Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Dusseldorf
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Sammakko Aquazoo-eläinpuistossa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Sammakko, jolla on asennetta. Aquazoossa oppii kaikenlaisesta vedenalaisesta elämästä.

Nähtävää ja koettavaa lapsille

Tällä sivulla esitellään muutama hyvän vierailukohde Düsseldorfiin suuntaaville lapsiperheille.

Aquazoo Löbbecke Museum

Monipuolinen Aquazoo (Kaiserswerther Strasse 380) on korkeatasoinen koko perheen vierailupaikka. Täällä voi oppia pingviinien elämästä todella kouriintuntuvasti, sillä nähtävänä on oikeita pingviinejä. Kaikenlaisesta vedenalaisesta elämästä täällä oppii hauskasti ja mieleenpainuvasti.

Aquazoo sijaitsee kaupungin pohjoispuolella, niin sanotussa Nordpark-puistossa, jonne pääsee kätevimmin metroilla U78 ja U79, Nordpark/Aquazoo-asemalle. Aquazoo on avoinna joka päivä klo 10-18.00, paitsi 1.1., 1.5., 24.-25.12. ja 31.12.

Grösste Kirmes am Rhein -festivaalit

Grösste Kirmes am Rhein -festivaalit ovat kesällä erinomainen aika vierailla kaupungissa, sillä Oberkasselin kaupunginosassa Reinin vasemmalla rannalla pidetään joka heinäkuun 3. viikko suuret juhlat. Nämä ovat Saksan neljänneksi suurimmat karkelot, joihin ottaa osaa nelisen miljoonaa ihmistä vuosittain, ja niitä on juhlittu jo miltei 700 vuoden ajan. Erilaisia kulkueita on luvassa etenkin 14. ja 23. päivä kaupungin keskustassa, ja Oberkasselissa on valtava, 165 000 neliömetrin suuruinen huvipuisto. Juhlan aikana on luvassa myös suuri ilotulitus, ja koko karkelot kestävät 9 vuorokautta.

Nukketeatteri Helmholtzstrasse

Friedrichstadtissa, keskustan eteläosissa sijaitseva Puppentheater an der Helmholtzstrasse (Helmholtzstrasse 38) on hyvä vierailupaikka lapsille, jotka ovat iältään noin kahdesta ja puolesta vuodesta ylöspäin. Paikalle pääsee helposti raitiovaunuilla 707, 708 ja 715. Verkkosivuilla on nähtävissä ohjelmisto.

Marionettiteatteri

Düsseldorfer Marionetten-Theater (Bilker Strasse 7) sijaitsee upeassa Palais Wittgenstein -talossa Carlstadtissa, aivan ydinkeskustassa. Sen näytökset sopivat lapsille, jotka ovat noin kahdeksanvuotiaita tai sitä vanhempia. Näytöksiä on keskiviikosta lauantaihin, aina klo 20.00 ja lauantaisin myös klo 15.00. Liput voi käydä ostamassa samasta paikasta ti-la klo 13-18.00 tai alkaen tuntia ennen esitystä, ja niitä voi myös varata verkkosivujen kautta.

Neandertal-museo

Neandertal on laakso reilun 12 kilometrin päässä Düsseldorfin keskustasta. Täältä löydettiin vuonna 1856 ensimmäiset niin sanottujen neandertalinihmisten luut. Siellä sijaitseekin sopivasti Neanderthal-museo (Talstrasse 300), joka on erityisen hyvä ja mieleenpainuva vierailupaikka lapsiperheille.

Museolle on jonkin verran matkaa, mutta sinne pääsee nopeasti junalla, bussilla tai omalla autolla. Omin kulkuneuvoin liikkeellä olevien on helppo suunnistaa sinne Autobahn A 46 -tietä pitkin. Julkisilla paikalle mielivät hyppäävät S-Bahn-juniin S28 tai S8, joista S28 on parempi, sillä sen Neanderthal-pysäkiltä on vain 5 minuutin kävelymatka museolle.

Lisätietoa: Düsseldorfin turistisivujen vinkit lapsiperheille  |  Düsseldorfin turistisivujen kulttuuripitoiset vinkit lapsiperheille

Teksti: Peter Forsberg
2013/05

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti