Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Dusseldorf
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Taidetta Kunstsammlung NRW K21 -museossa (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Kunstsammlung NRW K21 -museo esittelee taidetta vuodesta 1960 tähän päivään, ja joukkoon kuuluu erityisen paljon paikallisten taiteilijoiden töitä.

Museoita ja taidegallerioita

Düsseldorfissa on melkoinen määrä museoita, jotka esittelevät erityisen hyvin taidetta, mutta niissä oppii myös etenkin kirjallisuudesta, historiasta ja lasitaiteesta.

Museot ovat lähes poikkeuksetta maanantaisin kiinni, ja avoinna ne ovat ti-su klo 11-18.00. Keskiviikko on joissakin museoissa päivä, jolloin ne ovat avoinna normaalia myöhempään, joissakin tällainen päivä on torstai. Kuun ensimmäinen keskiviikko on päivä, jolloin moniin museoihin pääsee iltaisin sisään ilman maksua. Joissakin museoissa tällainen on kuukauden viimeinen torstai-ilta.

Museoihin on noin 5-12 euron pääsymaksut, joskin pääsymaksuttomiakin museoita on. Paljon museoihin mielivälle hyvä hankinta on Düsseldorf Welcome Card, joka oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn moneen museoon ja muuhunkin nähtävyyteen.

Kunstsammlung NRW - K20 ja K21

Kunstsammlung-museolla on kaksi eri rakennusta, joista K20 (Grabbeplatz 5) sijaitsee vanhankaupungin pääpaikoilla lähellä Burgplatzia ja jonka näyttelyt ja kokoelmat esittelevät 1900-luvun taidetta. Museossa on nähtävänä erittäin korkeatasoinen kokoelma taidetta, jonka joukossa on Picassoa, Kandinskya, Kleetä ja Warholia.

K21-museo (Ständehausstrasse 1) puolestaan esittelee taidetta vuodesta 1960 tähän päivään, ja joukkoon kuuluu erityisen paljon paikallisten taiteilijoiden töitä. Esimerkiksi keväällä ja kesällä 2013 museossa nähtiin merkittävä Wolfgang Tillmansin näyttely.

Museot ovat avoinna ti-pe klo 10-18.00 ja la-su sekä juhlapyhinä klo 11-18.00. Lisäksi jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona museot ovat avoinna klo 10-22.00. Pääsymaksu on 12 euroa kumpaankin museoon erikseen, tai sitten 21 euron yhteislipulla pääsee sisään kumpaankin. Museoon on vapaa sisäänpääsy joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 18-22.00.

Kunsthalle Düsseldorf

Vanhassakaupungissa, K20-museota vastapäätä sijaitseva Kunsthalle Düsseldorf (Grabbeplatz 4) esittelee nykytaidetta. Sen näyttelytilat, jotka sijaitsevat vuonna 1967 valmistuneessa talossa, ovat ainutlaatuinen paikka tutustua kaikenlaiseen moderniin taiteeseen. Museoon on 5,50 euron pääsymaksu, ja se on avoinna ti-su klo 11-18.00. Kunsthalleen on ilmainen sisäänpääsy joka kuukauden viimeinen torstai klo 18-20.00.

Hetjens-Museum / Deutsches Keramikmuseum ja Filmmuseum

Saksalaisen keramiikan museo eli Hetjens-Museum (Schulstrasse 4) perustettiin vuonna 1909. Se sijaitsee vanhankaupungin laitamilla, lähellä Carlsplatz-aukiota ja Filmmuseum-elokuvamuseon naapurissa. Kokoelmiin kuuluu keramiikkaa, posliinia, saviastioita ja kaikenlaista muuta, ja kokoelmat ovat paisuneet yli 20 000 esineen suuruisiksi. Museo on tiettävästi alallaan maailman ainoa, joka esittelee keramiikan historiaa sen alkutaipaleilta tähän päivään, noin 8 000 vuoden ajalta. Museo on avoinna ti klo 11-17.00, ke 11-21.00 ja to-su klo 11-17.00.

Samassa rakennuksessa toimii myös Filmmuseum eli elokuvataiteen museo ja kaupungin elokuva-arkisto. Elokuvamuseo on avoinna ti klo 11-17.00, ke 11-21.00 ja to-su klo 11-17.00.

Museum Kunstpalast ja Hentrich-lasikokoelmat

Vanhankaupungin pohjoispuolella sijaitseva Museum Kunstpalast -taidemuseo (Ehrenhof 4-5) esittelee uutta ja vanhaa taidetta rinnakkain, niin että museon tarjoama kokemus on hivenen erilainen kuin mihin museoissa käyvät ovat tottuneet. Eri aikakausien ja eri kulttuurien tuottamissa töissä on usein pitkälle meneviä yhteyksiä, joiden valottamiseen tämä museo onkin erikoistunut.

Museon korkeatasoisten kokoelmien lisäksi siellä voi nauttia vaihtuvista näyttelyistä, jotka ovat aina herättäneet kansainvälistä huomiota. Kokoelmat esittelevät esimerkiksi barokkiajan grafiikkaa, Düsseldorfin taideakatemian parhaita töitä, nykyvalokuvaa ja erityisessä Hentrich-kokoelmassa lasitaidetta. Lasitaiteen kokoelmia pidetään Euroopan parhaina. Täällä voi oppia lasitaiteen koko historian ja päästä kärryille sen menneisyydestä aina Rooman valtakunnan ajoilta nykypäivään.

Kaiken muun lisäksi Robert-Schumann-Saal-salissa on konsertteja ja muita tapahtumia, joista kerrotaan verkkosivuilla. Liput museoon maksavat 5 euroa, joskin sinne on erilaisia lippuja. Museo on avoinna ti-su klo 11-18.00 ja torstaisin klo 11-21.00.

NRW Forum

Kunstpalastin vieressä sijaitseva NRW Forum (Ehrenhof 2) esittelee maailman nykytilaa eri taiteita ja tieteitä yhdistellen. Samassa rakennuksessa toimii myös imai eli mediataiteen instituutti, joka kerää ja esittelee audiovisuaalisia tallenteita. Museo on avoinna ti-su klo 11-20.00 ja perjantaisin klo 11-24.00.

Schifffahrtmuseum Düsseldorf

Burgplatz-aukiolla vanhankaupungin keskellä sijaitsee keskustan 1870-luvulla palaneen linnakkeen ainoa jäljelle jäänyt torni, jossa sijaitsee Schifffahrtmuseum eli Düsseldorfin laivoihin ja merenkulkuun pureutuva museo (Burgplatz 30). Museon pääasialliseen antiin kuuluu Reinjoen laivaliikenteen esittely, eikä siellä niinkään opi merenkulusta. Kyseessä on suurin Saksan sisämaassa sijaitseva alan museo. Museon multimedia- ja interaktiiviset esittelyt viehättävät niin lapsia kuin aikuisiakin, ja neljännen kerroksen kahvilasta on hienot näkymät joelle ja vanhaankaupunkiin. Museo on avoinna ti-su klo 11-18.00.

Muita museoita

  • Theatermuseum (Hofgärtnerhaus, Jägerhofstrasse 1) Hofgarten-puistossa hienossa puutarhurin talossa sijaitseva museo esittelee teatteria ja sen vaiheita.
  • Kunstakademie Düsseldorf (Eiskellerstrasse 1) Düsseldorfin kuuluisassa taideakatemiassa on näyttelyitä muutaman kerran vuodessa, ja siellä kannattaa käydä tutustumassa taiteen nykypäivän ja lähitulevaisuuden suuntauksiin.
  • Heinrich-Heine-Institut (Bilker Strasse 12) Kaupungin tunnettu runoilija ja kirjallisuusmies Heine on esillä tässä Carlstadtissa sijaitsevassa museoidussa kirjailijan kotitalossa.
  • Goethe Museum (Jacobistrasse 2) Hofgarten-puistossa sijaitsevassa entisessä palatsimaisessa metsästysmajassa sijaitseva museo esittelee Goethen elämää, tuotantoa ja esineistöä. Kaikenlaista lasikaappeihin säilötyistä ensipainoksista kirjeisiin on kertynyt yli 1 000 esineen verran.
  • Stadtmuseum (Berger Allee 2) Lähellä jokea, Carlstadtin puistoalueella sijaitseva kaupunginmuseo on paikka, jossa oppii kaiken olennaisen Düsseldorfin menneisyydestä ja siitä, mihin kaupunki on menossa. Avoinna ti-su klo 11-18.00.
  • Düsseldorfin viralliset turistisivut kertovat lisää kaupungin museoista.

Teksti: Peter Forsberg
2013/05

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti