Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Dusseldorf
Dusseldorf
Uutta Pienessä matkaoppaassa
Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
Vantaa on muodostunut entistä monipuolisemmaksi kaupungiksi, jossa on erityisen paljon kulttuuria ja jonne kannattaa mennä muutenkin kuin vain sen lentoasemalle. Vantaan parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit
Hotelleja – Dusseldorf
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Lähdössä jokiristeilylle
Jokiristeilylaivat tekevät eripituisia kierroksia Reinillä tai sitten suuntaavat keskustan ulkopuolelle, esimerkiksi Kaiserswerth-kaupunginosaan.

Ajanviete

Düsseldorfissa on paljon matkailijalle tyypillistä näkemistä ja tekemistä, mutta siellä ja lähiseuduilla voi myös harrastaa erikoisia asioita ja oppia uutta. Tällä sivulla esitellään muutama tavallisuudesta poikkeava ajanvietemahdollisuus kaupungissa vieraileville.

Lähde jokiristeilylle

Kesäkaudella maaliskuun lopusta lokakuun loppuun vanhankaupungin ja Carlstadtin edustalla oleva Rheinuferpromenade-jokipromenadi on parhaimmillaan. Sinne on mukava lähteä nauttimaan vähän välimerellistäkin tunnelmaa huokuvalle Reinin rannalle. Vaikka monet terassit ovat avoinna talvikaudellakin, ovat kesät kirkkailla aurinkoisilla ilmoilla ja etenkin iltaisin joenrannalla vilkkaita, ja tänne on mukava tulla syömään tai drinkille.

Reinin rannalta on hyvä myös nousta jokiristeilylaivoihin, jotka tekevät eripituisia kierroksia joella tai sitten suuntaavat keskustan ulkopuolelle, esimerkiksi Kaiserswerth-kaupunginosaan keskustasta pohjoiseen.

Lisätietoa: Jokiristeilyt keskustan edustalla  |  Muualle suuntaavat jokiristeilyt

Tutustu Kaiserswerthin vanhoihin taloihin

Keskustasta pohjoiseen sijaitseva Kaiserswerth-kaupunginosa on Düsseldorfin vanhimpia ja parhaiten säilyneitä osia, jota leimaavat kauniit barokkityyliset rakennukset ja ympäri vuoden ainutlaatuinen pikkukaupungin ilmapiiri. Marktplatzin ympäristössä, lähellä Reinin rantaa on hyvä istahtaa kahville tai ateriallekin. Täällä on mukava kävellä, nauttia tunnelmasta ja tutustua kirkkoihin ja muuhun nähtävään. Paikalle pääsee ympäri vuoden nopeasti keskustasta U79-metrolinjalla, jonka Klemensplatz-asema on lähellä Kaiserswerthin Marktplatzia, ja huhtikuusta lokakuulle paikalle pääsee myös Weisse Flotte -yhtiön laivoilla Rheinuferpromenaden varrelta vanhankaupungin edustalta Düsseldorfin keskustasta.

Tutustu neandertalinihmisiin

Neandertal on laakso reilun 12 kilometrin päässä Düsseldorfin keskustasta. Täältä löydettiin vuonna 1856 ensimmäiset niin sanottujen neandertalinihmisten luut. Siellä sijaitseekin sopivasti Neanderthal-museo (Talstrasse 300), joka on tietenkin lapsiperheiden mieleen mutta jossa kyllä muutkin viihtyvät. Museolle on jonkin verran matkaa, mutta sinne pääsee nopeasti junalla, bussilla tai omalla autolla. Omin kulkuneuvoin liikkeellä olevien on helppo suunnistaa sinne Autobahn A 46 -tietä pitkin. Julkisilla paikalle mielivät hyppäävät S-Bahn-juniin S28 tai S8, joista S28 on parempi, sillä sen Neanderthal-pysäkiltä on vain 5 minuutin kävelymatka museolle

Lähde kuntosalille

Matkoilla kunto voi syödessä ja juodessa alkaa nopeasti rapistua, ja niille, joille pelkkä käveleminen ja asioiden ihmetteleminen ei riitä, voidaan suositella kuntosalille menemistä. Düsseldorfissa on keskustassa hyviä kuntosaleja, kuten Fitness First (Schadowstrasse 17-21), Olymp Fitness (Pempelforter Strasse 47) ja Maxx (Heinz-Schmöle-Strasse 3).

TripAdvisor-sivuston käyttäjien vinkkejä lisätekemiselle Düsseldorfissa.

Teksti: Peter Forsberg
2013/05

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti