Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Maltalle voi lentää parhaiten välilaskullisella lennolla kesäkauden aikana, mutta lennot voivat olla pitkiä ja hintavia. Perillä lentoasema sijaitsee 10 kilometrin päässä Maltan pääkaupungista Vallettasta, mutta monet suuntaavat lomalle muualle saarelle kuin pääkaupunkiin.
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Dusseldorf
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Lähdössä jokiristeilylle
Jokiristeilylaivat tekevät eripituisia kierroksia Reinillä tai sitten suuntaavat keskustan ulkopuolelle, esimerkiksi Kaiserswerth-kaupunginosaan.

Ajanviete

Düsseldorfissa on paljon matkailijalle tyypillistä näkemistä ja tekemistä, mutta siellä ja lähiseuduilla voi myös harrastaa erikoisia asioita ja oppia uutta. Tällä sivulla esitellään muutama tavallisuudesta poikkeava ajanvietemahdollisuus kaupungissa vieraileville.

Lähde jokiristeilylle

Kesäkaudella maaliskuun lopusta lokakuun loppuun vanhankaupungin ja Carlstadtin edustalla oleva Rheinuferpromenade-jokipromenadi on parhaimmillaan. Sinne on mukava lähteä nauttimaan vähän välimerellistäkin tunnelmaa huokuvalle Reinin rannalle. Vaikka monet terassit ovat avoinna talvikaudellakin, ovat kesät kirkkailla aurinkoisilla ilmoilla ja etenkin iltaisin joenrannalla vilkkaita, ja tänne on mukava tulla syömään tai drinkille.

Reinin rannalta on hyvä myös nousta jokiristeilylaivoihin, jotka tekevät eripituisia kierroksia joella tai sitten suuntaavat keskustan ulkopuolelle, esimerkiksi Kaiserswerth-kaupunginosaan keskustasta pohjoiseen.

Lisätietoa: Jokiristeilyt keskustan edustalla  |  Muualle suuntaavat jokiristeilyt

Tutustu Kaiserswerthin vanhoihin taloihin

Keskustasta pohjoiseen sijaitseva Kaiserswerth-kaupunginosa on Düsseldorfin vanhimpia ja parhaiten säilyneitä osia, jota leimaavat kauniit barokkityyliset rakennukset ja ympäri vuoden ainutlaatuinen pikkukaupungin ilmapiiri. Marktplatzin ympäristössä, lähellä Reinin rantaa on hyvä istahtaa kahville tai ateriallekin. Täällä on mukava kävellä, nauttia tunnelmasta ja tutustua kirkkoihin ja muuhun nähtävään. Paikalle pääsee ympäri vuoden nopeasti keskustasta U79-metrolinjalla, jonka Klemensplatz-asema on lähellä Kaiserswerthin Marktplatzia, ja huhtikuusta lokakuulle paikalle pääsee myös Weisse Flotte -yhtiön laivoilla Rheinuferpromenaden varrelta vanhankaupungin edustalta Düsseldorfin keskustasta.

Tutustu neandertalinihmisiin

Neandertal on laakso reilun 12 kilometrin päässä Düsseldorfin keskustasta. Täältä löydettiin vuonna 1856 ensimmäiset niin sanottujen neandertalinihmisten luut. Siellä sijaitseekin sopivasti Neanderthal-museo (Talstrasse 300), joka on tietenkin lapsiperheiden mieleen mutta jossa kyllä muutkin viihtyvät. Museolle on jonkin verran matkaa, mutta sinne pääsee nopeasti junalla, bussilla tai omalla autolla. Omin kulkuneuvoin liikkeellä olevien on helppo suunnistaa sinne Autobahn A 46 -tietä pitkin. Julkisilla paikalle mielivät hyppäävät S-Bahn-juniin S28 tai S8, joista S28 on parempi, sillä sen Neanderthal-pysäkiltä on vain 5 minuutin kävelymatka museolle

Lähde kuntosalille

Matkoilla kunto voi syödessä ja juodessa alkaa nopeasti rapistua, ja niille, joille pelkkä käveleminen ja asioiden ihmetteleminen ei riitä, voidaan suositella kuntosalille menemistä. Düsseldorfissa on keskustassa hyviä kuntosaleja, kuten Fitness First (Schadowstrasse 17-21), Olymp Fitness (Pempelforter Strasse 47) ja Maxx (Heinz-Schmöle-Strasse 3).

TripAdvisor-sivuston käyttäjien vinkkejä lisätekemiselle Düsseldorfissa.

Teksti: Peter Forsberg
2013/05

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti