Turkki – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Alanya
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotellin nimikyltti Alanyassa
Jos haluaa säästää hotellikuluissa, kannattaa katsoa paikallisessa omistuksessa oleva hotelli, joka hinnoittelee huoneensa liiroissa.

Mikä hotelli Alanyassa kannattaa valita ja miltä seudulta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Alanyan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Hinnat ja saatavuus

Alanyan hotellihuoneiden hinnat vaihtelevat rajusti hotellista toiseen, mutta yleisesti ottaen siellä on edullista. Sieltä voi saada huoneen jopa niin edullisesti kuin 10–20 eurolla yö, mutta ajankohta ja liiran kurssi vaikuttavat suuresti hintaan. Jos Turkin liira on yli 5 yhtä euroa kohden, on Alanyassa edullista, tai jos varauksen tekee muuksi ajaksi kuin heinä- tai elokuuksi, on huoneen hinta edullinen. Kansainvälisessä omistuksessa olevat ketjuhotellit tosin hinnoittelevat huoneensa euroissa, ja jos haluaa säästää hotellikuluissa, kannattaa katsoa paikallisessa omistuksessa oleva hotelli, joka hinnoittelee huoneensa liiroissa.

Alanyassa on valtava määrä hotelleja, ja sieltä saa lyhyelläkin varoajalla jotakin. Keskikesällä varaus on kannattavaa tehdä ainakin kolme neljä viikkoa ennen matkan alkamista, ja muina aikoina parikin viikkoa voi riittää. Jos kuitenkin haluaa ehdottomasti rannan lähelle tai hinta-laatusuhteeltaan erinomaisen majapaikan, kannattaa varaus tehdä kuukausi tai kaksi etukäteen.

Minne Alanyassa kannattaa majoittua

Alanya on etenkin kesäkaudella (huhtikuun alkupuolelta lokakuun loppuun) pakettimatkalaisten suosiossa, mutta siellä on myös hotelleja, joihin muut kuin pakettimatkalle saapuvat ovat tervetulleita.

Alanyassa on hotelleja laajalla alueella, ja mikäli haluaa viettää paljon aikaa rannalla ja myös tehdä ostoksia kannattaa valita hotelli rannan ja pääkadun väliseltä alueelta. Kaupungissa on hotelleja kaikkialla, myös hyvin kaukana rannalta ja huonoissa paikoissa, joten hotellin sijaintiin on hyvä kaupunkiin matkatessa kiinnittää erityistä huomiota. Kaikkein kannattavinta on valita hotelli läheltä Damlataş-rannan ja kaupungin pääkadun (Atatürk Caddesi) väliseltä alueelta, sillä silloin rannalle meneminen, ruokailu, ostosten tekeminen ja moni muu asia hoituu kuin itsestään.

Hotellien nimien ei kannata antaa hämätä, sillä hotelli, joka on monen korttelin päässä rannalta, voi käyttää nimessään rannan nimeä. Kannattavaa on aina tutkia tarkkaan, missä kohtaa kyseinen majapaikka sijaitsee ja kuinka pitkä kävelymatka siltä on pääpaikoille. On myös hyvä huomata, että nimi ei välttämättä kerro sijainnista muutenkaan, sillä esimerkiksi hotellit, jotka ovat aivan toisaalla, voivat nimessään mainita Kleopatra-rannan.

Katu Kleopatra- ja Damlatas-rannan tuntumassa
Kannattavinta on valita hotelli Damlataş-rannan ja kaupungin pääkadun väliseltä alueelta.

Damlataş-rannan tienoo

Alanyan rannat jakautuvat sataman ja linnakukkulan takia kahtia, ja suosituimmat ja parhaat rannat ovat toisella puolella kuin jolla huvipursisatama ja Punainen torni sijaitsevat. Ensimmäiseksi vastaan tulee miellyttävä Damlataş-ranta [kartalla], jonka vieressä on ravintoloistaan ja kaupoistaan tuttu Damlataş-katu, hieno subtrooppinen puistoalue ja kortteleita, joissa on kaikkea mahdollista.

Damlatas-ranta
Suosituimmat ja parhaat rannat, kuten Damlataş-ranta, ovat toisella puolella linnakukkulaa kuin jolla huvipursisatama ja Punainen torni sijaitsevat.

Damlataş-kadun kulmauksessa on turisti-info, ja Damlataş-puistosta voi siirtyä köysijunalla linnan viereen ja alueelta on lyhyt kävelymatka paitsi pääkadulle myös suurelle basaarille. Tämä on myös hyvää aluetta illanvietolle, ja alueella on myös paljon taksiyhtiöiden pisteitä ja kaikenlaista muuta, kuten vesipuisto. Hotelleja kortteleissa on pilvin pimein, monella niistä on uima-allas ja parvekkeet, ja huoneiden hinnat voivat vaihdella melkoisesti. Hyvissä ajoin etukäteen varaava voi saada alueelta huoneen edullisesti, mutta kannattaa varmistaa, ettei hotelli oli ainakaan kilometriä kauempana turisti-infosta.

Hyviä hotelleja lähellä tätä rantaa ovat esimerkiksi hämäävästi nimetty Hotel Kleopatra, huokeahintainen mutta myös hämäävästi nimetty Kleopatra Carina Hotel ja Riviera Hotel.

Kleopatra-rannan lähitienoot

Kleopatra-ranta [kartalla] tulee vastaan heti Damlataş-rannan jälkeen, mutta sieltä on melko pitkä matka turisti-infon tienoille ja muille pääpaikoille. Alue ei juuri eroa Damlataş-rannan ympäristöstä, sillä täälläpäin on paljon hotelleja, ravintoloita, kauppoja ja muuta. Ainoa huono puoli on se, että kävelymatkat pidentyvät ja taksiin tai muuhun menopeliin tulee todennäköisemmin turvauduttua kuin niiden, jotka yöpyvät lähempänä linnakukkulaa olevissa kortteleissa.

Hyviä hotelleja näiden molempien rantojen edustalla ja lähistöllä ovat esimerkiksi Alaiye Kleopatra ja hyvin lähellä Damlataş-rantaa sijaitseva Hildegard Hotel.

Linnakukkulalta eteenpäin

Rantojen edustojen lisäksi toinen hotellien suosima ja sekin varsin laaja alue on toisella puolella linnakukkulaa. Hotellit ovat yleensä rannan lähistöllä, ja mitä kauemmaksi linnasta kulkee, sitä edullisempi hotellihuoneen pitäisi olla. Aivan Punaisen tornin ja sataman vierestä on kävelymatka ydinkeskustaan ja muille rannoille, mutta kauemmas linnakkeesta majoittuvat joutuvat luultavasti käyttämään julkisia liikennevälineitä, taksia tai vuokrattua menopeliä keskustaan ja päänähtävyyksille tullakseen.

Alueella on hyviä ravintoloita etenkin sataman lähistöllä, ja täälläpäin on vain vähän kauppoja. Täälläkin on rantoja, joista osa on vain paikallisten suosiossa, eikä täällä ole keskikesällä läheskään yhtä rauhatonta kuin muiden rantojen vieressä. Tämä saattaa olla hyvää maastoa lapsiperheille ja rauhaa etsiville, mutta sijainti on epäedullisempi kuin kukkulan toisella puolella.

Hyviä tällä alueella sijaitsevia hotelleja ovat esimerkiksi Anik Suite Hotel Alanya ja Hotel Villa Turka.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Alanyassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Alanyassa

Anik Suite Hotel Alanya

(Oba Kasabasi Renda Caddesi 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Melkoisen matkan päässä linnalta, takuuvarmasti rauhallisella alueella sijaitseva hotelli, joka on hyvä perheille ja muille, jotka eivät tule Alanyaan juhlimaan. Hotellissa on uima-allas, kaikissa huoneissa on kalustettu parveke ja hotelli järjestää lisämaksua vastaan kuljetuksen hotellin ja lentoaseman välillä.

Alaiye Kleopatra

(Atatürk Caddesi 150)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääkallopaikalla, aivan rantojen ja pääkadun vieressä sijaitseva hotelli, joka on siisti ja kaikin puolin tasokas majapaikka. Palvelut ovat hyvät ja henkilökunta normaaliakin ystävällisempää. Alue on kuitenkin rauhatonta keskikesällä, eikä se ole hyvä majapaikka kesällä niille, jotka eivät välitä olla juhlinnan keskellä yöt päivät.

Hildegard Hotel

(Saray Mah 958)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Damlataş-rantaa mutta myös Kleopatra-rantaa ja pääkatua sijaitseva hotelli, joka ei keskikesälläkään ole turhan rauhaton ja joka soveltuu majapaikaksi niille, jotka haluavat yöpyä tapahtumien keskipisteessä. Oma uima-allas, lähistön erinomaiset palvelut ja huokeat mutta siistit ja hyvin varustellut huoneet ovat saaneet paljon kiitosta siellä yöpyneiltä.

Hotel Kleopatra

(Atatürk Caddesi 17)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Damlataş-rannan ja pääkadun vieressä sijaitseva hotelli, joka on mukavan matkan päässä rannasta ja joka näin keskikesälläkin on varsin rauhallinen yöpymispaikka. Huoneet ovat siistejä, palvelu erinomaista ja ystävällistä, ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä hotelliin.

Hotel Villa Turka

(Tophane Mah)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rauhallisella mutta keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli, josta on erinomaiset näkymät ja joka on hyvin tasokas majapaikka. Hotelli on kaikin puolin ystävällinen, turvallinen ja siisti majapaikka. Täällä yöpyvän ei tarvitse kuunnella öistä melua yökerhoista tai rannalta mutta ei tarvitse myöskään kävellä kauas syömään, shoppailemaan tai rannalle loikoilemaan.

Riviera Hotel

(Saray Mah. Güzelyali Caddesi 32)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Uima-altaalla ja parvekkeilla varustettu hotelli, joka on kätevällä, monen muunkin hotellin suosimalla paikalla lähellä rantaa, pääkatuja ja linnaketta. Kaikki on kävelymatkan päässä. Keskikesällä alue voi olla rauhaton ja joinain öinä vähän meluisa, mutta asiakkaat ovat viihtyneet hotellissa hyvin kesäisinkin. Ravintolat ovat saaneet sellaista palautetta, että ruokailu onnistuu paremmin lähistön lukuisissa ja tasokkaissa ravintoloissa.

Kleopatra Carina Hotel

(Nergis Sokak 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla, aivan rannan ja köysijuna-aseman vieressä oleva hotelli, jossa on uima-allas ja jonka huoneet ovat siistejä ja pelkistettyjä. Jokaisessa huoneessa on parveke ja pieni jääkaappi, ja hotellin lähellä on tuhoton määrä ravintoloita ja kaikenlaista muuta. Tämä on hyvä majapaikka niille, jotka haluavat selvitä hotellilaskustaan mahdollisimman vähällä, mutta tämä kahden tähden hotelli ei sovellu luksukseen tottuneille.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti