Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Dublin
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Aurinkoinen päivä Bachelor's Walk:lla
Heinä- ja elokuu ovat Dublinissa lämpimimpiä kuukausia, jolloin on silloin tällöin luvassa hellesäitä, mutta ne ovat varsin harvinaisia.

Dublinin sää ja ilmasto

Sää Dublinissa nyt

Sääennuste

Irlannin meteorologian laitoksen sääennuste Dubliniin kertoo millaista säätä alueelle on odotettavissa lähiaikoina.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Dublinissa on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Irlannin sijainti Atlantin valtameren rannalla tekee sen säistä sateisia, ja Golfvirta yhdistettynä merelliseen sijaintiin tekee ilmastosta leudon. Lämpötilan vaihtelut päivän ja yön ja talven ja kesän välillä ovat vähäisiä, niin että päivän ylin lämpötila on ympäri vuoden noin 10-20 asteessa. Kaupungissa sataa 150 päivänä vuodessa, ja kaikkein sateisimpia kuukausia ovat loka-, joulu- ja tammikuu. Helmi- ja huhtikuu ovat perinteisesti vähäsateisimpia kuukausia, ja touko- ja kesäkuu ovat aurinkoisimpia kuukausia Dublinissa. Heinä- ja elokuu ovat lämpimimpiä kuukausia, jolloin on silloin tällöin luvassa hellesäitä, mutta ne ovat varsin harvinaisia. Kaupunkiin matkaavan on ympäri vuoden hyvä ottaa lämpimiä vaatteita mukaan.

Dublinin säät ovat parempia kuin maan länsirannikolla mutta huonompia kuin saaren etelärannikolla, joka on saaren aurinkoisin paikka. Talvikausi on varsin leuto mutta pitkä ja säiltään arvaamaton aika, jolloin pimeys laskeutuu aikaisin, sataa usein ja tuulet voivat olla myrskyluokkaa harva se päivä. Lokakuussa ilmat alkavat auttamatta huonota: silloin sataa paljon, ja pimeys laskeutuu aina vain aikaisemmin. Vasta maaliskuussa alkaa taas olla valoa ja aurinkoiset päivät tavallisempia kuin talvikaudella. Talvella säät kuitenkin pysyvät varsin leutoina, niin että päivisin on usein 7-10 astetta lämpöä, öisin muutaman asteen kylmempää. Lunta ja jäätä kaupungissa on tätä nykyä harvoin, mutta viime vuosien kylmät talvet ovat kulkeutuneet myös Irlantiin ja Liffey-joki on ajoittain jopa jäätynyt. Jos lunta tai jäätä ilmaantuu, ovat ne hyvin ohimenevä ilmiö ja sulavat muutaman päivän sisällä.

Maaliskuun Pyhän Patrikin päivä eli 17. päivä on usein aikaa, jolloin pitkä talvikausi päättyy ja ilmat paranevat. Kesäkausi pyörähtää yleensä kunnolla liikkeelle huhtikuussa, joskin päivälämpötilat kohoavat lähelle 20 astetta usein vasta toukokuussa. Kesällä on aurinkoista ja hyviä ilmoja on odotettavissa muutaman kerran viikossa, mutta tällöinkin on miltei aina tuulista eikä auringolla ole tapana paistaa monena päivänä peräkkäin.

Parhaat matkustusajat

Dublinissa on lomailijoita aina tungokseen asti, sillä siellä käydään etenkin Yhdysvalloista ja Britanniasta sukuloimassa. Siellä käy ympäri vuoden myös paljon polttariporukoita, ja myös opiskelijat käyvät vierailulla kaupungissa sankoin joukoin talvikaudellakin. Kiireisintä matkustusaikaa on helmikuun 14. päivän ystävänpäivän aikoihin, maaliskuun 17. päivän Pyhän Patrikin päivän aikoihin ja koko kesäkauden, alkaen toukokuun alkupuolelta aina lokakuuhun asti. Erityisen vilkas aika vierailla kaupungissa on kesäkuun 16. päivänä juhlittava niin sanottu Bloominpäivä, joka juhlistaa James Joycen Odysseus-romaania, ja tällöin erityisen vilkasta on Sandycovessa, kaupungin eteläosissa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/07

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Lukee paljon säästä, joten olisi syytä lukea myös mihin säävyöhykkeeseen Irlanti kuuluu eli meri-ilmastoon. :-) /EM

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti