Venäjä – Lisää kiinnostavia paikkoja
Viipuri
Viipuri
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Viipuri
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Druzhba
Lähellä rautatieasemaa ja kauppatoria on hyviä majapaikkoja, kuten kuvan Hotel Druzhba, joka lukeutuu myös Viipurin näyttävimpiin rakennuksiin.

Mikä hotelli Viipurissa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Viipurin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Viipurissa on kohtuuhintaiset majapaikat, ja siellä on myös eri hintaisia majapaikkoja. Edullisimmat pedit hosteleissa maksavat 10 euron tietämissä ja muulloin kuin kesällä vähemmänkin eli noin 600 ruplaa. Kaikkein edullisimmissa majapaikoissa kuten hosteleissa huoneen saa alkaen 1500 ruplalla, mutta varsinaisissa hotelleissa ja huoneistohotelleissa hinnat alkavat 2500 ruplasta ja moni huone maksaa 3000 ruplaa. Sitä kalliimpia huoneita on, mutta paljon enempää kuin 50 euroa ei huoneesta Viipurissa kannata maksaa. Huoneiden hinnat ovat paljolti riippuvaisia ruplan kurssista, ja jos ruplan arvo nousee, pysyvät hinnat euroissa melko samanlaisina, eli huoneen voi ajatella saavansa 25–50 eurolla.

Kiivaimpaankaan matkustusaikaan heinä-elokuussa Viipurissa ei ole tungosta, mutta sinne matkustaa ympäri vuoden porukoita, jotka saattavat viedä hotelleista lähes kaikki huoneet. Näin ollen majapaikka kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen, ja etenkin jos matkustaa Viipuriin kesäkuun alusta elokuun loppuun välisenä aikana, kannattaa huonetta katsoa ainakin viikko pari ennen matkaa.

Miltä seudulta majapaikka kannattaa varata

Viipurissa hotelli kannattaa varata vanhastakaupungista, kauppatorin tuntumasta tai sitten rautatieaseman läheltä, ja näillä tienoilla onkin eniten majapaikkoja. Kaikkialta keskustasta on kävelymatka rautatieasemalle, joskaan kaikki eivät innostu siellä kävelemisestä, ja niiden, jotka haluavat liikkua mahdollisimman vähän, kannattaa majoittua kauppatorin kulmille.

Vanhassakaupungissa hyviä majapaikkoja ovat esimerkiksi Atlantik, PIHTA Hostel ja Vyborg Hostel.

Lähellä rautatieasemaa ja kauppatoria olevia hyviä majapaikkoja ovat esimerkiksi Hotel Druzhba, Sampo, Ullberg ja Letuchaya Mysh Hotel.

Keskustan ulkopuolella on hotelleja ja muita majoitusmahdollisuuksia, jotka soveltuvat parhaiten omalla autolla liikkeellä oleville. Hyvä majapaikka keskustan ulkopuolella on esimerkiksi Guest House Scandi.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Viipurissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Viipurissa

Apart Hotel Sampo

(Mihaila Vasiljeva 11)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Viipurin keskustassa, lähellä Alvar Aallon kirjastoa ja kaikkea muutakin sijaitseva mukava hotelli, jonka huoneissa on langaton internet, joissain sauna ja muutenkin hyvät varustelut. Hotellissa puhutaan suomea, ja kahden hengen huoneiden hinnat alkavat 3000 ruplasta.

Apart Hotel Ullberg

(Leningradski prospekt 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustassa, lähellä Alvar Aallon kirjastoa ja rautatieasemaa sijaitseva hyvin varusteltu huoneistohotelli, jonka huoneet maksavat 2600 ruplasta ylöspäin. Huoneistoissa on keittiötilat ja paljon tilaa. Tämä on yksi parhaita majapaikkoja niille, jotka haluavat tilaa ja tehdä ainakin osan aterioista itse.

Atlantik Hotel

(Podgornaja 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä ravintolalla varustettu hotelli, joka sijaitsee vanhankaupungin parhailla ja tunnelmallisimmilla paikoilla. Tämä on rauhallista tienoota kesät talvet, mutta lähistöllä on paljon kaikenlaista nähtävää, kaupungin parhaat ruokakaupat ja paljon ravintoloita. Viipurin linna on vain viiden minuutin kävelymatkan päässä, kauppatorille on suurin piirtein sama matka eikä rautatieasemallekaan ole kuin reilun vartin kävelymatka. Hotelissa on vartioitu pysäköintipaikka. Huoneen hotellista saa alkaen noin 3000 ruplalla.

Guest House Scandi

(Zapadnaja 23)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Omalla autolla liikkeellä oleville sopiva hyvätasoinen hotelli, joka sijaitsee reilun kolmen kilometrin päässä rautatieasemasta ja muusta keskustasta. Täällä on langaton internet, ilmainen pysäköintipaikka ja huoneissa satelliittitelevisiot. Huoneita ei ole monta, joten varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Huoneen saa alkaen noin 4500 ruplalla.

Hotel Druzhba

(Železnodorožnaja 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tämä hotelli on yksi Viipurin näkyvimpiä Neuvostoliiton-aikaisia rakennuksia, ja se sijaitsee melko lähellä rautatieasemaa. Tämä hotelli ei ehkä ole kaikkein kauneimpia, mutta se on toimiva, keskeinen ja mieleen jäävä majapaikka. Huoneita on 102 ja suomea puhutaan. Hotellissa on palveluita, kuten ravintola, yökerho ja sauna. Perushuoneen kahdelle hengelle hotellista saa noin 3000 ruplalla.

PIHTA Hostel

(Podgornaja 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa sijaitseva edullinen vaihtoehto, jossa on sekä yhteismajoitushuone että huoneita 2-4 hengelle. Huoneet ovat edullisia: petipaikka maksaa 600 ruplaa, kahden hengen huone 1500 ruplaa ja neljän hengen huone 2500 ruplaa. Hostelissa on keittiö ja langaton internet. Hosteliin on vartin kävelymatka rautatieasemalta, ja siinä on vain 3 huonetta.

Vyborghostel

(Vyborgskaja 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvä, siisti ja turvallinen hostel vanhankaupungin parhailla paikoilla, mistä on viiden minuutin kävelymatka linnalle ja vartin rautatieasemalle. Hostelin yhteydessä on pyöränvuokrauspiste, ja sen pihaan voi jättää auton. Hostelissa on paitsi hyvin edullisia yhteismajoitushuoneita myös kahden hengen huoneita: kahden hengen huone maksaa 1500 ruplaa ja peti yhteismajoitushuoneessa 600 ruplaa. Siellä on langaton internet ja hyvin varusteltu keittiö, ja henkilökunta hallitsee englantia.

Letuchaya Mysh Hotel

(Nikolaeva Pereulok 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla, lähellä rautatieasemaa, kauppahallia ja pääkatua sijaitseva kolmen tähden hotelli. Huoneet ovat yllättävän tyylikkäitä ja tilavia, ja ravintolassa tarjotaan kaukasialaisia kuten georgialaisia ruokia. Huoneen saa alkaen noin 3000 ruplalla, ja huoneiden hintaan kuuluu aamiainen.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/11

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti