Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Frankfurt
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Römerberg-aukio
Altstadt-vanhakaupunki, ja etenkin Römerberg-aukio on lapsiperheiden suosikkimaastoa kaupungissa.

Nähtävää ja koettavaa lapsille ja nuorille

Frankfurt am Main on tunnettu finanssikeskuksena, jossa on aina vilkasta ja josta löytyy mitä tahansa, ja siellä on myös useita perheille soveltuvia vierailupaikkoja. Monet museot ovat ainakin osittain ja joskus täysin suunnattuja perheille, ja huonoilla ilmoilla museot ovatkin varteenotettavia vierailupaikkoja. Hyvillä ilmoilla kesäkauden aikana on mukava olla ulkosalla, ja silloin voi suunnata erimerkiksi eläintarhaan. Frankfurt kuuluu niihin harvoihin kaupunkeihin, joissa on kaksi eläintarhaa, ja toinen niistä on hyvin tavanomainen eläintarha, toinen lähes täysin ulkotiloissa ja mahdollisimman luonnonmukainen.

Lastenmuseo

Kindermuseum des Historischen Museums (An der Hauptwache 15) [kartalla] on lapsille suunniteltu museo, joka sijaitsee aivan ydinkeskustassa, Hauptwache-metroaseman vieressä. Lastenmuseo on toiminut jo vuodesta 1971 lähtien, joten pitkällä kokemuksella sisustetut tilat ovat huippuluokkaa. Museossa on usein vaihtuvia näyttelyitä, erilaisia kursseja ja muuta ohjelmaa ympäri vuoden.

Museoon on 4 euron pääsymaksu aikuisilta, ja alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään. Tämä Frankfurtin kaupunginmuseoihin kuuluva museo on avoinna tyypilliseen kaupunginmuseoiden aikaan, eli ti–su klo 10–18, mutta koululaisryhmien, joiden on ilmoitettava saapumisestaan etukäteen, suosikkina se on avoinna myös maanantaisin kouluvuoden aikana.

Senckenberg Museum – luonnontieteellinen museo

Alue Grüneburgpark-puiston tienoilla, lähellä messukeskusta on ainakin kesäkauden aikana hyvää maastoa lapsiperheille, ja yksi sen monista kohokohdista on vuonna 2017 jo 200 vuotta täyttänyt Senckenberg Museum (Senckenberganlage 25) [kartalla], eli Frankfurtin luonnontieteellinen museo. Yli 6000 neliön alalla on valtava määrä kaikenlaista nähtävää dinosaurusten luurangoista kasvillisuuteen ja eläimiin. Täällä oppii mielenkiintoisella tavalla maapallon eri vaiheista, ja täällä on erityisen paljon asiaa kaukaisista paikoista, kuten Etelämantereesta, pohjoisnavasta, Saharan eteläpuolisista Afrikan maista ja Kaukoidästä. Erilaisia esittelytiloja on lukuisia, ja museo järjestää opetustakin. Lisäksi museon ravintola on korkeatasoinen, ja hiljattain uudelleen avatusta kaupasta saa mukavia matkamuistoja, kuten dinosaurusten pienoismalleja.

Museo on avoinna ma, ti, to ja pe klo 9–17, keskiviikkoisin ovet pidetään avoinna klo 20 saakka ja viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 18 asti. Aikuisten eli 16-vuotiaitten ja sitä vanhempien lippu maksaa 9 euroa, 6–15-vuotiaiden 4,50 euroa ja sitä nuoremmat pääsevät ilmaiseksi sisään. Myynnissä on myös perhelippuja, mutta museoon ei saa ottaa mukaan matkalaukkua tai lastenrattaita.

Frankfurt Zoo

Vuonna 1858 perustettu Frankfurtin eläintarha (Bernhard-Grzimek-Allee 1) [kartalla] on maailman vanhimpia. Siellä on kaikenlaista erikoista, kuten eläintenyöpymistalo ja linnuille tila, jossa ne voivat vapaasti lennellä. Niin sanottu Exotarium on lasten suuri suosikki, sillä siellä näkee kaukaa peräisin olevia eläimiä, kuten krokotiileja, pyton-käärmeitä ja pingviinejä.

Eläintarhaan on 10 euron pääsymaksu aikuisilta, 5 euron lapsilta, ja se on avoinna kesällä klo 9–19, talvella klo 9–17. Parhaiten paikalle pääsee kulkemalla U6- tai U7-metrolla asemalle ”Zoo”.

Opel Zoo

Frankfurtin ympäristön toinen eläintarha, eli luonnonmukainen ja eksoottinenkin Opel Zoo [kartalla] sijaitsee Königsteinin ja Kronbergin rajamailla, Frankfurtin laitaosissa. Jos kesäkauden aikana mielii nähdä vähän erilaisen eläintarhan, jossa eläimet eivät ole häkeissä, tämä on oiva vierailupaikka, joskin koko käyntiin voi mennä yli puoli päivää. Eläintarha on suuri ja luonnon ehdoilla elävä, ja siellä on sellaisia eksoottisia eläimiä kuin elefantteja, kirahveja ja antilooppeja, mutta myös tuttuja hirviä ja lintuja. Pääosin eläimet kuitenkin ovat eksoottisia, ja paikan luonteesta pääsee hyvin selville tutkailemalla sen karttaa. Vaikka eläintarhassa kuluisi lähes koko päivä, siellä voi syödä haluamallaan tavalla, sillä tarjontaan kuuluu ruokakioskeja, pihviravintola ja jopa viininmaistelua aikuisille.

Eläintarhalle pääsee julkisilla niin, että kulkee S4-junalla Frankfurtin keskustasta Kronbergin asemalle ja siellä linja-autolla 261, X26 tai X27 pysäkille ”Opel-Zoo”. Aikuisten lippu maksaa 14 euroa, 3–14-vuotiaitten 7,50 euroa ja sitä nuoremmat pääsevät ilmaiseksi sisään. Kesäkuun alusta elokuun loppuun eläintarha on avoinna klo 9–19 ja talvella klo 9–17, ja huhti-, touko-, syys- ja lokakuussa eläintarha on avoinna klo 18 asti. Yleisesti ottaen kannattaa mennä paikalle aamupäivällä, ja on hyvä muistaa että iltapäivät ovat kesällä vilkkaita ja viikonloput ovat todennäköisesti vilkkaita lähes ympäri vuoden.

Lisää asiaa hyvistä vierailupaikoista lapsiperheille

Pienen matkaoppaan vinkkejä Frankfurtiin suuntaaville perheille

Frankfurt Tourismus esittelee erilaisia vierailupaikkoja perheille

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/07

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti