Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Bremen
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Hauptbahnhof, rautatieasema
City Airport Bremen -lentoasemalta pääsee keskustaan raitiovaunulla, joka pysähtyy mm. päärautatieasemalla (Hauptbahnhof).

Saapuminen Bremeniin ja siirtyminen lentoasemalta ja muilta asemilta keskustaan

Bremeniin niin lentäen, rautateitse kuin linja-autollakin saapuvan on erittäin helppo siirtyä asemilta ydinkeskustaan tai muualle kaupunkiin. Lentoasema sijaitsee lähellä keskustaa, ja sieltä kaupunkiin siirtyminen on nopeaa ja edullista.

Lentoasemalta muualle kaupunkiin

City Airport Bremen -lentoasema [kartalla] sijaitsee lyhyen matkan päässä keskustasta, ja sen ja keskustan välin voi kulkea edullisesti ja nopeasti.

Raitiovaunulinja 6 kulkee suuren osan aikaa 10 minuutin välein ja 10 minuutissa ydinkeskustaan, missä keskeinen pysäkki on esimerkiksi Domsheide. Ydinkeskustasta se jatkaa päärautatieasemalle (Hauptbahnhof) ja siitä edelleen yliopistolle.

Raitiovaunun lisäksi lentoasemalta kulkee linja-autolinja 52 puolen tunnin välein Huchtingiin ja Kattenturmiin.

Lippuja voi ostaa kuskilta raitiovaunusta, bussista tai automaateista, joita on pysäkeillä ja raitiovaunuissakin. Jos haluaa jatkaa matkustelua, voi ostaa vuorokauden tai sitä pidempään voimassa olevan lipun. Lippujen hinnat voi katsoa BSAG:n sivuilta, joilla myös on reittihaku.

Taksilla voi myös kulkea lentoaseman ja muun kaupungin välin. Matka useimpiin keskustan osiin taittuu 10–20 minuutissa ja maksaa noin 10 euroa.

Yksityisellä, shuttle service -tyylisellä kyydillä muualle mieliville paras kyyti Bremenissä on Luftibus, jolla voi kulkea paitsi muualle kaupunkiin myös läheiseen Oldenburgiin.

Rautatieasemalta muualle kaupunkiin

Bremen Hauptbahnhof (Bremen Hfb) [kartalla] sijaitsee hivenen syrjässä keskustan pääosista, mutta aseman vieressä on kohtuuhintaisia majapaikkoja ja muutama nähtävyys. Sen lähistöllä on kätevää yöpyä, ja kun sen lähistöltä haluaa muualle kaupunkiin, voi alueelta kävellä ydinkeskustaan vartissa tai sitten kulkea usealla eri raitiovaunulla mihinpäin kaupunkia haluaa siirtyä.

Linja-autoasemalta muualle kaupunkiin

Jos Bremeniin saapuu muualta Saksasta tai Euroopasta linja-autolla, ovat linja-autoaseman laiturit päärautatieaseman vieressä olevalla Breitenwegilla [kartalla]. Tästä samoin kuin rautatieasemaltakin voi kävellä vartissa ytimeen tai sitten kulkea raitiovaunulla muualle kaupunkiin. Jos lähtee linja-autolla Bremenistä muualle, lähtevät linja-autot samasta paikasta, ja tarkka lähtöpysäkki lukee bussiyhtiön antamassa lipussa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2023/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti