Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Dusseldorf
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Rheinturm
Rheinuferpromenade-rantakatu johtaa Burgplatzilta kohti etelää, missä sijaitsee kaikkialle kaupunkiin näkyvä Rheinturm-torni.

Rakennuksia ja maamerkkejä

Tällä sivulla esitellään Düsseldorfin merkittävimpiä maamerkkejä, aukioita ja katuja.

Burgplatz - Marktplatz - Rheinuferpromenade

Altstadt-vanhassakaupungissa on useakin merkittävä aukio, joista Burgplatz tarjoaa kaupungissa vierailevalle eniten. Aukion laidalla sijaitseva Schlossturm eli linnatorni, joka nykyisin toimii laiva- ja merenkulkumuseona, on viimeinen jäänne barokkipalatsista ja linnasta, jotka paloivat maan tasalle vuonna 1872. Museo on hyvä vierailupaikka, jossa oppii yhtä jos toistakin sisämaan vesiliikenteestä. Sen yläkerrassa sijaitsevasta kahvilasta on hyvät näkymät joelle ja vanhaankaupunkiin.

Burgplatz-aukio nimettiin toisen maailmansodan jälkeen yhdeksi Saksan miellyttävimmistä. Kesät talvet on hyvä tutustua sen erikoisiin suihkulähteisiin ja patsaisiin, joista niin sanottu Kärrynpyörä-suihkulähde miellyttää ketä tahansa. Toinen merkittävä veistos aukiolla on niin sanottu Kaupunkimonumentti (Stadterhebungs) vuodelta 1988. Se kuvaa Worringenin taistelua ja kaikenlaista muuta Düsseldorfin historiaan liittyvää.

Aukion laitamilla on kahviloita ja ravintoloita, joissa on hyvä nauttia ateria tai kahvit. Täällä ollessa kannattaa kävellä myös suuren keskiaikaisen Rathaus-kaupungintalon toiselle puolelle Marktplatz-aukiolle, jonka vetonauloihin kuuluvat Andreaskirche-kirkko ja Düsseldorfin pienoismalli. Kaupungintaloon pääsee sisään ilmaisen opastetun kierroksen yhteydessä keskiviikkoisin klo 15.00. Joenrannalta Burgplatzin kohdalta alkaa myös Rheinuferpromenade-rantapromenadi, joka johtaa kohti Rheinturm-tornia ja Medienhafenia. Se on kesäisin parhaita paikkoja syödä ja juoda terasseilla, joilla on hyvät näkymät.

St. Lambertus Basilika

St. Lambertus Basilika eli Pyhän Lambertuksen basilikakirkko on niin sanottua reiniläis-goottilaista tyyliä edustava kirkko, joka sijaitsee heti Burgplatzin takana matkalla kohti Tonhallea ja Kunstpalast-museota. Tämän tyylisiä tiilikivestä rakennettuja kirkkoja ei muualla tule vastaan, ja etenkin kirkon torni on varsin omalaatuinen. Kirkon historiaan liittyy kaikenlaisia tarinoita ja uskomuksia, jotka selittävät etenkin erikoista, vinoa tornia. Vinoon torniin kaupunkilaiset mieltyivät sen verran, että kun kirkko rakennettiin toisen maailmansodan pommitusten jälkeen uudelleen, myös torni syntyi uudelleen vinona.

Kirkon sisällä on kaikenlaista nähtävää, kuten barokkityyliä edustava alttari ja marmorista valmistettuja renessanssityylisiä hautoja. Täällä ollessa kannattaa huomio kiinnittää myös kirkon edessä olevaan niin sanottuun mainospylväspatsaaseen, joita Düsseldorfissa on kymmenkunta, muun muassa rautatieaseman edustalla ja Burgplatz-aukiolla. Nämä patsaat ovat taiteilija Christoph Pöggelerin luomuksia, jotka elävöittävät kaupunkia monessa yllättävässä paikassa.

Rheinturm

Rheinuferpromenade-rantakatu johtaa Burgplatzilta kohti etelää, missä sijaitsee kaikkialle kaupunkiin näkyvä Rheinturm-torni. Sitä rakennettiin vuosina 1979-1981, ja se on 240 metrin korkuinen. Ilman antennia torni on 175 metrin korkuinen.

Tänne voi kavuta joka päivä klo 10-23.30 katsomaan kaikkein parhaita näkymiä Düsseldorfin ympäristöön tai syömään samalla tasolla olevaan ravintolaan. Tornille on Burgplatzilta 15-20 minuutin kävelymatka. Kannattaa myös tutustua ympäristössä olevaan Rheinpark- ja Bürgerpark-puistoihin ja kävellä täältä Medienhafen-alueelle, jossa voi tutustua erikoisiin toimistotaloihin.

Rheinturm
Medienhafen on osa viime vuosikymmeninä suuria muutoksia kokenutta Hafen-satama-aluetta.

Medienhafen

Lähellä Rheinturm-tornia sijaitseva Medienhafen on osa viime vuosikymmeninä suuria muutoksia kokenutta Hafen-satama-aluetta, minne on kohonnut uusia rakennuksia ja missä vanhoja teollisuustiloja on otettu uuteen käyttöön. Düsseldorf on tunnettu media- ja mainosalan yrityksistään, joita sijaitsee nimenomaan täällä. Tästä syystä sinne on viime vuosina ilmaantunut korkeatasoisia ravintoloita ja baareja, jotka ovat tehneet tästä Altstadtin ohella kaupungin huvittelukeskuksen.

Frank Gehryn suunnittelemia erikoisia toimistotaloja on nähtävissä Neuer Zollhof -kadun varrella. Muuallakin kaupunginosassa, missä uusi elää vanhan kanssa rinta rinnan, on merkittävien arkkitehtien luomuksia. Täältä kannattaa ehdottomasti myös kulkea Stadttor-rakennukselle ja tutustua sen liepeillä oleviin alueisiin, samoin kuin rantaan Am Handelshafen -kadulle, jota vastapäätä sijaitsee hauskasti koristeltuja taloja ja kaupungin hienoimpia moderneja hotelleja.

Alueella on myös taidegallerioita, etenkin Am Handelshafen -kadun varrella, ja täällä voi myös ympäri vuoden tutustua laitureissa oleviin veneisiin ja plataanipuihin, jotka on istutettu vanhoille satama-alueille.

Königsallee

Düsseldorfin pääkatu ja hienoin ostoskatu on Königsallee, joka sijaitsee vanhankaupungin ja Carlstadtin vieressä, niin sanotussa Stadtmitte-keskustassa. Kaupunkilaisten Kö-nimellä tuntema katu on kaunis, sillä sen keskellä on kanava, joka johtaa keskustan pääpuistoon, Hofgarteniin.

Kadun varrella on kaupungin hienoimpia hotelleja, kalleimpia putiikkeja ja ravintoloita ja yökerhoja, jotka ovat kaupungin kerman suosiossa. Mitään varsinaista nähtävää ei kadun varrella ole, mutta huomio kannattaa täällä kiinnittää Triton-suihkulähteeseen, joka sijaitsee kadun pohjoispäässä, sekä Galeria Kaufhof -tavaratalon jugendtyyliseen julkisivuun Heinrich-Heine-Platz-aukiolla.

Düsseldorfin virallisilla turistisivuilla lisää tietoa Düsseldorfin nähtävyyksistä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/05

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti