Turkki – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Bodrum on Turkin länsirannikon suosituimpia lomakohteita, ja vuosikymmeniä sen lämmin ja rento lomatunnelma on vetänyt ihmisiä puoleensa. Aurinko paistaa Bodrumissa lähes takuuvarmasti toukokuun alusta pitkälle lokakuuhun. Vedet ovat lämpimiä, sateet harvinaisia ja hinnat ovat pahimmillaankin huomattavasti kotimaan hintoja edullisempia.
koristekuva Izmir on Turkin kolmanneksi suurin kaupunki, ja se sijaitsee maan länsirannikolla. Se on metropoli, jossa on noin kolme miljoonaa asukasta, mutta keskusta on pieni ja kaikkeen olennaiseen voi tutustua siellä parissa päivässä.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Alanya
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Merirosvolaiva
Merirosvolaivat tekevät Alanyan satamasta laivaretkiä jokaiseen makuun, esimerkiksi merirosvolaivaretki, rentoutumislaivaretki, laivaretki auringonlaskun aikaan sekä discolaivaretki yöllä.

Alanyan aktiviteetit

Kaupallisessa yhteistyössä Alanya Daily Trip / Nasa Tour kanssa.

Alanya on todella suosittu turistikohde ja kuuluisa upeista historiallisista nähtävyyksistään ja valtavista basaareistaan.Jos nämä tekemiset eivät kuitenkaan kiinnosta, tarjoaa matkatoimisto Nasa Tour Alanyan keskustassa kattavan valikoiman aktiviteetteja jokaiseen makuun.

Merirosvolaivaretket

Merirosvolaivaretket ovat Alanyan suosituimpia päiväretkiä. Alanyan rannan tuntumassa liikkuessasi et voi välttyä näkemästä merirosvolaivoja seilaamassa merellä. Merirosvolaivojen tukikohdan löydät Alanyan satamasta, jossa on pitkä rivi suuria, upeasti koristeltuja aluksia. Satamasta löydät myös monia laivamatkojen kaupustelijoita, mutta me suosittelemme varaamaan retkesi netistä, esimerkiksi Nasa Tourin suomenkielisiltä nettisivuilta: https://fi.alanyadailytrip.com/Tours/Region/alanya. Kadulla kaupustelijat tekevät töitä yleensä laittomasti ilman virallisia lupia.

Merirosvolaivaretket ovat todella hauska ja kokemisen arvoinen päiväretki!

Laivat lähtevät satamasta aamulla kello 09–10, ja palaavat takaisin satamaan iltapäivällä kello 15 maissa. Laivaretken aikana pääset näkemään Alanyan historiallisia nähtävyyksiä mereltä käsin ja uimaan kauniin turkoosissa meressä. Laivalla tarjoillaan myös virvoitusjuomia ilmaiseksi sekä maittava lounas. Sivuiltamme löydät monenlaisia laivaretkiä jokaiseen makuun, esimerkiksi merirosvolaivaretki, rentoutumislaivaretki, laivaretki auringonlaskun aikaan sekä discolaivaretki yöllä. Voit valita aivan vapaasti oman fiiliksen mukaan, vaikka eri retken joka päivälle!

Snorklaus ja sukellus

Alanya on erinomainen paikka harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja kuten esimerkiksi snorklausta ja sukellusta, joka on mukava loma-aktiviteetti kaikille - nuorille, vanhoile, merileijonille ja maakravuille. Kristallinkirkas vesi sekä kauniit korallit ja riutat ovat uskomaton näky! Tämä on upea tapa päästä tutustumaan merenalaiseen elämään paremmin, ja näkemään omin silmin mitä uskomattomimpia kaloja ja koralleja. Snorklaus tapahtuu Alanyan kuuluisan Kleopatra-rannan läheisyydessä. Tarjoamme avuksesi hyvin koulutetut ammattilaisohjaajat, jotka pitävät huolen turvallisuudestasi ja takaavat sinulle maksimaalisen elämyksen. Ennen snorklaukseen lähtöä ohjeistamme tietenkin miten toimia, ja millä alueella saa snorklata rauhassa.

Sukellus on myös todella suositeltava aktiviteetti Alanyassa. Suosittelemme sukellusta touko - syyskuun aikaan, sillä silloin vesi on kaikkein lämpimintä eli noin +30 asteista. Tarjoamme sukellusta eritasoisille sukeltajille, matalalla rannikolla tai syvemmällä salaperäisissä luolissa. Mukaasi lähtee aina hyvin koulutettu ohjaaja, joka pitää huolen turvallisuudestasi jotta pääset vain nauttimaan ja ihastelemaan mitä ihmeellistä merenpinnan alaisesta maailmasta löytyykään. Ennen sukeltamaan lähtöä annamme ja tarkistamme että kaikki varusteesi ovat kunnossa sekä ohjeistamme miten toimia.

Aloitamme sukelluksen ensin matalammassa syvyydessä. Tämän jälkeen tarjoamme maittavan grillilounaan laivallamme, jonka jälkeen lähdemme sukeltamaan uudestaan, syvemmälle. Halutessasi voimme ottaa myös kuvia sinusta sukeltaessasi.

Vesipuisto
Pienistä lähikylistä keskustan ulkopuolelta löytyy monta vesipuistoa.

Vesipuistot

Aivan Alanyan keskustassa ei ole suuria vesipuistoja, mutta pienistä lähikylistä keskustan ulkopuolelta löytyy monta suurta ja hurjaa vesipuistoa! Näistä suosituimpia ovat ‘’Vesimaailma’’ ja ‘’Legendojen maa’’.

Legendojen maa -vesipuisto on suurin vesipuisto Antalyan alueella. Puisto on suuruudeltaan 63 000 ha ja pitää sisällään 43 eri vesiaktiviteettia, 72 vesiliukumäkeä, surffaus-altaan, keinotekoisen meren jossa on todelliset aallot, delfiini-shown sekä mahdollisuuden uida niiden kanssa! Voit uskaltautua rauskujen ja pienten haiden altaaseen, mutta tarjolla on tietenkin lukuisia tavallisempia uima-altaita perheen pienimmille sekä aikuisillekin. Kuten puiston nimi ‘’Legendojen maa’’ viittaakin, on tämä vesipuisto jaettu eri teemoihin legendojen ja satujen mukaan. Jokaiselta alueelta löydät aina uusia erilaisia aktiviteetteja.

Vesimaailma -vesipuisto on myös suosittu päivä aktiviteetti. Kävijät saapuvat tänne ympäri Turkkia viettämään ihanan päivän. Puistossa vierailee keskimäärin 2000 ihmistä päivittäin.

Molemmista vesipuistoista löydät paikan päältä lukuisia välipala- ja lounaskioskeja, joista voit napata syötävää nälän iskiessä. Vesipuistot tarjoavat myös lukolliset tallelokerot, joihin voit huoletta jättää arvoesineesi siksi aikaa kun nautit itse puiston iloista. Molemmissa puistoissa vartijat sekä uimavalvojat pitävät huolen turvallisuudestasi. Ostaessasi retken meiltä Nasa Tourilta, tarjoamme sinulle ilmaisen haku- sekä paluukyydin hotellillesi. Vesipuistot ovat huippuaktiviteetti kuumina lomapäivinä!

Päiväretket

Alanyan läheisyydessä sijaitsevat pikkukylät ovat uskomattoman kauniita, ja me Nasa Tourilla järjestämme jatkuvasti 1–3 päivän kestoisia päiväretkiä tutustumaan näihin paikkoihin.

Pamukkale

Pamukkalen upean valkoiset kalkkikivimuodostelmat ovat näkemisen arvoinen kohde. Pamukkalen vuorilta virtaava vesi on niin kalkkipitoista, että vuosien aikana se on muodostanut mitä upeampia muodostelmia ympäri kylää. Täältä löydät myös upeat valkoiset luonnonkivialtaat, joiden uskotaan parantavan erilaisia iho-ongelmia. Vesi on ympäri vuoden noin +36 asteista. Muinoin Pamukkalen vuoren huipulla olikin Roomalainen terveyskylpylä ja kylän vettä käytettiin parannuskeinona lähes kaikkeen. Pamukkalessa voit nähdä myös muinaiset rauniot Rooman ajoilta, sillä paikalliset ovat suojelleet näitä raunioita huolella. Järjestämme jatkuvasti 1–3 päivän retkiä kauniiseen Pamukkaleen, ja varatessasi retken meiltä Nasa Tourilta, takaamme sinulle ihanan elämyksellisen kokemuksen.

Kappadokia

Kappadokian kauniit luonnonmaisemat sekä kivien sisään rakennetut talot ovat upeaa nähtävää! Kappadokia on kuuluisa erikoisten rakennusten ja maamuodostelmiensa vuoksi. Tuhansia vuosia sitten paikalliset rakensivat itselleen taloja sokeritopan muotoisten suurten kivien sisään, ja näin he pysyivät viileänä sisällä kodeissaan. Kylästä löydät myös suuren, hämmästyttävän maanalaisen kaupungin, jonka varhaiset kristityt rakensivat suojellakseen itseään vihollisilta. Kaupunki on rakennettu kymmeniä metriä syvälle maan alle, ja on vieläkin näinä päivinä hyvässä kunnossa. Me Nasa Tourilla tarjoamme sinulle mahdollisuuden päästä näkemään tämä unohtumaton salaperäinen maanalainen kaupunki omin silmin.

Kappadokia on myös erittäin kuuluisa kuumailmapallolennoista. Joka aamu auringonnousun aikaan nousee kymmenittäin kuumailmapalloja lentoon korkealle kylän päälle. Lento on aivan uskomaton kokemus, jolla pääsee näkemään auringonnousun korkealla lentäen. Me Nasa Tourilla tarjoamme jokaiselle retkelle sujuvat kuljetukset, kunnon lounaan sekä tarvittaessa majoituksen. Mukanamme toimivat hyvin koulutetut oppaamme, joilla on pitkä kokemus ja alueen vankka tuntemus. Nettisivuiltamme löydät kattavan valikoiman erilaisista retkistä ja kohteista lomapäiviesi iloksi!

Jeeppisafari
Taurus-vuoret tarjoavat ainutlaatuisen twistin jeeppiajeluun.

Jeeppisafari

Alanyan jeeppisafari on varmaankin yksi kaikkien aikojen suosituimmista aktiviteeteista koko Alanyassa, sillä suuret Taurus-vuoret tarjoavat ainutlaatuisen twistin jeeppiajeluun. Pienet kiharaiset metsäpolut, räiskähtelevät joet, massiiviset vuoret ja yllätys kuopat pistävät vahvat jeepitkin tositoimiin ammattilaiskuljettajamme käsissä. Jeeppisafarimme alkaa aamuisin noin kello 09–10 aikaan jolloin kurvaamme kohti jännitystä. Matkalla pysähdymme eri nähtävyyksillä, esimerkiksi kuuluisalla Oymapinarin padolla, joka on koko Turkin viidenneksi suurin pato. Korkealta padolta sinulle avautuu huikeat näkymät!

Vierailemme myös pienissä paikalliskylissä, joissa pääsee tutustumaan ja näkemään kylän arkea kun nautimme aidon paikallisten turkkilaisen lounaan. Jeeppisafari on erinomainen tapa päästä näkemään kaunista Alanyan seutua korkealta vuoristosta ja metsästä käsin koettuna, toisin kuin keskustassa tai rannalla! Tämä on aktiviteetti koko perheelle! Matkamme alkaa hakemalla teidät hotellilta jonka jälkeen suuntaamme jeepeillä vuorille. Syvällä vuorien keskellä tarjoamme mahdollisuuden uida ja rentoutua, sekä nauttia ihanan lounaan. Tämän jälkeen jatkamme elämysmatkaamme syvemmälle ja korkeammalle vuorille. Pysähdymme kuuluisalla Oymapinarin padolla nappaamassa huimat maisemakuvat. Tässä vaiheessa kello on jo niin paljon, että kurvaamme turvallisesti omaan hotelliinne takaisin.

Kauniista Alanyasta löytyy myös paljon muita kokemisen arvoisia aktiviteetteja, ja meiltä Nasa Tourilta löydät laajan valikoiman, järkevät hinnat sekä päivitetyt aikataulut. Valitse itsellesi iloa nettisivuiltamme! Lämpimästi tervetuloa Alanyaan!

Teksti ja kuvat: Nasa Tour
2019/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti