Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Frankfurt
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
S8-juna Frankfurtin lentoaseman rautatieasemalla
Frankfurtin lentoasemalta pääsee kaupungin keskustaan parhaiten S8- ja S9-junilla, jotka ovat yhteydessä muuhun metroverkostoon, ja ne vievät kentältä keskustaan alle vartissa.

Saapuminen Frankfurtiin

Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, joka on alle vartin junamatkan päässä kaupungin ytimestä. Juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin, ja pois voi jäädä päärautatieaseman lisäksi Hauptwache-asemalla, joka on lähellä monia majapaikkoja ja kaikkein keskeisimpiä kortteleita. Jos lentoasemalta mielii taksilla muualle, pääsee sieltä vähintään puolessa tunnissa ja 50 eurolla Frankfurtin ytimeen. Bussejakin lentoasemalta lähtee, ja ne ovat olennaisia niille, jotka haluavat heti siirtyä johonkin toiseen kaupunkiin tai Hahnin lentoasemalle.

Hahnin lentoasemalta on huomattavasti hankalampi siirtyä muualle, ja kaikkein paras yhteys sieltä on muutaman kerran päivässä kulkeva bussiyhteys Mainziin, Frankfurtin lentoasemalle ja Frankfurtin rautatieaseman viereen.

Kun saapuu lentoasemalta tai muualta Frankfurtin päärautatieasemalle, on sieltä helppo kävellen tai julkisin siirtyä muualle kaupunkiin. Jos reitti on epäselvä, on sen edustalla aina takseja odottelemassa. Frankfurtin bussiasema sijaitsee rautatieaseman vieressä, joten sieltä on yhtä helppoa siirtyä muualle kuin rautatieasemaltakin.

Frankfurtin lentoasema

Frankfurt Flughafen [kartalla] tunnetaan kansainvälisesti nimellä Frankfurt Airport. Frankfurtin oma lentoasema kuuluu Euroopan vilkkaimpiin, ja sieltä on erinomaiset yhteydet paitsi ympäri Euroopan myös muihin maanosiin. Kentällä on nykyisin kolme terminaalia, ja lentoaseman ja Frankfurtin ydinkeskustan välinen matka hoituu helposti junalla, bussilla tai taksilla.

Junat

Lentoasemalta pääsee Frankfurtin keskustaan parhaiten S8- ja S9-junilla, jotka ovat yhteydessä muuhun metroverkostoon, ja ne vievät kentältä keskustaan alle vartissa. Lentokentän ja keskustan väliä voi kulkea lentoasemalle asti kattavan matkalipun (5,80 euroa) lisäksi lentoaseman ja keskustan välin kattavalla päivälipulla, jonka tosin pitää olla sellainen, että se kattaa koko matkan. Kaikki viikon tai kuukauden voimassa olevat liput käyvät ilman lisämaksuja lentoasemalle asti. Lipun voi ostaa automaatista tai lipputiskiltä lentoaseman rautatieasemalta.

Jos junaa pitää vaihtaa tai jos hotelli on lähellä, kannattaa jäädä pois Hauptbahnhof-asemalla, joka on Frankfurtin päärautatieasema. Niille, jotka yöpyvät aivan ydinkeskustassa, Hauptwache-asema saattaa olla kaikkein paras paikka jäädä pois junasta. Perille pääsee varmasti, kun käyttää Frankfurtin liikenneverkoston liikkeitä selvittävää sivustoa.

Jos Frankfurtista matka jatkuu heti muualle, voi lentoasemalta siirtyä joihinkin kaupunkeihin suoraan ja jos se ei käy päinsä, voi siirtyä päärautatieasemalta minne tahansa sitten haluaakin. Aikatauluja voi katsella ja lippuja varata DB:stä.

Tietoa muista mahdollisista junayhteyksistä voi katsella lentoaseman sivuilta.

Linja-autot

Frankfurtia erityisen hyvin tuntevat ja sinne jonnekin syrjätienoolle menevät voivat kulkea paikallisbussilla lentoasemalta esimerkiksi kaupungin eteläiselle rautatieasemalle.

Frankfurtin lentoaseman kautta kulkee myös bussi, joka kulkee Hahnin lentoaseman ja Frankfurtin rautatieaseman väliä. Samalla reitillä on myös Mainz, jota varten tämä on oiva kyyti. Tietoa aikatauluista voi nähdä ja lippuja varata Flibcon sivuilta.

Kaukoliikenteen bussit kulkevat tiiviiseen tahtiin Frankfurtin lentoaseman kautta. Flixbus-yhtiön bussit ovat kaikkein aktiivisimpia, ja niillä voi päästä suoraan eri puolille Saksaa lähes koska tahansa.

Tietoa busseista, jotka käyvät lentoaseman kautta, saa sen verkkosivuilta.

Taksi

Frankfurtin lentoasemalla on aina takseja asiakkaita odottelemassa. Sieltä voi siirtyä kaupungin keskustaan 20–30 minuutissa ja matka maksaa 45–50 euroa. Palatessa lentoasemalle kuskille kannattaa etukäteen kertoa lentoyhtiön nimi, sillä tällöin voi päästä lähelle oikeaa lähtöselvitystä.

Jos esimerkiksi paluumatkalla haluaa varata taksin etukäteen, on Rydeu yksi mahdollinen yhtiö.

Autonvuokraus

Jos Frankfurtin lentoasemalta haluaa lähteä heti ajamaan muualle, on siellä autovuokraamoita. Lentoaseman sivuilla voi nähdä autovuokraamot ja varata auton etukäteen Auto Europesta.

Frankfurt-Hahn lentokenttä (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Jotkut lentoyhtiöt saapuvat Hahnin lentoasemalle, joka on pitkän parin tunnin bussimatkan päässä Frankfurtin rautatieasemasta.
Kuva: Ra Boe /Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Siirtyminen Frankfurt-Hahn-lentoaseman ja Frankfurtin päärautatieaseman välillä

Jotkut lentoyhtiöt saapuvat Hahnin lentoasemalle, joka on pitkän parin tunnin bussimatkan päässä Frankfurtin rautatieasemasta. Lentoasema on varsin pieni, mutta se ei ole lähellä mitään.

Flibco on ainoa julkinen kyyti lentoasemalta muualle. Se kulkee Mainzin ja Frankfurtin lentoaseman kautta Frankfurtin rautatieaseman taakse, jossa on bussiasema. Lippu kannattaa ostaa etukäteen 18 eurolla, sillä paikan päällä se on hintavampi ja bussi voi olla täynnä. Flibcon asiakaspalvelu on huonoa, kuskit eivät ole ystävällisiä saati avuliaita eikä busseja kulje kovin usein.

Lentoasemalta on muutama muukin yhteys, ja ne voi nähdä verkkosivuilta.

Taksilla lentoasemalta minnekään siirtyminen on hintavaa eikä kovin nopeaa. Lähin paikkakunta, jolla on hotelleja, ravintoloita ja rautatieasema, on Sohren, jonne taksimatka kestää 10–15 minuuttia. Kirchberg on sitä vähän isompi paikkakunta, joka on 20 kilometrin päässä lentoasemasta.

Taksin lisäksi lentoasemalta voi vuokrata auton. Lentoaseman sivut näyttävät autovuokraamot.

Siirtyminen rautatieasemilta ja linja-autoasemalta muualle kaupunkiin

Päärautatieasema eli Hauptbahnhof [kartalla] sijaitsee keskustassa, 15–20 minuutin kävelymatkan päässä An der Hauptwache -aukiolta, jonka voidaan katsoa olevan kaupungin todellinen ydin. Suuri osa majapaikoista sijaitseekin näiden kahden aseman välisellä alueella tai lähellä niitä. Mikäli majapaikka ei ole päärautatieaseman lähellä, pääsee asemalta sinne bussilla, metrolla, raitiovaunulla tai taksilla.

ZOB-linja-autoasema [kartalla] sijaitsee päärautatieaseman vieressä. Busseja saapuu ja lähtee eräänlaisen bussiaseman ympäristöstä, ei välttämättä itse asemalta, ja sinne on helppo saapua ja kävelymatkaa rautatieasemalle on vain minuutin verran. Matkustettaessa linja-autolla pois Frankfurtista kannattaa lipusta varmistaa, miltä pysäkiltä tarkalleen ottaen bussi lähtee. Asemalta on viereisen Hauptbahnhof-rautatieaseman pysäkkien ja metroaseman kautta nopea yhteys kaikkialle kaupunkiin.

Teksti: Peter Forsberg
2023/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Miten lentoasemalta pääsee Koblenzsiin junalla ?
Vastaus: Kuten muuallekin Saksaan, Koblenziin pääsee rautateitse suoraan lentoaseman kaukojunien asemalta, ja tämä yhteys kulkee Mainzin kautta. Tosin enemmän yhteyksiä voi olla Frankfurtin keskustasta, mutta myös lentoasemalta voi suoraan kulkea junalla moneen eri kaupunkiin.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti