Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Sevilla
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Museo del Bellas Artes
Museo del Bellas Artesia pidetään yleisesti yhtenä parhaista paikoista tutustua espanjalaisen taiteen huippusaavutuksiin.

Museoita ja taidegallerioita

Sevillassa on monta mielenkiintoista museota, jotka esittelevät muinaislöytöjä, sekä vanhaa että uutta taidetta ja Sevillalle tyypillisiä asioita kuten flamencoa ja härkätaisteluita. Moniin museoihin on Euroopan unionin jäsenmaan passin esittäville vapaa pääsy, joskaan ei enää yhtä usein kuin ennen, eivätkä pääsymaksut muutenkaan ole kovin korkeita.

Osa museoista on suljettu maanantaisin, ja muutama museo sulkee ovensa sunnuntaisin ja juhlapyhinä jo alkuiltapäivästä. Sevillan museot ovat yleisesti avoinna paremmin talvikaudella kuin keskikesällä, joka on 15.6.–15.9. Kesällä monet museot sulkevat ovensa jo iltapäivällä, mutta talvikaudella ne ovat avoinna iltaan asti.

Museo del Bellas Artes – Perinteinen taidemuseo

Entiseen luostariin sijoitettu Museo de Bellas Artes (Plaza del Museo 9) [kartalla] on Euroopan unionin kansalaisille ilmainen taidegalleria, jonka kohokohtiin kuuluvat Espanjan maalaustaiteen huippusaavutukset. Tätä vuonna 1841 perustettua museota pidetäänkin yleisesti yhtenä parhaista paikoista tutustua espanjalaisen taiteen huippusaavutuksiin, kuten Velazquezin, Murillon ja Zurbaránin teoksiin.

Museo sijaitsee mukavalla paikalla lähellä jokea ja ydinkeskustan nähtävyyksiä. Se on maanantaisin kiinni, ja avoinna hivenen erilaisin ajoin kesällä ja talvella. Parhaiten se on avoinna 16.9.–15.6. ti–la klo 9–20.30, ja sunnuntaisin ja pyhäpäivinä se suljetaan jo klo 15.30. Kesällä se on avoinna ti–su klo 9–15.30.

Archivo de Indias – Amerikkojen valloituksista kertova museo

Tuomiokirkon vieressä, Plaza de Triunfo -aukiolla sijaitseva La Casa Lonja -palatsi [kartalla] on niin sanotun Intian arkiston eli Archivo de Indiasin kotitalo. Tämä pääsymaksuton museo ei kerro mitään Intiasta vaan Amerikoista, jonne suuntautuneista retkistä ja valloituksista se kertoo varsin kattavasti ja kiehtovasti. Museossa on sellaisia pysyviä vetonauloja kuin Kolumbuksen lokikirjat mutta myös vaihtuvia näyttelyitä, jotka saattavat tuoda esiin arkistojen uumenista vanhoja karttoja ja kaikenlaisia erikoisuuksia. Museo on avoinna vain viikolla ma–pe klo 10–15.00. Keskikesällä eli 15.6.–15.9. museo on avoinna vain klo 14.30 asti.

Museo del Baile Flamenco – Flamenco-museo

Sevilla on Andalusian kuuluisin flamencokaupunki, ja siellä jos missä kannattaa tutustua tämän tanssin historiaan ja nykypäivään. Museo del Baile Flamenco [kartalla] on flamencoon pureutuva museo. Se on uudehko, kuuluisan flamencotanssijan eli Christina Hoyoksen perustama vierailupaikka, johon on 10 euron pääsymaksu ja jossa voi tutustua kolmessa kerroksessa olevaan materiaaliin. Mielenkiintoisia ovat flamencoasuja esittelevät näyttelytilat. Museossa on myös kaikenlaisia erikoistapahtumia, kuten flamencokursseja ja -esityksiä, ja sen putiikissa on hyvä käväistä sielläkin.

Museo on avoinna päivittäin klo 10–19.00, ja lapset saavat lippunsa 6 eurolla.

Museossa on myös tunnin kestäviä flamencoesityksiä, kerran tai kahdesti päivässä. Ympäri vuoden on esitys klo 19–20, vilkkaina aikoina myös klo 20.45–21.45, ja niihin liput aikuisilta maksavat 20 euroa. Tarjolla on myös 24 euron yhteislippuja, joilla pääsee sekä museoon että tanssiesitykseen. Yli 20 hengen ryhmien on tehtävä varauksensa eri lailla kuin muiden, ja kaikki voivat tehdä etukäteen varauksensa verkkosivujen kautta, mikä onkin jonojen takia suotavaa.

Plaza de Toros de la Maestranza – härkätaisteluareena ja -museo

Sevillan kuuluisa härkätaisteluareena valmistui jo vuonna 1881, ja El Arenal -alueella, vanhassa keskustassa sijaitseva ja barokkityyliin rakennettu Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla [kartalla] on nykyäänkin kaupungin kolmanneksi suurin turistimagneetti. Tänne tullaan etenkin pääsiäisviikolla härkätaisteluihin, joita sen jälkeen järjestetään kesäkauden aikana yleensä sunnuntaisin. Härkätaisteluja on pääsiäisviikon jälkeen vain joinain tiettyinä pyhäpäivinä sekä sunnuntaisin, etenkin touko-, kesä- ja heinäkuussa, mutta kausi päättyy vasta 12.10.

Muina vuodenaikoina ja myös kesällä areenan pieni mutta mielenkiintoinen museo on hyvä vierailupaikka asiasta kiinnostuneille. Museon rekvisiittaan kuuluvat asusteet, julisteet ja tapettujen härkien täytetyt päät. Museon kauppa on hyvä paikka hankkia kaikenlaista härkätaisteluun liittyvää.

Museoon pääsee vain espanjaksi ja englanniksi järjestettävien opastettujen kierrosten yhteydessä. 20 minuuttia kestäviä opastettuja kierroksia on englanniksi ja espanjaksi 20 minuutin välein koko aukioloajan, joka on marraskuun alusta maaliskuun loppuun ma–su klo 9.30–19, kesällä klo 21 asti. Pääsymaksu on aikuisilta 7 euroa, mutta maanantaisin klo 15–19 pääsymaksua ei ole. Yli 20 hengen ryhmien on anottava kierrosta erillisellä lomakkeella, joka löytyy verkkosivuilta.

Museo Andaluz de Arte Contemporaneo – Nykytaiteen museo

Isla de la Cartuja -saarella sijaitsevan Monasterio de Cartuja -luostarin yhteydessä on mielenkiintoinen nykytaiteen museo, ja luostari on muutenkin mielenkiintoinen vierailupaikka. Luostari on merkittävä, sillä siellä yöpyi Kristoffer Kolumbus ja se toimi aikoinaan myös Napoleonin joukkojen tukikohtana. Luostarissa toimi aikoinaan myös englantilainen tiilitehdas. Nykyisin sen suojissa on Andalusian pääasiallinen nykytaiteen museo, CAAC [kartalla]. Taidemuseon kokoelmissa on paljon espanjalaista ja eteläamerikkalaista nykytaidetta mutta myös Francis Baconia ja joidenkin muualta tulevien nykytaiteen mestarien teoksia.

Museoon on varsin erikoiset pääsymaksut, eli 1,80 euroa jos haluaa vaihtuviin näyttelyihin ja 3,01 euroa jos haluaa nähdä myös kokoelmat. Tänne on myös pääsymaksuttomia vierailuaikoja, jotka ovat ti–pe klo 19–21 ja la klo 11–21. Museo on avoinna ti–la klo 11–21.00 ja sunnuntaisin klo 11–15.30. Museolle pääsee hyvin busseilla C1 ja C2, ja sinne voi kävelläkin ydinkeskustasta alle puolessa tunnissa.

Muita museoita

  • Palacio de Lebrija [kartalla] 1500-luvulta peräisin olevaan, aivan ytimessä sijaitsevaan palatsiin on kerätty kaikenlaista, mitä siellä asunut kreivitär matkoillaan sai kokoon. Itse palatsi sisustuksineen on hyvä esimerkki siitä, miten ylhäisö eleli 1800-luvulla. Pääsymaksu on 5 tai 8 euroa, ja museo on avoinna parhaiten viikolla (klo 10–19.30), rajoitetummin viikonloppuisin (klo 10–14)
  • Museo de la Inquisicion Tämä myös Museo del Castillo de San Jorge -nimellä tunnettu museo sijaitsee Trianassa, aivan sinne johtavan Triana-sillan ja kauppahallin vieressä. Tämä Plaza del Altozano -aukiolla [kartalla] sijaitseva museo perehdyttää siihen, minkälaista elämä aikoinaan oli Castillo San Jorge -linnakkeessa. Museossa myös tietenkin oppii, miten inkvisitio eteni ja vaikutti aikansa elämänmenoon. Museo on pääsymaksuton, ja avoinna ma–pe klo 11–18.30 ja la–su klo 10–15.
  • Andalucia.com-sivuilla on lisätietoa museoista ja taidegallerioista.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2016/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti