Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – München
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Satumetsä (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Freizeitpark Märchenwald eli Lumikin, Ison pahan suden ja monen muun tuttavuuden asuttama metsä, jossa on myös huvipuistolaitteita, ruokakojuja ja kaikenlaista muuta.

Nähtävää ja koettavaa lapsiperheille

Tällä sivulla käydään läpi joitain lapsiperheille sopivia vierailukohteita Münchenissä kuten Hellabrunn Zoo -eläintarha, Sea Life -akvaariomaailma, Satumetsä, Sternwarte-planetaario ja Obletter Spielwaren -lelukauppa.

Hellabrunn Zoo -eläintarha

Tierpark-puistossa sijaitseva Münchenin eläintarha [kartalla] perustettiin vuonna 1911. Nykyisin siellä voi tavata 450 eri eläinlajia, ja eläimet on jaettu niiden kotimaanosien mukaan. Eläintarhassa on myös alue, jossa on poneja, ja niitä voi silitellä ja niillä voi ratsastaakin.

Eläintarha on avoinna ympäri vuoden, jopa joulu- ja uudenvuoden aattona, jolloin se on avoinna klo 9-16. Talvella se on avoinna klo 9-17 ja kesällä klo 9-18. Aikuisten normaalihintainen lippu maksaa 14 euroa, 4-14-vuotiaat pääsevät sisään 4 eurolla ja tätä nuoremmat ilmaiseksi. Paikalle pääsee helposti vaikkapa Marienplatzilta metrolla U3 Thalkirchen (Tierpark) -asemalle, josta on muutaman minuutin kävelymatka. Toinen vaihtoehto on kulkea suoraan portin eteen bussilla numero 52, joka sekin kulkee Marienplatzilta ja jonka päätepysäkki eläintarha on.

Sea Life -akvaariomaailma

Sea Life -akvaariomaailma [kartalla] kuuluu muutenkin mielenkiintoiseen Olympiapark-puistoon. Siellä voi tutustua noin 10 000 vesieläimeen, jotka elävät 30 suuressa vesitankissa. Varsin suosittu eksoottisuutensa takia on trooppinen akvaario, ja niin siinä kuin muissakin akvaarioissa elää mitä ihmeellisimpiä vedenalaisia asukkaita, kuten haita, kilpikonnia ja mustekaloja.

Paikalle pääsee helposti saapumalla U3-metrolla Olympiazentrum-asemalle ja kävelemällä sieltä noin 10 minuutissa akvaariomaailmaan. Paikka on avoinna hivenen sekavasti, niin että viikonloppuisin ja juhlapyhinä se on avoinna muita päiviä pitempään, mutta aina se on avoinna vähintään klo 10-17 ja pisimmillään viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 19 asti. Moni tähtää tänne ruokinta-aikoina, joista verkkosivut kertovat lisää. Lippujen hinnat eivät ole erityisen halpoja, mutta on olemassa kaikenlaisia tarjouksia, ja joka tapauksessa liput on paras hankkia etukäteen verkkosivujen kautta.

Satumetsä

Pienille lapsille erinomainen vierailupaikka Münchenin ulkopuolella on Freizeitpark Märchenwald eli Lumikin, Ison pahan suden ja monen muun tuttavuuden asuttama metsä [kartalla]. Täällä on yli 20 hahmoa, jotka ovat tuttuja kautta maailman tunnetuista saduista, ja ne saa heräämään henkiin yksinkertaisesti nappia painamalla. Saksalaisten satujen innoittama vierailupaikka on ehkä hivenen kaukana keskustasta, mutta se on myös ikimuistoinen hitti perheen pienimpien keskuudessa. Kaiken muun lisäksi täällä on huvipuistolaitteita, ruokakojuja ja kaikenlaista muuta, niin että tänne on tapana tulla viihtymään koko päiväksi.

Satumetsään pääsee melko yksinkertaisesti DB:n junilla, jotka kulkevat Wolfratshausen-asemalle. Satumetsä on avoinna maaliskuun lopusta lokakuun puoliväliin, yleensä klo 9-18, mutta huvipuistolaitteita käytetään vain muutaman tunnin päivässä viikolla ja viikonloppuisin koko iltapäivän. Huonoilla säillä aukioloaikoihin ja muuhun toimintaan voi tulla muutoksia, joista samoin kuin säästä yleensä kerrotaan verkkosivuilla.

Yli 140 senttiä pitkät maksavat täyden pääsymaksun eli 14 euroa, ja alle 85-senttiset pääsevät sisään ilmaiseksi, mutta näiden mittojen välissä olevat saavat vain 2 euron alennuksen. Alle 14-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi syntymäpäivänään, mutta syntymäaika on pystyttävä todistamaan passia näyttämällä.

Sternwarte-planetaario

Planetaariot ovat hyviä vierailupaikkoja kouluikäisille lapsille, ja Münchenin Sternwarte [kartalla] on erinomainen paikka viedä lapset. Planetaario on avoinna säällä kuin säällä. Siellä pidetään saksankielinen opastettu kierros ja näytös syyskuun alusta maaliskuun loppuun klo 20 ja kesällä klo 21, ja englanninkielinen kierros tehdään maanantaisin. Kierros kestää 90-120 minuuttia, ja liput aikuisilta maksavat 5 euroa ja yli 4-vuotiailta lapsilta 3 euroa. Perille asti pääsee vain busseilla 55, 145 ja 155, jotka tuovat viereen pysäkille nimeltään Anzinger Strasse.

Obletter Spielwaren -lelukauppa

Karlsplatz-aukion laidalla ydinkeskustassa sijaitseva Müllerin omistama Obletter Spielwaren -lelukauppa [kartalla] on varmasti maailman suurimpia alallaan, ja siellä on helppo käydä loman aikana. Useassa kerroksessa sijaitseva lelukauppa ei sinänsä esittelyjä kaipaa, ja lasten viihtyminen on siellä taattua. Lelukauppa sijaitsee osoitteessa Karlsplatz 11-12, ja avoinna se on ympäri vuoden ma-la klo 9.30-20.00.

Lisätietoa

Esimerkiksi kaupungin matkailusivustolla on lisää vinkkejä lasten kanssa Müncheniin matkaaville.

Teksti: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2015/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti