutua. Myös muualle Saksaan tai lähimaihin kuten Alankomaihin tai Belgiaan voi lentää, sillä niistä on melko lyhyt matka etenkin rautateitse Düsseldorfiin.

Kaupunkiin voi ajoittain lähteä myös järjestetylle matkalle, ja se onkin varteenotettava kaupunkilomakohde lähes ympäri vuoden.

Düsseldorfiin on melko lyhyt matka monesta eri paikasta, ja sinne on helppo siirtyä niin junalla kuin bussillakin monelta eri paikkakunnalta.

Lennot Suomesta Düsseldorfiin

Helsingistä voi lentää suoraan Düsseldorfiin noin kahdessa ja puolessa tunnissa, ja nopeimmat välilaskulliset lennot kestävät reilut neljä tuntia. Monet suuret yhtiöt kuten Finnair ja Lufthansa lentävät paljon suoria ja joskus edullisiakin lentoja Frankfurtiin. Frankfurtista voi harkita myös siirtyvänsä junalla Düsseldorfiin, sillä matka kestää suoraan lentoasemalta vain 70–80 minuuttia.

Finnair lentää ainoita suoria lentoja Helsingin ja Düsseldorfin välillä. Edestakaisen matkan voi saada alle 300 eurolla, mutta siinä tapauksessa lento kannattaa varata ainakin pari kuukautta etukäteen.

Talvikaudella Eurowings lentää suoraan Rovaniemeltä ja Kittilästä Düsseldorfiin.

Air Baltic lentää ympäri vuoden Helsingistä, Tampereelta ja Turusta Riian kautta Düsseldorfiin. Lennot voivat olla huonoihin aikoihin tai kestää välilaskuineen kauan, mutta hinnat ovat yleensä alhaisimmasta päästä. Talvikaudella on ainakin yksi viikoittainen lento Kittilästä Riian kautta Düsseldorfiin ja nykyään myös Vaasasta voi lentää ensin Riikaan ja vaihtaa siellä Düsseldorfiin suuntaavaan koneeseen.

Lufthansa lentää suoria lentoja Helsingistä vain Frankfurtiin. Frankfurtin lentoaseman rautatieasemalta siirrytään junalla reilussa tunnissa ilman vaihtoja Düsseldorfin päärautatieasemalle. Junalippu varataan lentolipun yhteydessä Lufthansan sivuilla, ja sen saa kirjoittamalla määränpääksi Düsseldorf.

Myös Norwegian lentää välilaskullisia lentoja Helsingistä Düsseldorfiin. Lentoja voi löytyä enemmän, jos katselee niitä myös muista Pohjoismaiden pääkaupungeista.

Lisää lentoja Suomesta tai muualta Düsseldorfiin:

Suomesta Düsseldorfiin suoraan tai välilaskun kera juuri tällä hetkellä lentävät lentoyhtiöt voi selvittää vaikka Skyscannerin avulla.

Omio on hyvä apuväline niille, jotka etsivät lentoja mutta myös junia ja busseja Düsseldorfiin muualta Saksasta tai lähimaista.

Lentoja Düsseldorfin lähelle

Düsseldorfin lähellä oleva Köln on paikkakunta, jonka lentoasemalta on lähes yhtä helppo siirtyä Düsseldorfiin kuin sen omaltakin lentoasemalta. Myös Dortmund ja Bryssel ovat varsin lyhyen junamatkan päässä Düsseldorfista.

Ryanair lentää suoria lentoja Helsingistä ja talvisin myös Rovaniemeltä Brysseliin. Se lentää myös Kölniin (Cologne) sellaisista paikoista kuin Lontoon Standsted ja Kaunas, joihin voi Helsingistä lentää suoraan. Sillä on myös lentoja Weezeen, josta on alle kahden tunnin matka Düsseldorfiin.

Juna, joka kulkee kaupunkien välillä Saksassa
Jos laskeutuu muualle, kuten Kölniin/Bonniin tai Dortmundiin, on niistä noin tunnin junamatka Düsseldorfiin.

Muille lentoasemille laskeutuvia lentoja voi katsella Omiosta, kuten myös sitä miten niistä pääsee Düsseldorfiin.

Jos laskeutuu muualle, kuten Kölniin/Bonniin tai Dortmundiin, on niistä noin tunnin junamatka Düsseldorfiin. Jos laskeutuu Brysseliin, on sieltä 2–3 tunnin junamatka Düsseldorfiin. Aikatauluja ja hintoja voi katsella Saksan rautatieyhtiön sivuilta ja liput voi myös ostaa sieltä.

Järjestetyt matkat

Düsseldorf on lähinnä liikematka- ja omatoimimatkakohde, johon voi lähteä pariksi kolmeksi päiväksi asioimaan tai tutustumaan tai jonka voi ottaa osaksi alueelle suuntautuvaa matkaa, jolla nähdään muitakin kaupunkeja. Ajoittain suomalaiset matkatoimistot ovat tehneet pakettimatkoja Düsseldorfiin, mutta 2022–23 niitä ei ollut matkatoimistojen ohjelmistossa.

Muualta Saksasta tai Euroopasta junalla tai linja-autolla Düsseldorfiin

Saksan rautatieyhtiö Deutsche Bahn kuljettaa ihmisiä niin läheltä kuin kaukaakin Düsseldorfiin. Rautatieasema on aivan ytimessä, eikä sieltä ole vaikea siirtyä muualle kaupunkiin.

Sen jälkeen kun Flixbus 2010-luvun puolivälin tienoilla alkoi kahmia muita bussiyhtiöitä itselleen, ei etenkään Saksassa juuri muita yhtiöitä ole liikkunut. Kaukolinjojen bussit saapuvat ja lähtevät rautatieaseman vieressä olevalta pieneltä bussiasemalta.

Sitä miten bussilla tai junalla voi muualta päästä Düsseldorfiin, voi tutkia myös Omiosta.

Teksti: Peter Forsberg
2022/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti