Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Sevilla
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Taksi ja lentokenttäbussi Plaza de Armas -aseman edessä
EA eli Airport Special kulkee lentoasemalta Sevillan keskustaan 35 minuutissa. Bussista voi ostaa neljä euroa maksavan yhdensuuntaisen lipun.

Saapuminen Sevillaan ja siirtyminen lentoasemilta ja muilta asemilta keskustaan

Jos onnistuu lentämään Sevillan omalle lentoasemalle, on sieltä varsin helppoa ja edullista lentokenttäbussilla mutta myös taksilla tai vuokra-autolla siirtyä kaupungin ytimeen, mikä yleensä tapahtuu 30–40 minuutissa. Alueen toinen lentoasema on Jerezissä, josta on noin tunnin matka Sevillaan.

Lentokentiltä kuten myös muista kaupungeista saavutaan kahdelle rautatieasemalle, joista Santa Justaan tulee nopeita junia Madridista. Jos Sevillaan saapuu lentoasemilta tai muista kaupungeista bussilla, on siellä kaksi linja-autoasemaa, joille busseja saapuu.

Sevillan lentoasemalta keskustaan

Sevillan kansainvälinen San Pablo -lentoasema (SQV) [kartalla] sijaitsee 25 minuutin automatkan päässä ydinkeskustasta. Lentoasemalta voi bussilla, taksilla tai vuokra-autolla siirtyä muualle kaupunkiin.

Linja-auto

EA eli Airport Special kulkee Sevillan keskustaan 35 minuutissa ja puolen tunnin välein klo 5.20–00.45. Bussista voi ostaa neljä euroa maksavan yhdensuuntaisen lipun, mutta kuusi euroa maksavaa edestakaista lippua ei kannata ostaa, sillä se on käytettävä saman päivän aikana.

Päätepysäkki on Plaza de Armas -linja-autoasema [kartalla], joka on kuitenkin hivenen syrjässä useimpia majapaikkoja ajatellen.

Muita mahdollisia pysäkkejä on Paseo de Colón [kartalla] eli härkätaisteluareenan edessä oleva pysäkki, ja tästä on hyvä kulkea vanhaan keskustaan ja Trianaan.

Toinen hyvä pysäkki, etenkin niille, joiden majapaikka on vanhoissa osissa kuten Santa Cruzissa, on Avenida Carlos V (Prado de San Sebastián) [kartalla]. Tästä on mahdollista metrolla kulkea esimerkiksi Nervión-asemalle tai sitten raitiovaunulla esimerkiksi Plaza Nueva -pysäkille, joka on aivan keskellä vanhoja osia.

Lentokenttäbussin reittiä ja tietoja aikatauluista voi katsella Tussamin sivuilta. Sitä ja muuta joukkoliikennettä silmällä pitäen liikennelaitoksen sivuilta voi myös ladata sovelluksen.

Taksi ja muut yksityiskyydit

Taksit kuljettavat lentoasemalta minne tahansa keskustaan kiinteällä 26 eurolla. Lentoaseman sivuilla on tietoa muista taksoista, joita joutuu maksamaan jos matkustelee lisää Sevillassa taksilla. Lisäksi sivulla on taksiyhtiöitä, joilta palatessa voi tilata taksin.

Mahdollista on myös kulkea lentoasemalta muualle kaupunkiin shuttle-tyylisellä kuljetuksella kuten minibussilla esimerkiksi normaalia suuremman porukan kanssa. Yksi hyvä yhtiö tähän on Shuttle Direct.

Autonvuokraus

Jos Sevillan lentoasemalla haluaa vuokrata auton, sellainen kannattaa varata etukäteen vaikka Rentalcarsista.

Jerezin lentoasemalta keskustaan

Mahdollista on myös lentää Jereziin [kartalla] (XRY), joka on vähän alle 100 kilometrin päässä Sevillasta.

Edullisin ja vähiten ruuhkista riippuvainen kuljetus sieltä Sevillaan on juna. Rautatieasema on aivan Jerezin lentoaseman vieressä, ja yhdensuuntainen matka maksaa alle 10 euroa. Matka Jerezistä Sevillaan kestää vähän alle tunnin suuntaansa. Lipun voi hankkia etukäteen verkkosivujen kautta, tai sen voi ostaa asemalta ennen matkaa. Junia tulee 1–2 tunnin välein päiväsaikaan, joten aikatauluja on hyvä katsella etukäteen. Paras asema jäädä pois on San Bernardo, jolta pääsee raitiovaunulla, metrolla tai taksilla etenemään muualle Sevillaan.

Toinen mahdollisuus tehdä tämä reilun tunnin kestävä matka on Suntransfers, ja se tietenkin on kalliimpi ja mukavampi kyyti kuin juna.

Prado de San Sebastian -linja-autoasema
Prado de San Sebastian on hyvien liikenneyhteyksien varrella, ja sieltä on helppo siirtyä metrolla tai raitiovaunulla muualle. Sinne tulee paljon linja-autoja muualta Andalusiasta.

Saapuminen Sevillan rautatieasemille

Jos Sevillaan saapuu rautateitse esimerkiksi Málagasta, keskeinen asema nousta junan kyydistä tai sen kyytiin on San Bernardo [kartalla]. Sieltä on sekä metro- että kenties sitä kätevämpi raitiovaunuyhteys muualle kaupunkiin. Raitiovaunu kulkee kohti Plaza Nuevaa, joka on aivan vanhojen osien naapurissa.

Jos Sevillaan saapuu nopealla junalla esimerkiksi Madridista, on pääteasema Santa Justa [kartalla]. Se on hivenen kauempana ytimestä kuin San Bernando, mutta sieltä pääsee linja-autolla esimerkiksi Prado de San Sebastián -aukiolle ja Plaza de Armas -linja-autoasemalle. Pradolta pääsee raitiovaunulla tai metrolla etenemään muualle kaupunkiin, ja siitä on lyhyt matka keskustan pääpaikoille kävellenkin.

Saapuminen Sevillan linja-autoasemille

Sevillan keskustassa on kaksi linja-autoasemaa: Prado de San Sebastián ja Plaza de Armas.

Prado de San Sebastian [kartalla] on hyvien liikenneyhteyksien varrella, ja sieltä on helppo siirtyä metrolla tai raitiovaunulla muualle. Sinne tulee paljon linja-autoja muualta Andalusiasta.

Toinen linja-autoasema on Plaza de Armas [kartalla], joka on joenrannalla melko keskustassa, mutta sieltä on harvalle majapaikalle aivan lyhyt matka. Sinne tulee busseja niin Andalusiasta kuin muualtakin, ja muista maista kuten Portugalista saapuvat bussit tulevat sinne, kuten myös monista Espanjan suurista kaupungeista.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2023/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti