Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Hampuri
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Veneilyä Alsterilla (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Alsterjärvillä voi soudella tai muutenkin veneillä, ja veneily onkin Hampurissa tärkeää ja suosittua ympäri vuoden.

Ajanviete

Hampurissa on paljon matkailijalle tyypillistä näkemistä ja tekemistä, mutta siellä ja lähiseuduilla voi myös harrastaa erikoisia asioita ja oppia uutta. Tällä sivulla esitellään muutama vaihtoehtoinen ajanvietemahdollisuus kaupungissa vieraileville.

Sauno, ui ja vietä aikaa kylpylässä

Saksa on uinnin- ja saunanystävien luvattu maa, jossa ihmiset mieluiten saunovat ja harrastavat kaikenlaisista yleisissä saunoissa ja kylpylöissä. Siellä on paljon saunoja, uimahalleja ja erilaisia kylpyläpalveluita tarjoavia paikkoja. Niistä edullisimpia ja usein parhaimpia ovat kunnalliset uimahallit, joissa voi olla pitkällekin vietyjä hoitoja ja muita mahdollisuuksia.

Erityisen hieno paikka saunoa, uida ja rentoutua on Saunawelt Festland (Holstenstrasse 30) [kartalla]. Se sijaitsee vähän hankalalla paikalla Altonan ja St. Paulin rajamailla, mutta bussilinja 283 kulkee sen eteen ja Altonan rautatieasemalta on jonkin verran kävelymatkaa. Paras tänne on tulla porukalla taksilla, mutta on hyvä tietää, että maanantaisin vain naiset lasketaan sisään.

Kohtuuhintainen mutta monipuolinen Holthusenbad (Goernestrasse 12) [kartalla] on paikka, jossa voi uida, saunoa ja viihtyä termaalivesialtaissa. Päivälippu maksaa vain reilut 10 euroa, parin tunnin visiitti sitäkin vähemmän mutta viikonloppuisin on vähän kalliimpaa. Paikka on avoinna klo 10–23, ja se on Kellinghusenstrasse -metroaseman vieressä.

Vain uimaan haluaville soveltuu edullinen, sunnuntaisin ja maanantaisin kiinni oleva Bäderland St. Pauli (Budapester Strasse 29) [kartalla]. Se on avoinna vain perjantaiaamuisin ja muina päivinä iltapäivisin, ja aukioloajat on hyvä tarkastaa ennen paikan päälle lähtemistä. Uimahalli sijaitsee St. Pauli -metroaseman lähellä.

Lähde veneilemään

Alsterjärvillä voi soudella tai muutenkin veneillä, ja veneily onkin Hampurissa tärkeää ja suosittua ympäri vuoden. Vuonna 2004 valmistui FISA-regattaa varten Dove Elbe -kanavaan uusi vesiväylä olympialuokan soutamista varten.

Kaupungissa pitää majaa myös Saksan vanhin soutukerho, Der Hamburger und Germania Ruder Club, joka perustettiin vuonna 1836. Vaikka kerho onkin vain jäsenille tarkoitettu, sen keltaisen klubirakennuksen tienoilla, Aussenalsterin rannalla voi veneillä, ja veneen voi vuokrata läheisestä Bobby Reich -vuokraamosta (Fernsicht 2) [kartalla]. Niitä voi vuokrata huhtikuulta syyskuulle päivittäin klo 9.30–20.

Lähempänä keskustaa, Alsterjärven rannalla sijaitseva Segelschule Pieper -vuokraamo [kartalla] on kävelymatkan päässä Jungfernstieg-asemalta ja -rantapromenadilta.

Alsterjoella on kesäisin mukava veneillä, ja yksi vuokrauspiste on Bootshaus Silwar (Eppendorfer Landstrasse 148 b) [kartalla], joka sijaitsee mielenkiintoisella alueella, Eppendorfer Marktplatz -aukiolla.

Lähde golfaamaan

Hampurin lähiympäristössä on paljon golf-kenttiä, ja siellä greenfeet ja muut maksut ovat yleensä kotimaata edullisempia. Kenttiä on melkoisesti, ja myös talvisin siellä on mahdollista ainakin jonkin verran päästä golfin makuun.

Jos Hampuriin saapuu kesällä, voi Golf Today -sivuilta katsoa itselleen sopivan kentän.

Kesällä hyvä golf-kenttä on esimerkiksi Red Golf Hamburg-Moorfleet (Vorlandring) [kartalla]. Tämän kentän vetonauloja ovat play-and-pay-tyylinen helppo pelaaminen ilman jäsenmaksuja ja hieno puinen klubirakennus.

Talvikauden aikana golfaajat suuntaavat merelliselle Rothenburgsort-alueelle, joka sijaitsee lähellä HafenCityä. Siellä golfaajat menevät Golf Loungeen (Billwerder Neuer Deich 40) [kartalla], joka tarjoaa hienoissa sisätiloissa mahdollisuuden ainakin pitää taitojaan yllä. Sisätiloissa on 30 luonnonmukaisesti valaistua harjoituskenttää, ja siellä voi myös nauttia opetuksesta. Samassa tilassa on baari ja kahvila, joissa pidetään konsertteja erilaisten tilaisuuksien aikana.

Opiskele saksaa

Saksan kieltä ei ehkä pidetä yhtä kauniina kuin joitain eteläeurooppalaisia kieliä, mutta saksan kielen taito on entistä oleellisempi ja sen tärkeys tuntuu olevan nousukurssissa. Saksalla pärjää paitsi saksankielisissä maissa hyvin myös entisissä sosialistimaissa, ja niin tekniikan kuin kaupankin alalla saksan kieli on tätä nykyä tärkeä.

Hampuri on oiva paikka opiskella saksaa ja tutustua samalla Pohjois-Saksan elämään ja kulttuuriin. Hampurissa on useita varteenotettavia kielikouluja, ja siellä voi valita kurssin monenmoisen joukosta.

Tandem on monipuolinen kielikoulu, jossa on monenmoista kurssia. Siellä on iltakursseja, kursseja työntekoa ajatellen ja kokeisiin valmistautumista.

Toinen erinomaisena pidetty kielikoulu on DID Deutsch-institut. Myös siellä on paljon erilaisia kursseja, ja sama koulu toimii muissakin Saksan kaupungeissa.

Lisää Hampurin ajanvietemahdollisuuksista:

TripAdvisor esittelee kaikenlaisia ajanvietemahdollisuuksia Hampurissa

Teksti: Peter Forsberg
Kuva: Johann-Nikolaus Andreae /Flickr
2018/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti