Turkki – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Alanya
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Kleopatra-ranta
Keskikesä voi lukuisten pakettimatkalaisten takia olla hankalaa aikaa matkata omatoimisesti Alanyaan, mutta etenkin huhti-, touko-, syys- ja lokakuu ovat hyviä aikoja matkustaa omatoimisesti Turkin etelärannikolle.

Omatoiminen matkustaminen ja pakettimatkat Alanyaan

Alanyaan voi matkustaa omatoimisesti, jolloin lennot ja majapaikka varataan itse. Varausten tekeminen on nykyään yksinkertaista, ja se onnistuu täysin tai lähes täysin suomen kielellä. Matkatoimistot järjestävät matkoja Alanyaan, ja matkatoimistojen matkoilla hotelli on yleensä hyvää tasoa ja kaikki järjestyy helposti, mutta yleensä kaikki on ainakin jonkin verran omatoimimatkaa hintavammin.

Matkustaminen Alanyaan

Alanyaan voi matkustaa nykyään suorilla lennoilla lähellä sitä sijaitsevalle lentoasemalle, eikä oikeastaan kannata enää lentää Antalyaan. Omatoimisesti kielitaidotonkin pystyy varaamaan lentonsa Finnairilta, joka on aktiivisiin lentoyhtiö Helsingin ja Alanyan välillä. Pakettimatkalle lähtevä pääsee viikon matkalle yleensä alkaen noin 400 eurolla, ja monet matkatoimistot järjestävät suoraan Alanyaan menevät lennot.

Omatoimisesti tehdyt matkat

Vaikka valtaosa matkustaa Alanyaan viikon tai kahden pakettimatkalle, voi sinne matkustaa myös omatoimisesti. Omatoimisesti matkustava varaa lennot Suomesta Alanyaan tai Antalyaan, joka sijaitsee parin kolmen tunnin matkan päässä Alanyasta. Nykyään kuitenkin pelkästään Alanyassa lomailevien kannattaa lentää suoraan Alanyan lähellä olevalle uudehkolle lentoasemalle, jolta on noin puolen tunnin automatka Alanyan pääpaikoille.

Keskikesä voi lukuisten pakettimatkalaisten takia olla hankalaa aikaa matkata omatoimisesti kaupunkiin, mutta etenkin huhti-, touko-, syys- ja lokakuu ovat hyviä aikoja matkustaa omatoimisesti Turkin etelärannikolle. Myös varsinaisen sesonkiajan ulkopuolella (marras-maaliskuu) voi hyvin matkustaa rentoutumaan aina kohtalaisen lämpimänä pysyttelevään Alanyaan, ja tällöin sinne onkin paras suunnata omatoimimatkalle.

Lennot Helsingistä ja muualta Suomesta Alanyaan

Turkissa kello on kesällä samassa ajassa kuin Suomessa, mutta vuodesta 2016 lähtien Turkki ei enää ole siirtynyt kesäaikaan ja näin siellä on talvikaudella kello tunnin Suomen aikaa edellä. Alanyaan on Helsingistä noin 3 tunnin ja 45 minuutin suora lento, mutta välilaskulliset lennot voivat viedä pahimmillaan lähes vuorokauden. Lentoja on parhaiten maaliskuulta lokakuulle.

Finnair
Finnair lentää Alanyasta 45 kilometrin päässä olevalle Gazipaşa-lentoasemalle.

Finnair aloitti marraskuussa 2018 suorat lennot Alanyasta 45 kilometrin päässä olevalle Gazipaşa-lentoasemalle. Lennot ovat ympärivuotisia, niitä on usein kolme viikossa mutta joinain päivinä voi olla kaksi lentoa. Ainakin muina kuin kaikkein vilkkaimpina aikoina edullisimmat liput maksavat noin 130 euroa suuntaansa.

Finnair lentää myös Antalyaan, josta on matkaa Alanyaan, mutta lentoja voi olla kuusikin viikossa. Lentoja tehdään yleensä maaliskuun lopulta lokakuun lopulle ja yleensä vielä myös marraskuun lopulta joulukuun alkuun on lentoja.

Turkkiin matkustavan voi olla kannattavaa katsoa minkälaisia lentoja Turkish Airlines tekee. Antalyaan tai Alanyaan se ei lennä yleensä ulkomailta suoraan, mutta välilaskullinen lento Suomesta kestää parhaimmillaan noin 9 tuntia.

Turkkilainen halpalentoyhtiö Pegasus ei lennä tällä hetkellä Suomesta Turkkiin, mutta sen koneilla pääsee monesta Euroopan kaupungista Istanbuliin. Turkin sisäisiä lentoja se tekee paljon, ja Antalyaan pääsee nopeasti ja edullisesti Istanbulista.

Norwegian lentää tällä hetkellä Helsingistä vain välilaskullisia lentoja Antalyaan, eivätkä ne ole kovin edullisia.

Lisää lentomahdollisuuksia Helsingistä Alanyaan voi katsoa Sky Scannerista.

Järjestetyt matkat

Monet kotimaiset matkatoimistot tekevät lennot ja hotellit sisältäviä pakettimatkoja Alanyaan, ja nykyään monen matkatoimiston lennot menevät suoraan Alanyan lähimmälle lentoasemalle eivätkä Antalyaan.

Lentoja lähtee muualtakin kuin Helsingistä, ja esimerkiksi Joensuusta ja Porista voi lentää suoraan Alanyaan reilussa neljässä tunnissa Lomamatkoilla on myös tyyriitä “all inclusive” -matkoja, mutta on hyvä pitää mielessä, että ruokailu erilaisia ravintoloissa on yksi loman kohokohtia ja että Alanyassa on paljon muutakin tekemistä kuin viettää lomansa hotellin uima-altaalla. Kannattaa ehdottomasti kiinnittää huomiota hotellin sijaintiin, sillä monet hotellit ovat kaukana oikeastaan mistään.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti