Venäjä – Lisää kiinnostavia paikkoja
Viipuri
Viipuri
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Viipuri
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Viipurin linna kauniilla säällä
Viipurin ilmasto on samaa tyyliä kuin itäisessä Suomessakin, eli kesäisin on helteitä vähän useammin ja talvisin kovempia pakkasia kuin Suomen rannikolla.

Viipurin sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Viipurissa nyt

Sääennuste

Venäjän hydrometeorologisen keskuksen tarjoama Viipurin sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Ilmasto

Viipurin säät eivät tuo yllätyksiä suomalaiselle, mutta kaupungin ilmasto on samaa tyyliä kuin itäisessä Suomessakin, eli kesäisin on helteitä vähän useammin ja talvisin kovempia pakkasia kuin Suomen rannikolla.

Viipurissa voi kesäkaudella olla melkoisia sateita.
Viipurissa voi kesäkaudella olla melkoisia sateita.

Viipurin kesäkausi alkaa vapusta, mutta toukokuu on epävarma kuukausi, jolloin voi yhtä hyvin olla kesäistä kuin tulla räntääkin. Kesäkuu on yleensä lämmin, räntää ei silloin ole ikinä vielä satanut ja päivisin on luvassa 20 astetta, öisin 11. Kesäkausi on lämmin mutta myös kaikkein sateisin aika kaupungissa, ja eniten sateita eli yli 60 milliä kuukaudessa on juuri vuoden toisella puoliskolla, jolloin elokuu on sateisin kuukausi. Kaupungissa voi kesäkaudella olla melkoisia sateita, eikä ole tavatonta, että kadut siellä lainehtivatViipurissa voi kesäkaudella olla melkoisia sateita. pari tuntia rankkasateen jälkeen.

Heinäkuu on varsinainen kesäkuukausi. Tällöin helteet ovat melko tavallisia ja öisinkin on yleensä 15 astetta. Elokuu on toiseksi lämpimin kuukausi, jolloin yöt ovat alkukuusta vielä lämpimiä ja kuun loppua kohden lämpötilat laskevat. Pakkasta ei elokuussa Viipurissa ole kuitenkaan vielä ikinä koettu, mutta nolla astetta on ollut. Syyskuu on vielä kuukausi, jolloin helteet ovat mahdollisia, päivän korkein lämpötila on 15 asteen tienoilla mutta öisin alkaa olla kylmää, 5–7 astetta. Lokakuu on selvä syyskuukausi, jolloin harvoin nähdään yölläkään pakkasia, mutta pahimmillaan Viipurissa on lokakuussa koettu 11 asteen pakkasia. Lokakuussa sataa usein, öisin on kuun loppupuolella jo lähellä nollaa ja lunta sataa lokakuussa melko harvoin.

Talvikausi on pimeä, kylmä ja pitkä kausi. Se alkaa marraskuussa, jolloin korkeimmat päivälämpötilat useina päivinä ovat plussan puolella mutta jolloin kaupungissa on joskus ollut parikymmentäkin astetta pakkasta. Ensilumi sataa yleensä marraskuussa, ja pysyvä lumipeite kaupunkiin saadaan yleensä joulukuussa, jolloin päivisinkin on jo muutama aste pakkasta. Talvikausi jatkuu kylmänä ja lumisena aina maaliskuulle, ja vielä huhtikuussa voi tulla lunta. Huhtikuussa päivälämpötilat kuitenkin yleensä ovat plussan puolella, ja huhtikuu on sateinen kuukausi, jolloin kevät alkaa.

Parhaat matkustusajat

Viipuriin on hyvä matkustaa kesäkaudella, ja jos mielii nauttia kaikkein parhaista säistä, on aika juhannuksesta elokuun puoliväliin siihen parasta aikaa. Koulujen loma-aika on tietenkin suosituin aika vierailla kaupungissa, ja sinne voi hyvin mennä kesäisissä merkeissä myös toukokuun puolivälin jälkeen ja aina syyskuun puoliväliin asti. Loka-marraskuu on huonoa, pimeää aikaa matkustaa Viipuriin, ja sama pätee maalis- ja huhtikuuhun, vaikka tällöin alkaakin olla valoisaa pitkälle iltaan. Sydäntalvi joulukuun alkupuolelta maaliskuun alkuun voi olla hyvää aikaa vierailla kaupungissa, sillä tällöin siellä on kaunista ja talvipakkasilla on mukava viettää aikaa ulkosalla.

Eniten vierailijoita Viipuriin suuntaa kesällä, ja heitä vierailee siellä tasaiseen tahtiin koko kesäkauden ajan. Elokuu on hyvä kuukausi matkustaa kaupunkiin, mutta tällöin jotkin hotellit ja ravintolat sulkevat lomien takia oviaan. Mitään matkustuspiikkiä ei Viipuriin ole, ja yleensä sieltä saa hotellihuoneen lyhyelläkin varoajalla. Jos haluaa varata hinta-laatusuhteeltaan Viipurin parhaita majoituspaikkoja, varaukset on kuitenkin etenkin koulujen kesäloma-aikana kannattavaa tehdä ainakin viikko pari etukäteen, sillä kaupunkiin matkustaa ajoittain ryhmiä. Erilaisia ryhmiä, jotka voivat tulla sinne kuka porukalla lomailemaan, kuka työporukan kanssa kursseille tai koulutukseen, matkaa sinne etenkin kesällä mutta myös touko- ja syyskuussa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti