Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Frankfurt
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Finnair
Suoria lentoja Helsingin ja Frankfurtin välillä tekevät monet suomalaisille tutut yhtiöt. Suora lento kestää kaksi tuntia ja neljäkymmentä minuuttia.

Matkat, lennot ja matkustaminen Frankfurtiin

Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja liike-elämän keskus, joka on yksi Saksan dynaamisimpia kaupunkeja ja jonne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja, jotka ovat kohtuuhintaisia, on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella.

Lennot lähtevät paitsi Helsinki-Vantaalta myös muualta Suomesta kuten Tampereelta ja Turusta. Jos Frankfurtiin mielii jostakin muualta Saksasta, on sinne vaivatonta siirtyä rautateitse paitsi muista Saksan kaupungeista myös muualta Euroopasta. Myös busseja Frankfurtiin kulkee niin Saksasta kuin muualtakin maanosasta.

Frankfurt on varsin tyypillinen omatoimikohde, mutta sinne tehdään tällä hetkellä vain vähän järjestettyjä matkoja. Jos sellaiselle kuitenkin haluaa, voi matkaan ajoittain lähteä alle 500 eurolla kolmeksi vuorokaudeksi.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Frankfurtiin

Frankfurt on kaupunki, jonne monet matkustavat messuille, liikeasioille tai tuttuja tapaamaan, ja omatoimisesti varattu matka onkin tällaisia matkoja silmällä pitäen hyvä ratkaisu. Frankfurtiin voi myös mennä matkatoimiston järjestämälle matkalle, ja tällöin matkatoimisto varaa lennot ja hotellin varauspalkkiota vastaan.

Frankfurtiin matkustavalle on huomattavaa hyötyä joustavuudesta, sillä monet ajankohdat kuten yleiset loma-ajat ovat yleensä kalliimpia kuin arkipäivät. Päiviä, jolloin lennot ovat kalliita, ovat tyypillisesti perjantai ja sunnuntai. Lennon saa yleensä mahdollisimman edullisesti jos sen varaa 3–4 kuukautta ennen lähtöä.

Omatoimiset matkat

Suoria lentoja Helsingin ja Frankfurtin välillä tekevät monet suomalaisille tutut yhtiöt. Suora lento kestää kaksi tuntia ja neljäkymmentä minuuttia. Suorien lentojen lisäksi tarjolla on välilaskullisia lentoja.

Suorat lennot

Finnair lentää pari kertaa vuorokaudessa suoraan Helsingistä Frankfurtiin, ja edullisimmillaan matkan voi yhteen suuntaan tehdä reilulla 100 eurolla. Finnairin kyydissä pääsee Frankfurtiin helposti myös muista kaupungeista, ja Finnair on oiva yhtiö niille, jotka lähtevät matkaan myös muualta kuin pääkaupunkiseudulta.

Lufthansa lentää myös usean kerran päivässä suoraan Frankfurtiin, ja hinnat ovat nykyään samanlaisia kuin Finnairillakin.

Välilaskulliset lennot

Frankfurtiin voi lentää muiden kaupunkien kautta tai sitten jonnekin muualle ja siirtyä sieltä Frankfurtiin.

Air Baltic lentää Helsingistä, Turusta ja Tampereelta Riian kautta Frankfurtiin, lyhyimmillään reilussa neljässä tunnissa. Hinnat ovat erittäin hyviä, niin että yhdensuuntaisen lipun voi saada alle sadalla eurolla.

SAS lentää Helsingistä välilaskulla Frankfurtiin, ja sen kyydillä voi päästä suurin piirtein samalla hinnalla kuin Finnairillakin.

Lisää lentoja:

Skyscannerista voi katsella löytyykö joitain muita välilaskullisia lentoja Suomesta Frankfurtiin.

Matkatoimiston järjestämät matkat

Frankfurtiin voi lähteä myös järjestetylle matkalle, jonkalaiselle sinne on kannattavaa matkustaa lähinnä ennen joulua ja kesäkauden aikana. Hintaan kuuluvat yleensä lennot ja hotelli, mutta lisämaksusta voi myös saada erilaisia palveluita, kuten lentokenttämatkat. Kaikki matkatoimistojen tarjoamat lisäpalvelut ja etenkin lentokenttämatkat tulevat huomattavasti edullisemmiksi, jos ne varaa itse. Suomessa toimivien matkanjärjestäjien hotellit ovat usein hienoja ja kalliita, ja matkan kuluissa voi tehdä huomattavia säästöjä, jos tyytyy yhden tai kahden tähden hotelliin neljän tai viiden tähden hotellin sijaan. Edullisimmat keskustan hotellit ovat Frankfurtissa yleensä päärautatieaseman edustalla olevissa kortteleissa, joissa tosin on paljon lieveilmiöitä mutta ei millään lailla vaarallista.

Tjäreborg järjestää matkoja Frankfurtiin. Matkan pituuden voi päättää itse, ja matkan hinta riippuu pitkälti hotellista ja sen tasosta. Jos tyytyy vaatimattomampaan hotelliin, voi tyypillisen kolmen vuorokauden matkan saada alle 500 eurolla mutta hienossa hotellissa sama matka maksaa satoja euroja enemmän.

Saga tekee kohtuuhintaisia kolmen vuorokauden matkoja Frankfurtiin. Niitä on kuitenkin viime vuosina ollut hyvin vähän, eikä Saga tällä hetkellä tunnu aktiivisesti järjestävän matkoja Frankfurtiin.

Monet muutkin matkatoimistot järjestävät kaupunkilomia ja myös liikematkoja Frankfurtiin.

Siirtyminen Frankfurtiin muualta Saksasta tai lähimaista

Frankfurtiin pääsee nopeasti junalla monesta Saksan tunnetusta kaupungista, ja sinne tulee myös junia muista maista, kuten Itävallasta. Myös linja-autot kulkevat niin Saksassa kuin muualtakin Euroopasta kohti Frankfurtia, mutta bussilla liikkuminen on huomattavasti hitaampaa kuin junalla.

DB on Saksan rautatieyhtiö, ja sen sivuilta voi selvittää yhteyksiä Frankfurtiin tai sieltä muualle.

Flixbus on Euroopan suurin bussiyhtiö, joka kulkee tiiviseen tahtiin Frankfurtiin ja sieltä muualle.

Teksti: Peter Forsberg
2023/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Eikös Ryanair ole myös kelpo vaihtoehto? /timppa

Ryanair lentää Frankfurt Hahniin, joka on todella kaukana. En ole käyttänyt Frankfurtin lentoihin ikinä, vaikka muuten kyllä reissaan "Ryanilla". /Paiki

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti