Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Frankfurt
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ebbelwei-Express (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Lennokkaampi tapa maistella omenaviiniä ja samalla kierrellä kaupunkia on Ebbelwei-Express, raitiovaunu joka kiertelee kuuluisimpia nähtävyyksiä.

Lisää ajanvietevinkkejä

Frankfurtissa on paljon matkailijalle tyypillistä näkemistä ja tekemistä, mutta siellä ja lähiseuduilla voi myös harrastaa erikoisia asioita ja oppia uutta. Frankfurtissa voi lähteä uimaan tai harrastamaan muunlaista urheilua, siellä ja lähistöllä voi rentoutua kylpylässä mutta siellä voi myös nautiskella tienoon ominta juomaa, omenaviiniä.

Tutustu omenaviinin saloihin ja katsele samalla kaupunkia

Omenaviini (Apfelwein mutta Frankfurtin murteella Ebbelwein tai Ebbelwoi)) on Frankfurtin erikoisuus, josta kaikki eivät kylläkään pidä, sillä joidenkin mielestä se on laimeaa (noin 5 %) litkua. Juomaa kuitenkin kannattaa rohkeasti maistella Frankfurtissa ollessa, ja niin voi tehdä vaikka Konstablerwachen torstaisin ja lauantaisin järjestettävällä torilla.

Eniten varsinaisia mahdollisuuksia omenaviinin kunnolliselle maistelulle ja samalla myös ruokailulle on Sachsenhausenin ja myös Schwanheimin omenaviinitavernoissa. Niistä erinomaista mainetta nauttii Sachsenhausenissa sijaitseva Ebbelwoi Unser (Abtgässchen 8) [kartalla] lähellä monia muitakin viiniravintoloita ja Textorstrasse-raitiovaunupysäkkiä. Siellä on erinomaisia paikallisia ruokia, ja jonkin verran ruokia myös kasvissyöjille. Huomionarvoinen seikka viinituvissa on se, että ne yleensä avaavat ovensa melko myöhään ja Unser avataan päivittäin vasta klo 17.

Lennokkaampi tapa maistella omenaviiniä ja samalla kierrellä kaupunkia on kuitenkin Ebbelwei-Express, raitiovaunu joka kiertelee kuuluisimpia nähtävyyksiä Sachsenhausenissa juhlapyhinä, lauantaisin ja sunnuntaisin. Tunnin kestävät matkat alkavat Zoo-eläintarhalta, mutta kyytiin voi nykyään nousta monelta eri pysäkiltä. Hinta aikuisilta on 8 euroa, ja se sisältää pullon omenaviiniä. Mukaan otetaan myös nuorempia, ja alle 15-vuotiaat otetaan kyytiin 3,50 eurolla. Omenaviiniä ja alkoholia kartteleville omenamehu tai vesipullo kuuluvat vaihtoehtoisesti hintaan, ja lipun voi ostaa kuljettajalta raitiovaunuun noustessa. Omenaviiniraitiovaunu kulkee viikonloppuisin klo 13.30–19.45, ja aikataulun voi nähdä verkkosivuilta.

Lähde urheilemaan – Urheiluhalli ja -puisto, luistelu ja rullaluistelu

Frankfurtissa ja sen ympäristössä on monenmoista urheilu- ja harrastusmahdollisuutta, joka voi olla mukavaa vaihtelua messuille tai liikeneuvotteluihin osallistuville.

Kelkheimin monipuoliset urheilumahdollisuudet

Frankfurt ja sen ympäristö on monen muun asian ohella todellinen urheilijan paratiisi, jossa voi harrastaa kaikenlaista ja kohottaa kuntoa monella eri tavalla. Todellinen urheilijan unelmapaikka on Sportpark Kelkheim [kartalla], jossa voi tehdä miltei mitä tahansa golfaamisesta kiipeilyyn, itsekseen tai kursseille osallistuen. Kiipeilystä kiinnostuneille siellä on melkoinen määrä mahdollisuuksia ja kesäkauden aikana kiipeilyä kuten myös monia muita asioita voi harrastaa Waldseilgartenissa [kartalla], jossa ja jonka ympäristössä voi pelata tennistä, harjoitella ampumaradalla ja tehdä monenmoista muutakin, niin sisällä kuin ulkonakin. Hinnat ja aukioloajat voi katsoa verkkosivuilta, ja keskus on avoinna viikolla klo 23 ja viikonloppuisin klo 21 asti.

Junalla pääsee Hauptbahnhof-päärautatieasemalta paikalle nopeasti kulkemalla Kelkheim-asemalle, joka on lähempänä Waldseilgartenia kuin itse hallia. Mikäli haluaa lisätietoa urheilupuistosta tai siitä, miten sinne pääsee, kannattaa asiasta kysäistä turisti-infopisteestä, joka on rautatieaseman pääoven vieressä.

Luistelu

Luistelu on Frankfurtissa luonnollisen ulkojään puuttumisestakin huolimatta suosittua ja sitä on helppo siellä harrastaa. Eissporthalle Frankfurt [kartalla] on hyvä vierailukohde perheillekin, ja siellä voi muulloin kuin huhti–syyskuussa luistella sisä- ja ulkojäillä. Hallissa on myös jääkiekko-otteluita ja muita tapahtumia, joista kerrotaan verkkosivuilla. Paikalle pääsee kulkemalla U7-metrolla samannimiselle asemalle.

Luistinrata Myzeilin katolla
Eissporthallea amatöörimäisempi mutta näkymiltään huikaiseva paikka harrastaa luistelua talvikauden aikana on MyZeil-ostoskeskuksen yläkerta.
Kuva: Peter Forsberg

Toinen, huomattavasti amatöörimäisempi mutta näkymiltään huikaiseva paikka harrastaa luistelua talvikauden aikana on MyZeil-ostoskeskuksen yläkerta [kartalla]. Katolla voi talvi-iltaisin luistella melko korkealla ja mieleenpainuvalla paikalla, ja sieltäkin saa luistimet vuokralle.

Rullaluistelu

Rullaluistelu on suosittua Frankfurtissa. Sitä on hyvä harrastaa joenrannan promenadeilla, mutta tiistai-iltaisin maaliskuun lopulta lokakuun loppupuolelle kaupungissa suljetaan 35 kilometrin pituinen väylä autoilta yöluistelua (TNS) varten. Tämä yöluistelu on alan harrastajille mukavaa puuhaa, ja se alkaa joka tiistai kesäkauden aikana klo 20.30. Ajoittain yöluistelu, jota on mukava vain seuratakin, perutaan heikkojen säiden takia, ja ajankohtaisia tiedotuksia asiasta on paitsi verkkosivuilla myös Facebookissa

Lataa akkuja kylpylässä tai kohota kuntoa uiden

Saksassa on paljon aitoja termaalikylpylöitä, ja siellä myös uiminen on hyvin suosittua ja helposti harrastettavissa. Turisti-info antaa tietoa eri uimispaikoista, mutta uimaan ja saunaan mielivät voivat itsekseen suunnata Panorama Bad -kylpylään [kartalla]. Siellä on huippuluokan altaat ja saunat, ja siellä voi myös mennä hierontaan ja syödä hyvin. Keskus on avoinna muina päivinä paitsi tiistaisin klo 10–20, mutta tiistaisin se on suljettu ja keskiviikkoisin avoinna vain klo 19 asti. Lippujen hinnat kohtuullisia, niin että aikuiset voivat olla siellä kolme tuntia reilulla viidellä eurolla.

Paikalle on vähän hankala päästä julkisilla. Lähin pysäkki on Ernst-May-Platz, jolle pääsee raitiovaunulinjalla 14, ja koska kompleksi on Eissporthalle-jäähallin lähellä, pääsee sinne myös U7-metrolla samannimiselle asemalle.

Päiväretkikohteista Bad Homburg on erityisen hyvä paikka kylpylöiltään. Kurpark-puistosta löytyvät Kaiser-Wilhelms-Bad-kylpylä ja Taunus Therme, jotka ovat hulppeita ja hyvin varusteltuja kylpylöitä.

Mene kampaajalle

Frankfurt on tunnettu äärimmäisen taitavista kampaajista ja hiusstylisteistä, joilla paikalliset käyvät vähän väliä, ennen minkälaisia kissanristiäisiä tahansa. Etenkin talvella tai sateella kaupungin kampaamot houkuttelevat turisteja, ja kampaamoita riittää keskustassa mielin määrin.

Hyvä kampaamo aivan ydinkeskustassa on Expose Deluxe (Schillerstrasse 27–29). Siellä on lapsille oma leikkinurkkaus, kaupan muodikkaita vaatteita ja tarjolla erinomaista kahvia ja jopa sushia. Kaksi muuta maineeltaan erityisen hyvää kampaamoa ja hiussalonkia ovat Tobias Tröndle ja Wach & Wach & Zians, joista voi lukea Leading Salons -sivuilta.

Lisää tekemistä Frankfurtissa

TripAdvisor esittelee lisää epätavallista ja tavallista tekemistä ja nähtävää

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Philipp Gross /Wikimedia, Peter Forsberg
2017/07

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti