Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – München
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Olympiapuiston järvi jäässä
Monet käyvät Münchenin matkalla tutustumassa Olympiapuistoon, jossa sijaitsevan järven jäällä voi parhaimpina talvina luistella.

Lisää ajanvietevinkkejä

Münchenissä riittää nähtävää ja tekemistä, mutta siellä voi myös harrastaa kaikenlaista. Tällä sivulla esitellään muutama ajanvietemahdollisuus Münchenissä vieraileville.

Lähde katsomaan Allianz-jalkapallostadionia

Saksan vuoden 2006 MM-jalkapallokisoihin valmistunut Allianz-areena [kartalla] on Bayern Münchenin kotistadion, ja tähän nykyajan arkkitehtuurin ihmeeseen mahtuu istumaan 70 000 ihmistä kerrallaan. Stadioniin voi lähteä tutustumaan opastetulla kierroksella silloin, kun siellä ei ole mitään muuta ohjelmaa. 10 euron hintaisia ja 60 minuuttia kestäviä kierroksia järjestetään joka päivä klo 10-18 (heinäkuun alusta syyskuun alkuun klo 9 alkaen) silloin, kun joukkue ei pelaa stadionilla eikä siellä ole muita tapahtumia. Kierroksia on kerran pari tunnissa, ja valtaosa niistä on saksaksi, mutta muutama päivässä on englannin kielellä. Lippuja voi varata etukäteen verkkosivujen kautta. Allianz-areenalle pääsee vartissa Marienplatzilta U6-junalla, suuntana Garching-Hochbrück ja pysäkkinä Fröttmaning.

Käy uimassa tai termaalikylpylässä

Monet käyvät Münchenin-matkalla tutustumassa Olympiapuistoon [kartalla], jossa vuoden 1972 kesäolympialaiset pidettiin. Sinne kannattaa ehdottomasti suunnata, jos mielii uida hienossa uimahallissa kansainväliset mitat täyttävässä altaassa. Pääsymaksu on pieni, uimahalli on avoinna joka päivä klo 7-23.00, ja siellä on myös sauna, joka tosin avautuu vasta klo 10.00 maanantaisin ja klo 8.00 muina päivinä.

Normaalin uimisen lisäksi rentouttavat ja terapeuttiset termaalikylpylät ovat suosittuja Münchenissä ja sen ympäristössä. Lähellä lentoasemaa sijaitseva Erding [kartalla] on yksi parhaista ja suurimmista kylpylöistä, mutta tämä paratiisisaaren tyyliseksi luotu kompleksi tuskin on kaikkien mieleen. Muita vaihtoehtoja tosin on vain Münchenin ulkopuolella, ja niihin pääsee yleensä junalla. Bab Aibling [kartalla] ja Chiemgau [kartalla] ovat hyviä rentoutumispaikkoja niille, joita ei ajanpuute rasita.

Münchenissä on myös sekä muita uimahalleja että ulkona olevia, kesällä avoinna olevia altaita. Uimahalleista saa lisätietoa Muenchen.de-sivuilta ja ulkoaltaista Inside Munich -sivuilta.

Rullaluistele yöllä

Kesäkautena, silloin kun ei sada tai muuten ole hankalat olosuhteet, järjestetään Münchenissä joka maanantai-ilta öinen, opastettu Blade Night -rullaluistinkierros. Tapahtuma on erityisen hyvin järjestetty, ja siihen ottavat osaa tuhannet ihmiset. Jos rullaluistimia ei ole matkassa, ne voi saada lainaksi tapahtuman ajaksi ilman minkäänlaista maksua. Jos maksaa 2 euron vapaaehtoisen osallistumismaksun, saa osallistumisesta todistettavan nauhan, jonka kanssa saa rullaluistimet ilmaiseksi lainaksi ja jolla saa vielä 10 % alennuksen viereisen Wirtshaus am Bavariapark -ravintolan tarjoilupuolelta. Kierrokselle lähdetään liikennemuseon (Theresienhöhe 15) [kartalla] edestä klo 21. Kierros on noin 15 kilometrin mittainen, ja aikaa sille kannattaa varata noin 90 minuuttia.

Münchenin turisti-infon sivuilla on lisää tietoa kaikesta, mitä Münchenissä voi tehdä.

Lisätietoa

TripAdvisor-sivuston käyttäjät esittelevät lisää tekemismahdollisuuksia Münchenissä.

Teksti: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2015/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti