Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
koristekuva Berliinissä on vuodesta 2022 lähtien ollut vain yksi lentoasema, eivätkä sen muut lentoasemat ole enää toiminnassa. Jos loma on lyhyt eli parin kolmen päivän mittainen, kannattaa hotelli varata lentoaseman ja päärautatieaseman väliä kulkevan paikallisjunan reitin varrelta. Matkat Berliiniin, liikkuminen paikan päällä ja majoittuminen
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Dusseldorf
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Sammakko Aquazoo-elinpuistossa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Sammakko, jolla on asennetta. Aquazoossa oppii kaikenlaisesta vedenalaisesta elmst.

Nhtv ja koettavaa lapsille

Tll sivulla esitelln muutama hyvn vierailukohde Dsseldorfiin suuntaaville lapsiperheille.

Aquazoo Lbbecke Museum

Monipuolinen Aquazoo (Kaiserswerther Strasse 380) on korkeatasoinen koko perheen vierailupaikka. Tll voi oppia pingviinien elmst todella kouriintuntuvasti, sill nhtvn on oikeita pingviinej. Kaikenlaisesta vedenalaisesta elmst tll oppii hauskasti ja mieleenpainuvasti.

Aquazoo sijaitsee kaupungin pohjoispuolella, niin sanotussa Nordpark-puistossa, jonne psee ktevimmin metroilla U78 ja U79, Nordpark/Aquazoo-asemalle. Aquazoo on avoinna joka piv klo 10-18.00, paitsi 1.1., 1.5., 24.-25.12. ja 31.12.

Grsste Kirmes am Rhein -festivaalit

Grsste Kirmes am Rhein -festivaalit ovat kesll erinomainen aika vierailla kaupungissa, sill Oberkasselin kaupunginosassa Reinin vasemmalla rannalla pidetn joka heinkuun 3. viikko suuret juhlat. Nm ovat Saksan neljnneksi suurimmat karkelot, joihin ottaa osaa nelisen miljoonaa ihmist vuosittain, ja niit on juhlittu jo miltei 700 vuoden ajan. Erilaisia kulkueita on luvassa etenkin 14. ja 23. piv kaupungin keskustassa, ja Oberkasselissa on valtava, 165 000 nelimetrin suuruinen huvipuisto. Juhlan aikana on luvassa mys suuri ilotulitus, ja koko karkelot kestvt 9 vuorokautta.

Nukketeatteri Helmholtzstrasse

Friedrichstadtissa, keskustan etelosissa sijaitseva Puppentheater an der Helmholtzstrasse (Helmholtzstrasse 38) on hyv vierailupaikka lapsille, jotka ovat iltn noin kahdesta ja puolesta vuodesta ylspin. Paikalle psee helposti raitiovaunuilla 707, 708 ja 715. Verkkosivuilla on nhtviss ohjelmisto.

Marionettiteatteri

Dsseldorfer Marionetten-Theater (Bilker Strasse 7) sijaitsee upeassa Palais Wittgenstein -talossa Carlstadtissa, aivan ydinkeskustassa. Sen nytkset sopivat lapsille, jotka ovat noin kahdeksanvuotiaita tai sit vanhempia. Nytksi on keskiviikosta lauantaihin, aina klo 20.00 ja lauantaisin mys klo 15.00. Liput voi kyd ostamassa samasta paikasta ti-la klo 13-18.00 tai alkaen tuntia ennen esityst, ja niit voi mys varata verkkosivujen kautta.

Neandertal-museo

Neandertal on laakso reilun 12 kilometrin pss Dsseldorfin keskustasta. Tlt lydettiin vuonna 1856 ensimmiset niin sanottujen neandertalinihmisten luut. Siell sijaitseekin sopivasti Neanderthal-museo (Talstrasse 300), joka on erityisen hyv ja mieleenpainuva vierailupaikka lapsiperheille.

Museolle on jonkin verran matkaa, mutta sinne psee nopeasti junalla, bussilla tai omalla autolla. Omin kulkuneuvoin liikkeell olevien on helppo suunnistaa sinne Autobahn A 46 -tiet pitkin. Julkisilla paikalle mielivt hyppvt S-Bahn-juniin S28 tai S8, joista S28 on parempi, sill sen Neanderthal-pyskilt on vain 5 minuutin kvelymatka museolle.

Listietoa: Dsseldorfin turistisivujen vinkit lapsiperheille  |  Dsseldorfin turistisivujen kulttuuripitoiset vinkit lapsiperheille

Teksti: Peter Forsberg
2013/05

l majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeiss kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisksi esittelemme eri alueiden pidetyimpi ypymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun kyttehdot ja tietosuojakytnt.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti