Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Bremen
Bremen
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
koristekuva Vantaa on muodostunut entistä monipuolisemmaksi kaupungiksi, jossa on erityisen paljon kulttuuria ja jonne kannattaa mennä muutenkin kuin vain sen lentoasemalle. Vantaan parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit
Hotelleja – Bremen
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Laiva lähdössä jokiristeilylle, Weser
Bremenissä on paljon kaikenlaista laidasta laitaan, ja jokilaivoilta käsin voi esimerkiksi tutustua sen merelliseen puoleen.

Lisää ajanvietevinkkejä

Niille, jotka eivät Bremenissä halua itsekseen kuljeskella tai keksiä koko ajan jotain tekemistä tai näkemistä, kaupungissa on melkoisesti erilaisia mahdollisuuksia. Sen erittäin aktiivinen turisti-info järjestää mitä erilaisimpia kierroksia, joiden aikana voi oppia vaikka panimosta tai pyöräillä Bremenin ympäristössä. Bremenissä on paljon kaikenlaista laidasta laitaan, ja siellä voi esimerkiksi tutustua sen merelliseen puoleen tai sitten urheilla.

Tällä sivulla esiteltävien ajanvietteiden lisäksi Bremenin turisti-info on laatinut itsekseen tehtäviä kierroksia, joiden aikana saa enemmän tietyistä alueista irti.

Panimovierailu

Vaikka Beck’s ei kuulu kaikkein arvostetuimpiin saksalaisiin oluisiin, se on Bremenin oma olutmerkki. Kaupungissa vieraillessa Becksiä mitä todennäköisimmin tulee juotua ainakin pari lasia, ja siellä on myös mahdollisuus vierailla Beck’s Brauerei -panimossa [kartalla]. Se sijaitsee Neustadt-alueella, jonne muuten tuskin tulisi lähdettyä, lyhyen matkan päässä Schlachte-jokirantapromenadilta.

Kaksi tai kolme tuntia kestävän kierroksen aikana oppii kaikenlaista oluen valmistuksesta ja sen historiaan liittyvästä. Kierroksia on saksaksi (3 tuntia) ja englanniksi (2 tuntia), ja niitä tehdään ma–la yleensä aamukymmenestä alkuiltaan, alkuviikosta vähemmän, loppuviikosta enemmän. Kuten niin monet muutkin kierrokset Bremenissä, turisti-info järjestää ne, ja liput on hyvä varata verkkosivuilta etukäteen.

Harrasta urheilua tai muita vauhdikkaita ajanvietteitä

Turisti-info järjestää myös erilaisia vauhdikkaita aktiviteetteja, joihin kuuluu kaikenlaista, mikroautoilusta lentosimulaattoriin. Tällaiset harrastukset kuten myös perheille suunnattu sisätiloissa oleva huvipuisto sijaitsevat keskustan ulkopuolella, ja näihin osallistuville tähän voi kulua kokonainen päiväkin.

Kaikenlaista voi tehdä myös ilman turisti-infon apua. Keilaamaan on hyvä mennä itsekseen [kartalla] päärautatieaseman viereen. Minigolfia [kartalla] voi ympäri vuoden pelata sisätiloissa Überseestadtissa. Golfaamaan pääsee paitsi keskustan ulkopuolella myös lähellä sitä [kartalla] olevalla pienellä kentällä.

Turisti-info esittelee kaikki ajanvietemahdollisuudet

Turisti-infon matkapaketit

Jos ei todellakaan tiedä, mitä Bremenissä tekisi tai haluaisi tehdä, järjestää turisti-info erilaisia paketteja, joihin kuuluu yö tai pari hotellissa ja jotakin tiettyä tekemistä, kokemista tai näkemistä näiden päivien ajaksi. Näihin kuuluu paljon erilaisia mahdollisuuksia, kuten perusteellinen tutustuminen Schnoor-osaan, läheinen tutustuminen jokeen ja Bremenin merelliseen puoleen ja Bremenin ympäristöön tutustuminen pyörän selästä. Pakettien joukkoon kuuluu myös hoitoa ja hemmottelua ja perhematkoja.

Paketteihin osallistuville jonkinlainen englannin tai saksan kielen taito on suotava, ja verkkosivujen kautta voi tutustua mahdollisiin ajankohtiin ja muuhun vastaavaan.

Kaikki Bremenin turisti-infon paketit näkee sen sivuilta. Kaikkea voi tiedustella ja tehdä myös saksaksi.

Turisti-infon opastetut kierrokset

Toinen vaihtoehto niille, jotka etsivät tietoa tai tekemistä Bremenissä, on osallistua yleensä muutaman tunnin kestävälle opastetulle kierrokselle tai vastaavalle tutustumiskäynnille jossakin mielenkiintoisessa paikassa. Opastetut kierrokset ovat edullisia, ja esimerkiksi jalkapallojoukkue Werder Bremenin stadionilla sijaitsevaan museoon voi mennä käymään 4 eurolla.

Opastettuihin kierroksiin kuuluu useita museovierailuita, jolloin yhteen museoon tutustuu perinpohjaisesti, ja niiden joukossa on myös upean raatihuoneen sisäosiin tutustumista. Kierroksiin kuuluu myös minibussilla tehtäviä opastettuja kierroksia kuten myös vierailu Böttcherstrassella. Saksan tai englannin tuntemus on tietenkin erittäin suotavaa, sillä mitä enemmän ymmärtää, sitä enemmän oppii.

Kaikki Bremenin turisti-infon opastetut kierrokset voi nähdä turistisivuilta englanniksi ja saksaksi.

Lisätietoa

TripAdvisor esittelee lisää tekemistä ja näkemistä Bremenissä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2016/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti