Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Dusseldorf
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Rheinpark Bilk (Bürgerpark)
Rheinturm-tornin vieressä oleva puistoalue Rheinpark on neljän hehtaarin suuruinen, ja siihen ja sen urbaaneihin näkymiin on hyvä tutustua samalla kun käy Medienhafenissa.

Puistoja ja luonnonnähtävyyksiä

Monen muun saksalaisen suurkaupungin tavoin Düsseldorf on suuri urbaani keskus, jota on asutettu pitkään, osin jo Rooman valtakunnan aikoina, pysyvämmin 700-800-luvuilta lähtien. Näin ollen kaupungin keskustan lähitienoilla ei ole mitään varsinaisia luontonähtävyyksiä.

Keskustassa on kuitenkin puistoja, ja kaupunkiin suuntaavaan on hyvä myös tutustua merkittävän Reinjoen rantoihin laivakierroksen yhteydessä. Düsseldorfin puistoalueet, joita on ympäri ydinkeskustankin, ovat mukavia paikkoja mennä pakoon keskustan vilinää, ja etenkin lapsiperheet viihtyvät niissä hyvin.

Rein

Rein saksaksi Rhein, englanniksi Rhine) on Euroopan kuuluisimpia ja merkittävimpiä jokia, vaikka se noin 1 233 kilometrillään onkin vasta maanosan kahdenneksitoista pisin joki. Joen historiaan liittyy mielenkiintoinen ajanjakso 1930-luvulta aina vuoteen 2010, jolloin joen pituudeksi väitettiin 1 320 kilometriä.

Rein virtaa Sveitsistä Saksan halki Alankomaihin, mistä se laskee Pohjanmereen. Saksassa se kulkee monen suuren kaupungin kuten Bonnin, Duisburgin ja Kölnin kautta, ja Düsseldorfin keskustalle joki antaa aivan oman, hivenen Välimeren tunnelmaa kesäisin muistuttavan leimansa. Joki on ollut merkittävä vesiväylä Rooman valtakunnan ajoista lähtien, sillä yhdessä Tonavan kanssa se muodosti Rooman pohjoisraja-alueen, jonka kautta tavaraa ja ihmisiä kulki mereltä kohti sisämaata.

Joki on Saksan pisin joki, ja aikoinaan se oli yhdessä Ruhrin kanssa raskaan teollisuuden saastuttama. Nykyään kumpikin joki on puhdistunut, ja kesäkautena (huhti-lokakuu) Rheinuferpromenade-jokipromenadilta kannattaa nousta jatkuvasti jokea kiertämään lähteville risteilyille tutustumaan lähemmin sen upeisiin rantoihin. Rantapromenadia pitkin on hyvä kävellä Burgplatzilta vanhastakaupungista aina Medienhafen-satama-alueelle asti. Sen varrella on runsaasti terasseja, jotka ovat avoinna ympäri vuoden, ja täällä onkin hyvä nauttia ateria tai drinkki Reinjoen rannalla.

Hofgarten

1500-luvulla perustettu Hofgarten on Düsseldorfin vanhin ja keskustan suurin puisto, joka sijaitsee Königsallee-pääkadun pohjoispuolella. Sen ympäristössä on kaikenlaista nähtävää ja tekemistä, kuten pääoopperatalo, Theatermuseum-teatterimuseo, Dreischeibenhaus-talo ja Schloss Jägerhof -metsästysmaja, jossa Goethe-museo (Jacobistrasse 2) sijaitsee.

Puiston alueella on kaunista kasvillisuutta ja järviä, joilla uiskentelee ympäri vuoden joutsenia ja muita lintuja. Siellä on myös kauniita patsaita, jotka muistavat kaupungin merkkihenkilöitä, kuten säveltäjä Robert Schumannia ja runoilija Heinrich Heinea. Puistoon on mukava mennä shoppailtuaan Königsalleella, ja ympäri vuoden siellä on rauhallista tunnelmaa ja mukava kävellä.

Rheinpark Bilk (Bürgerpark)

Rheinturm-tornin vieressä oleva puistoalue Rheinpark on neljän hehtaarin suuruinen, ja siihen ja sen urbaaneihin näkymiin on hyvä tutustua samalla kun käy Medienhafenissa Unterbilkin kaupunginosassa, kävelymatkan päässä vanhastakaupungista. Merkittäviä ovat puiston puut, joihin kuuluu 220 plataanipuuta ja 200 poppelia ja muuta puuta alueella, joka vielä muutama vuosi sitten oli sataman hallitsema.

Uusinta rakennustaidetta edustaa Stadttor-rakennukselta puistoon johtava niin sanottu vihreä silta, jolta kuten joistain muistakin puiston osista on erinomaiset näkymät tälle viime vuosina muutoksia kokeneelle alueelle.

Yliopiston kasvitieteellinen puutarha

Düsseldorfin kasvitieteellinen puutarha (Universitätsstrasse 1) on kahdeksan hehtaarin suuruinen suosittu vierailupaikka keskustan eteläpuolella. 1 000 neliömetrin suuruisissa kasvihuoneissa on trooppistakin kasvillisuutta, ja puiston alueella voi nähdä kasvillisuutta muun muassa Välimeren alueelta, Kanariansaarilta, Etelä-Amerikasta, Aasiasta ja Australiasta.

Puisto on avoinna eri aukioloajoin eri vuodenaikoina, mutta aina se on avoinna ma-pe ainakin klo 8-16.00, lauantaisin klo 13-19.00 (muulloin kuin marras-helmikuussa, jolloin se on viikonloppuisin kiinni) ja sunnuntaisin klo 10-18.00. Paikalle pääsee raitiovaunuilla 707 ja U79 ja busseilla 735, 827, 835 ja 836 (pysäkit Universität Ost ja Universität Süd).

Nordpark

37 hehtaarin kokoinen Nordpark sijaitsee Düsseldorfin keskustan ulkopuolella. Tämä Stockum-kaupunginosassa sijaitseva puistoalue on hyvä tutustumiskohde kesäaikaan vähän pidempään kaupungissa pysytteleville. Sen alueella on valtavasti tilaa ja hyviä paikkoja piknikille, samoin kuin suihkulähteitä, patsaita, leikkikenttiä, 4 000 neliömetriä vesistöjä ja japanilainen puutarha.

Lapsiperheitä paikalle vetää Aquazoo (Kaiserswerther Strasse 380), joka esittelee vedenalaista elämää ja joka huonolla ilmalla on hyvä paikka viettää vaikka puolikin päivää.

Esimerkiksi Duesseldorf.de -sivustolla on lisätietoa Düsseldorfin puistoista.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/05

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti