Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Alicante
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Lentoasema (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Alicanten lentoasemalta on 11 kilometrin matka Alicanten keskustaan, ja sieltä pääsee suoraan myös Euroopan ainoasta palmumetsästä tunnettuun Elcheen.

Saapuminen Alicanteen ja sinne tehtävät matkat

Alicanten lentoasema sijaitsee lyhyen matkan päässä kaupungin keskustasta, ja sieltä pääsee linja-autolla tai taksilla edullisesti ja nopeasti minnepäin Alicantea sitten on menossakin. Jos kaupunkiin saapuu rautateitse tai linja-autolla muualta Espanjasta, ovat rautatie- ja linja-autoasema keskustassa, kävelymatkan päässä vanhastakaupungista ja monesta keskustan ja sataman osasta.

Alicante on hyvä kohde omatoimilomalle, jonkalaisen sinne voi tehdä lähes koska tahansa, ja sinne on hyvä kesäkauden aikana lähteä myös kalliimmalle järjestetylle matkalle. Alicante on parhaimmillaan rantalomapaikkana loppukeväästä ja syksyllä, mutta sinne voi lähteä harrastamaan kaikenlaista tai vain milloin tahansa viettämään aikaa lämpimässä.

Siirtyminen Alicanten lentoasemalta keskustaan

Alicanten lentoasema [kartalla] tunnetaan tätä nykyä virallisella nimellä Aeropuerto de Alicante-Elche (ALC). Sieltä on vain 11 kilometrin matka Alicanten keskustaan, ja sieltä pääsee suoraan myös Euroopan ainoasta palmumetsästä tunnettuun Elcheen. Sieltä on mahdollista myös kulkea bussilla suoraan Benidormiin, Torreviejaan ja moneen muuhun paikkaan, ja tästä saa tietoa lentoaseman verkkosivuilta.

Linja-autoyhteys

Paras linja-autolinja Alicanten keskustaan haluavalle on C-6, joka kulkee Elchen, rautatieaseman ja joidenkin muiden pysäkkien kautta Plaza Puerta del Mar -pysäkille [kartalla]. Se on aivan sataman ja vanhankaupungin vieressä, ja sieltä on lyhyt kävelymatka moneen eri paikkaan. Jos majapaikka ei ole aivan keskustassa, voi tästä nopeasti hurauttaa taksilla keskustan ulkopuolelle, ja myös rautatieasemalta on helppo siirtyä muualle taksilla ja myös julkisilla. Alicanten keskustaan majoittuvan on hyvä katsoa hotelli läheltä satamaa ja vanhaakaupunkia, sillä niiden ympäristö on tarjonnaltaan Alicanten parasta.

Taksi lentoasemalta Alicanten keskustaan

Lentoasemalta voi tietenkin myös siirtyä taksilla, ja Radio Taxi Elche on kentän virallinen ja luotettava yhtiö. Yhtiöllä on kentällä infopiste, joka on avoinna klo 9–01, lentoasemalta taksilla poistuva tai sinne saapuva joutuu maksamaan 4,25 euron lisämaksun mutta verkkosivujen kautta kyytinsä tilaava saa alennusta. Kuten muuallakin Alicanten ympäristössä, normaalitaksat ovat voimassa muulloin kuin ma–pe klo 22–06, la klo 15 alkaen, ja koko sunnuntain ja myös pyhäpäivinä on normaalia korkeammat taksat. Hintaa matkalle Alicanteen tulee arkena noin 20 euroa, muulloin pari euroa enemmän, ja lentoaseman taksisivulla kerroltaan, mitä matka mihinkin maksaa.

Auton vuokraaminen lentoasemalla

Alicanten lentoasemalla voi vuokrata auton käyttöönsä. Siellä on monen eri vuokraamon piste, ja yksi hyvä on edullinen Record Go. Lentoaseman verkkosivut listaavat kaikki kentän vuokraamot.

Kaukojunalla tai linja-autolla Alicanteen

Alicanten rautatieasema, joka valenciaksi tunnetaan nimellä ”Alacant Terminal” sijaitsee [kartalla] keskustan uusissa kortteleissa, noin reilun vartin kävelymatkan päässä satamasta ja vanhastakaupungista. Sieltä pääsee esimerkiksi bussilla 02 kohti satamaa ja vanhaakaupunkia, ja sen edustalla on aina takseja. Luceros-paikallisjuna-asema, jolta pääsee L1-junalla San Juaniin, El Campelloon ja Benidormiin, on korttelin päässä rautatieasemasta.

Estación de Autobuses [kartalla] eli linja-autoasema sijaitsee Muelle Poniente -kadun varrella, hyvin lähellä Panoramis-ostoskeskusta eikä kovin kaukana rautatieasemasta. Sieltä on samantyylinen matka kävellen vanhaankaupunkiin ja huvipursisataman edustalle kuin rautatieasemaltakin, niin että reilussa vartissa nopea kävelijä kulkee tämän välin.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Alicanteen

Suomesta pääsee lentämään suoraan Alicanteen neljässä ja puolessa tunnissa, ja sinne on hyvä lähteä omatoimimatkalle, jonkalaisella lento- ja hotellivaraukset tehdään itse. Lennot voivat vilkkaiden matkustusaikojen ulkopuolella olla edullisia, ja joustavuudesta on Alicanteen matkaaville taloudellista hyötyä. Jos Alicanteen tai sen ympäristön lomapaikkoihin haluaa perinteiselle pakettimatkalle, voi Costa Blancan alueelle tulla myös matkatoimiston varaamalle matkalle.

Omatoimisesti tehdyt matkat

Omatoimimatkalle mielivän on hyvä ennen hotellin varaamista katsella lentoja, sillä joka päivä ei ole suoria lentoja, välilaskulliset lennot voivat viedä koko päivän ja eri vuodenaikoina tulee vastaan vähän erilaisia hintoja.

Finnair lentää (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Suora lento Helsingin ja Alicanten välillä kestää 4½ tuntia.

Helsingistä Alicanteen lentää suoraan Norwegian, ja lennot maksavat alkaen noin 80 euroa suuntaansa. Siihen tulee päälle vielä erilaisia veloituksia, ja alin hinta pyörii reilussa satasessa suuntaansa. Lento kestää 4½ tuntia, ja talvikaudella Norwegian on yleensä ainoa, joka lentää suoraan Helsingin ja Alicanten väliä.

Kesäkaudella maaliskuun lopulta lokakuun lopulle Finnair lentää suoraan Alicanteen,kolme kertaa viikossa. Kesät talvet Finnair lentää myös välilaskun kanssa Alicanteen, ja sellaiset lennot kestävät 7½ tuntia. Lentojen hinnat vaihtelevat melkoisesti päivien mukaan, mutta hyvissä ajoin liikkeellä oleva voi saada lennot reilulla sadalla eurolla suuntaansa, kaikkien maksujen ja kulujen kanssa. Varauksia voi tehdä puolikin vuotta ennen varsinaista matkaa, ja tällöin on mahdollisuus tehdä varauksensa normaalia edullisemmin.

Muitakin lentoyhtiöitä kaupunkien välillä lentelee, mutta ne ovat välilaskullisia lentoja eivätkä välttämättä kovin käteviä. Lentoyhtiöt, jotka lentävät Helsingistä Alicanteen tiettynä ajankohtana voi selvittää kätevästi Skyscannerin avulla.

Järjestetyt matkat

Alicanteen tai sitä ympäröivään Costa Blancaan tehdään paljon pakettimatkoja, ja Alicanten lisäksi sellaiset lomapaikat kuin Benidorm ovat suosittuja pakettilomakohteita. Suomalaiset matkatoimistot eivät tee yhtä paljon matkoja Alicanteen ja sen ympäristöön kuin joidenkin muiden maiden matkatoimistot, ja Alicante onkin hyvä kohde suomalaiselle omatoimimatkailijalle.

Jos Alicanteen mielii perinteiselle pakettimatkalle, tekee niitä esimerkiksi Tjäreborg, ja Tjäreborg järjestää lennot ja hotellin sisältäviä matkoja myös Benidormiin ja Albiriin. Hotellit ovat keski- tai korkeaa tasoa, ja matka-ajan voi valita itse. Alicanteen ei kannata lähteä viikkoa lyhyemmälle lomalle, ja muulloin kuin keskikesällä matkaan pääsee viikoksi alimmillaan 500–600 eurolla. Eri hotellien hinnat vaikuttavat kokonaishintaan melkoisesti, ja myös matkan ajankohta vaikuttaa hintaan. Pakettimatkalle lähtevän on hyvä huomata, että eri päivinä on erilaisia ja eri hintaisia lentoja, jotka vaikuttavat matkan kestoon ja hintaan. Jos ei halua matkata lähes koko päivää, kannattaa varata lento, joka on suora, mutta niitä ei kaikilla matkatoimistoilla ympäri vuoden ole.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Ramón Cutanda López /Flickr, Jori Samonen /Flickr
2016/11

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti