Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Dusseldorf
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Hauptbahnhof, Düsseldorfin päärautatieasema
Düsseldorfin päärautatieasemalle pääsee Düsseldorfin kansainväliseltä lentoasemalta suoralla junayhteydellä noin 10 minuutissa.

Saapuminen Düsseldorfiin ja siirtyminen muualle kaupunkiin

Suomesta voi lentää Düsseldorfin lentoasemalle, joka sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa. Sieltä on helppo suoralla junayhteydellä siirtyä päärautatieasemalle noin 10 minuutissa, ja matkan voi tehdä vuorokauden tai sitä pidempään voimassa olevalla lipulla, jonka voi laskeuduttuaan hankkia automaatista. Lentoasemalta pääsee myös bussilla, taksilla tai vuokra-autolla siirtymään minne sitten onkin menossa, ja myös suoria junayhteyksiä on muuallekin kuin Düsseldorfiin.

Jos laskeutuu muille lentoasemille, jotka ovat lähellä, on monesta niistä kuten Frankfurtin lentoasemalta ja Bonnin/Kölnin lentoasemalta suora junayhteys Düsseldorfin ytimeen. Huonoimmat yhteydet ovat Weezen lentoasemalta, jonne tosin laskeutuvat jotkin aivan muualta kuin Suomesta saapuvat halpalentoyhtiöt.

Siirtyminen Düsseldorfin lentoasemalta muualle kaupunkiin

Düsseldorf Airport eli Düsseldorfin kansainvälinen lentoasema (Flughafen Düsseldorf) (DUS) [kartalla] on äärimmäisen vilkas ja keskeisellä paikalla sijaitseva lentoasema, jonka ympäristössä asuu miljoonia ihmisiä. Sinne on heikonlaiset yhteydet lentäen Suomesta, ja Saksaan on paljon helpompi päästä Berliinin tai Frankfurtin kautta.

Lentoasema sijaitsee vain 15 kilometrin päässä keskustasta, ja sieltä pääsee suoraan junalla, bussilla tai taksilla Düsseldorfin päärautatieasemalle (Hauptbahnhof, Düsseldorf Hbf) kuten myös muualle kaupunkiin tai muualle Saksaan.

Juna ja linja-auto

Terminaalin ja rautatieaseman välillä kulkee Skytrain, joka vie 7 minuutissa asemalle ja päinvastoin, mutta matkan voi tietysti kävelläkin, sillä junaan vaaditaan lippu, jota saapuessa vain harvalla turistilla on.

Düsseldorfin päärautatieasemalle pääsee nykyään paikallisjunien linjoilla S1 ja S11 noin 12 minuutissa. Myös muita junia kulkee hivenen nopeammin rautatieasemalle, ja niihin käyvät paitsi 3,70 euroa maksavat yhdensuuntaiset liput myös pidempään voimassa olevat liput, kuten reilut 7 euroa maksava 24-tunnin lippu. Lippu on helppo ostaa automaatista ennen junaan nousemista, ja aikatauluja voi katsella Saksan rautateiden sivuilla.

Skytrain, Düsseldorfin lentoasema, Flughafen Düsseldorf
Lentoaseman terminaalin ja rautatieaseman välillä kulkee Skytrain, joka vie 7 minuutissa asemalle ja päinvastoin.

Jos haluaa tehdä kaikesta mahdollisimman helppoa, voi Düsseldorfin matkailutoimiston sivuilta tilata etukäteen Düsseldorf Cardin, jolla siirtyminen lentoasemalta keskustaan ja sieltä takaisin ei vaadi lisätoimenpiteitä. Kortilla voi matkustaa julkisilla mielin määrin sen voimassaoloajan (24–96 tuntia), eikä sellaisen hankkiminen ole paljonkaan kalliimpaa kuin normaalin vastaavanlaisen matkalipun. Sivuilla ylimpänä ovat muut kierrokset ja kortit, ja alhaalla varsinaiset punaiset kortit, jotka maksavat 12–30 euroa.

Lentoasemalta kulkee myös busseja, joista yksi kulkee rautatieasemalle ja toinen messukeskukselle, mutta niitä kannattaa käyttää vain erityis- tai hätätapauksessa.

Kaikki mahdollinen tieto junalla ja linja-autolla kuten myös Skytrainilla siirtymisestä on lentoaseman sivuilla.

Taksi

Taksit odottelevat sekä saapuvien että lähtevien tasoilla, ja lentoasemalla olevat taksit ovat luotettavia. Virallisissa takseissa on tarra “Airport Taxi”, ja lentoaseman sivuilla on listattu viralliset taksiyhtiöt yhteystietoineen.

Verkkosivuilla ovat myös matkojen oletetut hinnat ja niiden kesto. Päärautatieasemalle matka maksaa noin 30 euroa ja matka kestää 20 minuuttia. Messukeskukselle pääsee 10 minuutissa ja noin 20 eurolla.

Autonvuokraus

Jos Düsseldorfissa tai sen ympäristössä aikoo ajella autolla, voi lentoasemalta vuokrata auton. Lentoaseman sivuilla on tietoa ja mahdollisuus varata etukäteen auto.

Siirtyminen Weezen lentoasemalta Düsseldorfiin

Weezen lentoasema [kartalla] (NRN) sijaitsee lähellä Alankomaiden rajaa. Sinne laskeutuu halpalentoyhtiöiden koneita, ja näin jos lentää Düsseldorfiin muualta kuin Suomesta, voi laskeutua sinne.

Lentoasemalta voi siirtyä bussilla Weezen rautatieasemalle, ja sieltä pääsee noin kolmella eurolla reilun viiden minuutin matkan asemalle. Tietoa busseista saa lentoaseman sivuilta.

Weezen rautatieasemalta voi siirtyä RE10-junalla Düsseldorfiin, joskin muitakin yhteyksiä on. Yhteyksiä voi katsella DB:n sivuilta.

Lentoasemalta voi siirtyä myös taksilla tai vuokra-autolla muualle, ja siitä saa tietoa lentoaseman sivuilta.

Siirtyminen Bonnin ja Kölnin lentoasemalta Düsseldorfiin

Kölnillä ja Bonnilla on yhteinen lentoasema, ja sen oma rautatieasema eli “Köln/Bonn Flughafen” sijaitsee noin 50 minuutin matkan päässä Düsseldorfin päärautatieasemalta. Ensin siirrytään lentoaseman asemalta Sindorfin asemalle junalla S19 ja siellä vaihdetaan Düsseldorfin päärautatieasemalle (Düsseldorf Hbf) menevään junaan.

Lipun voi ostaa automaatista, ja aikatauluja voi katsella ja lipun voi varata myös Deutsch Bahnin sivuilta.

Lisää asiaa siirtymisestä Saksan eri kaupungeista tai lähimaista Düsseldorfiin

Saksassa on nopeat junat, jotka vievät esimerkiksi Frankfurtista Düsseldorfiin reilussa tunnissa, ja monista kaupungeista kuten Dortmundista voi päästä noin tunnissa Düsseldorfiin. Muista maista etenkin Belgian Brysselistä on lyhyehkö, reilun kahden tunnin junamatka Düsseldorfiin.

Monilta lentoasemilta kuten Frankfurtin lentoasemalta on suora yhteys Düsseldorfin päärautatieasemalle (Düsseldorf Hbf). Monilla kaupungeilla on useita rautatieasemia ja monen kaupungin lentoasemalla on myös asema. Päärautatieasema eli Hauptbahnhof tunnetaan lyhenteellä “Hbf” ja lentoaseman juna-asema on “Flughafen”.

Juna on nopea tapa liikkua paikasta toiseen, ja kaiken voi selvittää DB:n sivuilta.

Linja-autokyydit voivat tulla edullisemmiksi, mutta matkat kestävät kauemmin. Bussien aikatauluja voi katsella ja lipun ostaa Flixbusin sivuilta.

Saapuminen rautateitse tai linja-autolla Düsseldorfiin

Düsseldorfin päärautatieasema eli Düsseldorf Hauptbahnhof (Düsseldorf Hbf, Düsseldorf Central Station) [kartalla] sijaitsee aivan kaupungin ytimessä. Siltä on hyvät yhteydet etenkin maanalaisella U-bahnilla ja raitiovaunulla muualle kaupunkiin. Metrolla pääsee nopeasti esimerkiksi Altstadtin eli vanhankaupungin viereen, mutta kävelymatkakaan ei kovin pitkä ole.

Rautatieaseman vieressä sijaitsee myös Busbahnhof [kartalla] eli linja-autoasema. Siltä on yhtä helppo siirtyä muualle kaupunkiin kuin rautatieasemaltakin.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Vasilis Ververidis
2022/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti