Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Torino
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Lentokone lentää lentoaseman ohi (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Torinoon ei ole Suomesta paljon suoria lentoja, ja tälle tienoolle matkustavan kannattaa pitää mielessä se, että lähistöllä sijaitsee muitakin lentoasemia, joilta voi siirtyä nopeasti Torinoon.

Matkat, lennot ja matkustaminen Torinoon

Torinoon ei tietenkään ole Suomesta paljon suoria lentoja, ja tälle tienoolle matkustavan kannattaa pitää mielessä se, että lähistöllä sijaitsee muitakin lentoasemia, joilta voi siirtyä nopeasti Torinoon. Niihin kuuluu etenkin Milano, mutta myös muista kaupungeista kuten Venetsiasta voi siirtyä neljässä tunnissa Torinoon. Kaupunkiin on muualtakin Italiasta ja myös lähimaista hyvät yhteydet rautateitse. Sinne voi siirtyä joistain lähimaista kuten Ranskasta bussilla mutta myös junalla voi Ranskasta Italiaan helposti siirtyä.

Lennot Suomesta Torinoon ja muualle sen lähistölle

Syksyllä 2022 Torinoon ei ollut Suomesta suoria lentoja, eikä sinne ole helppo edes päästä välilaskullisilla lennoilla.

Air France lentää välilaskullisia lentoja Pariisin kautta Torinoon, ja tällainen matka kestää lyhyimmillään kuutisen tuntia.

Toinen yhtiö, jonka koneilla voi välilaskulla lentää paitsi Helsingistä myös muista Suomen kaupungeista eli Lappeenrannasta, Rovaniemeltä ja Tampereelta Torinoon, on Ryanair. Ryanair lentää useista kaupungeista Torinoon, ja niihin kuuluvat Suomen-lentojen määränpäät Lontoon Standsted, Dublin, Zadar, Vilnius, Budapest ja Brussels. Muista kaupungeista Tukholma ja Kööpenhamina voivat toimia joillekin koneen vaihtopaikkana.

Huomionarvoista on kuitenkin se, että Ryanair lentää Helsingistä Milanon lähellä olevalle Bergamon lentoasemalle, jolta voi alle kolmessa tunnissa siirtyä Torinoon.

Muutkin lentoyhtiöt lentävät Milanoon, mutta laskeutuminen Milanon Malpensan lentoasemalle on kätevämpää kuin Ryanairin kyydissä laskeutua Bergamoon.

Air Baltic lentää välilaskullisia lentoja Helsingin, Tampereen ja Turun lentoasemailta Milanon Malpensan lentoasemalle, josta voi kahdella eri junalla siirtyä alle kolmessa tunnissa Torinoon.

Finnair lentää suoraan Milanon Malpensan lentoasemalle noin kolmessa tunnissa. Lipun yhden suuntaansa voi saada alle 100 eurolla.

Norwegian lentää Milanon Malpensan lentoasemalle, josta on suhteellisen helppo siirtyä Torinoon.

Milanosta on helppo nopeilla ja jatkuvasti kulkevilla junilla siirtyä Torinoon.

Tietoa siirtymisestä eri lentoasemilta Torinoon saa Pienestä Matkaoppaasta.

Lisää lentoja Suomesta Torinoon ja muualle sen lähistölle

Lisätietoa siitä miten Milanoon voi Suomesta päästä voi katsoa lisää Milanon Pienestä Matkaoppaasta.

Skyscannerista voi katsella lisää lentoja Suomesta Torinoon tai muualle lähistölle kuten Milanoon tai Bergamoon.

Omio on hyvä apuväline niille, jotka etsivät muitakin lentoja ja myös bussi- ja junakyytejä.

Järjestetyt matkat Torinoon

2022–2023 ei järjestetty matkoja Torinoon, eikä sitä ennenkään Torino ollut monen matkatoimiston kohdelistalla.

Siirtyminen muualta Italiasta ja Euroopasta Torinoon

Muista maista voi siirtyä Italiaan junalla tai bussilla. Yhteyksiä ei välttämättä ole suoraan Torinoon, vaan esimerkiksi Milanoon tai Genovaan voi siirtyä bussilla muualta ja niistä sitten voi jatkaa matkaa junalla Torinoon. Torinoon on erinomaiset yhteydet junalla muualta Italiasta, ja etenkin Milanosta sinne on jatkuvia junia.

Jos Italiaan matkustaa muualta Euroopasta, kannattaa pitää mielessä, että Milanon lisäksi erinomaiset yhteydet niin junalla kuin bussillakin on Venetsiaan. Venetsiasta voi nopeimmillaan noin neljässä tunnissa matkustaa junalla Torinoon.

Juna
Torinoon tulee hyvin junia Milanosta ja Genovasta, mutta suoria yhteyksiä on muistakin kaupungeista.

Rautateitse Torinoon

Italiassa siirtyminen paikasta toiseen on kätevintä rautateitse. Junia on erilaisia, joilla on erilaiset hinnat ja usein myös nopeudet, ja mitä enemmän etukäteen lippunsa ostaa, sen edullisemmaksi matka yleensä tulee. Jos lipun saa ostettua viikonkin ennen matkaa, on se yleensä huomattavasti edullisempi kuin juuri ennen junaan automaatista tai lipputiskiltä ostettuna. Junien matka-aikoihin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä joissain tapauksissa on sama kulkeeko henkilöjunalla (reggionale) vai nopeammilla junilla, mutta pidemmillä matkoilla erot matka-ajoissa ovat melkoisia.

Torinoon tulee hyvin junia Milanosta ja Genovasta, mutta suoria yhteyksiä on muistakin kaupungeista ja junaa kerran vaihtamalla on mahdollista siirtyä Torinoon kaukaakin rautateitse.

Torinoon on myös rautatieyhteyksiä muualta Euroopasta, ja parhaiten nopeasti esimerkiksi Ranskasta tai Sveitsistä pääsee junalla Milanon kautta. Milanosta on 1–2 tunnin matka Torinoon sen mukaan, minkä junan valitsee. Huomionarvoinen seikka on se, että Milanon suunnalta saapuva on ensin Porta Susa -asemalla, ja matka Porta Nuovalle kestää noin 10 minuuttia kauemmin.

Italian rautatieyhtiö on Trenitalia, jonka junilla voi siirtyä myös lähimaista Italiaan.

Italiassa on myös vain nopeiden junien yhtiö, Italo, jolla voi kulkea pitkiäkin matkoja hyvin nopeasti. Sen liput ovat hintavia, mutta juniin saa lipun lyhyelläkin varoajalla silloin kun muut junat ovat täynnä.

Linja-autolla Torinoon tai muualle Italiaan

Italiaan on valtava määrä yhteyksiä eri puolilta Eurooppaa, ja sinne voi matkustaa bussilla vaikka Saksasta, Itävallasta, Puolasta, Romaniasta, Tšekistä, Unkarista tai Kroatiasta. Busseja sinne saapuu myös Ranskasta, mutta joistain lähimaista siirtyminen on helpompaa ja nopeampaa junalla.

Jos tutkii bussiyhteyksiä Torinoon, kannattaa pitää mielessä se, että sen nimi on englanniksi “Turin”.

Euroopan suurin bussiyhtiö Flixbus on aktiivinen Italiassa ja matkoilla muualta Italiaan. Sen busseja saapuu erityisen hyvin suoraan Torinoon Ranskan suunnalta, josta esimerkiksi Lyonista on sinne neljän tunnin matka.

Myös Eurolines siirtyy monesta maasta Italiaan.

Muita yhtiöitä voi katsella Omiosta.

Teksti: Peter Forsberg
2022/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti