Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – München
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
S-Bahn lentoasemalle (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Nopein yhteys Münchenin kansainväliseltä lentokentältä on paikallisjuna, jonka linjoista S1 ja S8 kulkevat 10 minuutin välein kohti ydintä.

Saapuminen Müncheniin ja matkat lentoasemilta ja muilta asemilta muualle kaupunkiin

Suomesta Müncheniin yleensä lennetään sen omalle lentoasemalle, joka sijaitsee alle tunnin matkan päässä ydinkeskustasta. Matka on helppo kulkea paikallisjunalla, bussilla tai sitten hintavalla taksikyydillä. Münchenin läheisyydessä on myös Memmingenin lentoasema, jolle laskeutuu paljon halpalentoyhtiöiden koneita, ja sille on ajoittain ollut lentoja Suomestakin.

Münchenin päärautatieasema, jolle lentokentältä voi saapua joskin muillakin asemilla ennen sitä voi jäädä pois, sijaitsee lähellä kaikkein keskeisimpiä aukioita ja vanhaakaupunkia. Jos Müncheniin saapuu bussilla muualta, on sen linja-autoasema nykyään lähellä päärautatieasemaa.

Saapuminen Münchenin lentoasemalle

Münchenin kansainvälinen lentokenttä [kartalla] eli Flughafen München (MUC) sijaitsee 35–50 minuutin matkan päässä kaupungin ydinkeskustasta. Sieltä voi siirtyä Müncheniin paikallisjunalla, linja-autolla tai taksilla. Lentoasemalta voi myös kaukolinjojen bussilla siirtyä muualle Saksaan tai lähimaihin. Lentoasemalta voi myös vuokrata auton, jolla voi esimerkiksi suunnata hiihtovarusteiden kanssa Alpeille.

Paikallisjuna

Nopein yhteys on paikallisjuna, jonka linjoista S1 ja S8 kulkevat 10 minuutin välein kohti ydintä. Junalla on kaksi asemaa, joista toinen on parkkipaikalla, jolta voi junalla suunnata terminaaleihin, ja toinen terminaalien välissä, niin että molemmat terminaalit ovat aseman lähellä. Molemmat linjat kulkevat päärautatieasemalle sellaisten aivan ytimen asemien kuten Marienplatzin kautta, ja jos majapaikka sijaitsee muualla kuin päärautatieaseman vieressä, kannattaa tutustua mikä on majapaikan lähin asema.

Liput paikallisjuniin, jotka menevät lentoasemalle asti, ovat hintavampia kuin normaalit liput ja niissä pitää lukea “Zone M – 6”. AirportPLUS maksaa 14,80 euroa, ja sellaisen voi ostaa automaatista, jonkalaisia on lentoaseman juna-asemalla. Lippu, joka ostetaan MVG-automaatista, on leimattava junaan noustessa. Jos mukana on useita ihmisiä, maksaa maksimissaan viidelle tarkoitettu lippu vähän alle tuplasti sen mitä yhden aikuisen lippu. Lipulla voi matkustaa perille asti, eli sillä voi jatkaa toisella julkisella liikennevälineellä matkaa majapaikalle asti.

Mahdollista on myös hankkia kaupunkikortti eli CityTourCard. Se maksaa 24 tunnille suurin piirtein saman kuin AirportPLUS, ja sen voi hankkia useammalle vuorokaudelle kuin vain yhdelle ja myös useammalle henkilölle kuin vain yhdelle. Jos Münchenissä aikoo matkustella julkisilla, mikä ei ole epätavallista, kannattaa sijoittaa tällaiseen lippuun.

Muillakin lipuilla, joissa lukee “Zone M – 6” voi matkustaa lentoaseman ja muun kaupungin välillä. Niihin kuuluvat myös perinteiset kaupunkikortit, joilla on enemmän etuja kuin CityTourCardilla, mutta tällainen kortti on paljon hintavampi. München Card voi kuitenkin kiinnostaa niitä, jotka aikovat vierailla useissa museoissa ja muissa nähtävyyksissä.

Lufthansa Express Bus
Lufthansa Express Bus kulkee lentoasemalta 20 minuutin välein kohti päärautatieasemaa.

Linja-auto

Lufthansa Express Bus kulkee lentoasemalta 20 minuutin välein kohti päärautatieasemaa. Sillä on pysäkki Schwabingissa, joten sinne menevälle tämä voi olla hyvä kyyti. Schwabingiin matka kestää vain 25 minuuttia ja päärautatieasemalle 45 minuuttia. Bussilla on pysäkit molemmissa terminaaleissa. Bussi kulkee puolikuudesta puoliyhteentoista illalla, ja lippu maksaa reilut 10 euroa. Lipun voi ostaa verkkosivuilta tai bussista.

Lufthansalla on muitakin pikavuoroja, jotka kulkevat Nürnbergiin asti.

Jos mielii johonkin muuhun kaupunkiin, kenties paras kyyti on Flixbus, jolla voi hurauttaa vaikka Garmisch-Partenkirchenin ja Seefeldin kautta Innsbruckiin. Lippu kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen, ja on mahdollista myös ladata sovellus, jolla lippua voi säilyttää.

Lisää aiheesta:

Münchenin lentoaseman sivut kertovat kaikista lentoasemalta kulkevista julkisista liikennevälineistä.

Taksi

Lentoasemalta voi siirtyä taksilla muualle kaupunkiin, mutta jos määränpää on ytimessä, maksaa matka herkästi vähintään 85 euroa mutta myöhään illalla tai viikonloppuna jopa 110 euroa.

Taksiin voi nousta terminaalien ulkopuolella, eikä sellaista tarvitse välttämättä varata etukäteen. Jos kuitenkin haluaa varata sellaisen vaikka paluumatkalla, voi sen tehdä Munich Airport Taxissa.

Autonvuokraus

Münchenin lentoasemalla on useita autovuokraamoita. Jos auton haluaa vuokralle, kannattaa sellainen tilata etukäteen. Lentoaseman sivuilta näkee kaikki autovuokraamot yhteystietoineen.

Siirtyminen Memmingenin lentoasemalta keskustaan

Münchenin lähistöllä sijaitsee myös Memmingenin Allgäu-kenttä [kartalla], jonne etenkin edullisimmat lentoyhtiöt lentävät. Jotkin halpalentoyhtiöt, kuten Ryanair ja Wizzair, käyttävät Memmingenin kentästä nimitystä "Munich West", mutta kenttä on 110 kilometrin päässä Münchenin keskustasta.

Memmingen-Allgäun lentoasemalta voi siirtyä noin 80 minuutissa päärautatieaseman viereen bussilla, joka maksaa 22 euroa, joskin myös 10 ja 16 euroa maksavia tarjouslippuja voi saada etukäteen verkkosivuilta ostettuna. On myös perhelippu ja lastenlippuja, ja kaikki liput voi tilata etukäteen verkkosivujen kautta. Münchenissä bussi saapuu Hackerbrücke-linja-autoasemalle [kartalla], joka on kaupungin uusi linja-autojen pääterminaali ja kaikeksi onneksi Hauptbahnhof-päärautatieaseman vieressä. Sieltä on helppo siirtyä metrolla, raitiovaunuilla 16 tai 17, taksilla tai kävellen majapaikalle.

Mahdollista on myös siirtyä ensin bussilla juna-asemalle ja sieltä junalla Müncheniin tai muihin kaupunkeihin. Tietoa saa bussiyhtiön verkkosivuilta.

Flixbus kulkee lentoaseman kautta moneen paikkaan, joten myös sen tarjontaa voi tälle lentoasemalle laskeutuva katsella.

Saapuminen Müncheniin rautateitse ja linja-autolla

Müncheniin voi siirtyä junalla kaikkialta Saksasta ja myös joistain muista maista. Münchenissä on useita rautatieasemia, joista itäinen rautatieasema [kartalla] on suuri mutta melko syrjäinen. Päärautatieasema (Hauptbahnhof) [kartalla] sijaitsee aivan ytimessä, kävelymatkan päässä Karlsplatzista ja vanhastakaupungista.

Linja-autoasema (ZOB) [kartalla] sijaitsee nykyään päärautatieaseman lähellä olevalle Hackerbrücke-asemalle. Siltä on kävelymatka hotellien suosimalle alueelle toiselle puolelle rautatieasemaa eli Bayerstrassen tienoille, ja asemalta on myös lyhyt matka Bayerstrassen päässä olevalle Karlsplatz-aukiolle [kartalla], jonka vierestä vanhakaupunki alkaa.

Teksti: Peter Forsberg
2022/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti