Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Fuerteventura
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Centro de Arte Canario (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Centro de Arte Canario -taidegalleria on hyvä vierailupaikka taiteen ystäville.

Museoita ja taidegallerioita

Harva lähtee Fuerteventuralle museoita kiertämään, mutta siellä on melkoisesti museoita eri puolilla saarta, ja niihin joko ei ole pääsymaksua tai sitten pääsymaksu on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta nimellinen.

Keskitetysti museoita on hyvin La Olivassa ja pari Betancuriassa, mutta monet museot ovat yksistään syrjäseuduilla, ja muutama museo on myös rantapaikoilla tai niiden lähellä. Monet museot ovat maanantaisin ja toiset myös sunnuntaisin kiinni, ja varsin tyypillinen aukioaika on ti-la klo 10-18.00.

La Oliva

Casa de los Coroneles

Tässä upeasti entisöidyssä 1700-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa on nykytaiteen museo [kartalla], jonka suojissa on kaikenlaista installaatioista maalauksiin ja valokuviin. Täällä oppii myös rakennuksen historiasta. Täällä kannattaa vierailla sen pienessä kappelissa, ja rakennuksen vieressä on myös tulivuoren huippu. Museoon ei ole pääsymaksua, ja se on avoinna ti-su klo 10-18.

Centro de Arte Canario

Centro de Arte Canario -taidegalleria [kartalla] on erinomainen vierailupaikka taiteen ystäville. Täällä on Kanariansaarten omien taiteilijoiden kuten Cesar Manriquen ja Alberto Agullon töitä, ja täällä on myös kaksi eri vesivärimaalauksille omistettua näyttelytilaa. Museossa on sekä pysyviä että vaihtuvia näyttelyitä, ja verkkosivut kertovat kaiken olennaisen sen tarjonnasta. Museoon on muutaman euron pääsymaksu, ja se on avoinna ma-pe klo 10-17 ja la klo 10-14.

Casa Cilla Museo del Grano

Tämä viljaan ja jyviin pureutuva museo [kartalla] (Carretera Cotillo ) kertoo maanviljelijöiden elämästä ja siitä, miten viljaa tuotetaan. Sinne on nimellinen pääsymaksu aikuisilta. Museo on avoinna ti-pe ja su klo 9.30-17.30.

Betancuria

Museo Arqueológico de Betancuria

Betancurian arkeologinen museo (Calle Roberto Roldán) on hyvä vierailupaikka niille, jotka ovat kiinnostuneita Kanariansaarten alkuperäisasukkaista eli guancheista. Museo on pieni mutta mielenkiintoinen, ja sen kohokohtiin kuuluu alkuasukkaan paikallisesta haudasta löytynyt luuranko, joka tutkimusten mukaan on lähes 1 000 vuotta vanha. Täällä on esillä myös Rooman valtakunnan aikaisia esineitä ja jonkin verran muutakin materiaalia. Museon tarjonnasta saa tietoa englanninkielisistä lehtisistä, jonkalaisen saa parin euron pääsymaksun maksettuaan. Museo on avoinna ti-la klo 10-18.

Museo Artesania

Tämä turisteille suunnattu käsityöläismuseo sijaitsee arkeologisen museon naapurissa, ja se on suunnattu lähinnä turisteille. Saksalainen omistaja osti rakennuksen 1990-luvulla ja on siitä asti kerännyt näytteitä perinteisistä paikallisista käsitöistä, muinaisista maataloustyövälineistä ja vastaavista esineistä. Täällä on useita eri näyttelytiloja, ja täällä voi nähdä käsityöläisiä töitään tekemässä. Museon puutarha on sekin näkemisen arvoinen. Bonuksena täällä voi myös nähdä kolmiulotteisen elokuvan Fuerteventuran rannikon vedenalaisesta elämästä, ja lisäksi täällä näytetään toinenkin elokuva, joka tutustuttaa saaren maisemiin. Sama omistaja on vastuussa myös erinomaisesta Casa Santa Maria -ravintolasta, joka sijaitsee Santa Marian kirkkoa vastapäätä. Myös kirkolla on oma museonsa. Museo Artesania on avoinna ti-la klo 10-17 ja su klo 11-14, ja sinne on suurempi pääsymaksu kuin saaren museoihin yleensä, 6 euroa aikuisilta, puolet tästä lapsilta.

Las Salinas

Museo de la Sal

Caleta de Fustesta muutaman kilometrin etelään sijaitseva Las Salinas on paitsi rantapaikka myös kiintoisan suolamuseon kotikaupunki. Täällä oppii suolan historiaa ja sitä, miten se oikein louhitaan merestä. Museo on avoinna ti-la klo 10-18. Sinne on aikuisilta 5 euron pääsymaksu, lapsille se on ilmainen. Pääsylipun hintaan kuuluu myös hyvä reitti, jonka varrella voi tutustua alueen suolakuoppiin.

Tefia

Ecomuseo la Alcogida

FV-207-tien varrella, noin kilometrin päässä Tefian kylästä sisämaassa sijaitseva ekomuseo on upeassa rakennuksessa sijaitseva monipuolinen vierailupaikka. Tällä tilalla on useita eri rakennuksia, joista osa on kalustettuja ja osa on eläinten navettoja ja muita tiloja. Museo näyttää, minkälaista elämä Fuerteventuran maaseudulla on perinteisesti ollut, ja täällä on myös paikallisia käsityöläisiä töitään tekemässä. Kaikki selostukset ovat sekä englanniksi että espanjaksi, ja paikalla on myös baari ja matkamuistomyymälä. Erityisen hyvä ostos täällä on paikan päällä leivottu, aniksensiemenillä maustettu leipä. Museo on avoinna ti-la klo 10-18. Museoon on aikuisilta 5 euron pääsymaksu, lapsille se on ilmainen. Mikäli mahdollista, alueella ollessa kannattaa myös tutustua Tefian tuulimyllyyn [kartalla].

El Cotillo

Museo de la Pesca Tradicional

El Cotillon kalastajakylässä sijaitsee sen majakan yhteydessä kalamuseo, joka perustettiin vuonna 2008. Täällä on eri tiloja, joissa oppii kalastuksesta ja alueen kaloista, ja lisäksi majakan huipulta on hyvät näkymät ympäristöön. Tietoa on myös englanniksi, ja täällä on myös videoita, jotka tutustuttavat perinteisiin kalastusmenetelmiin. Museoon on muutaman euron pääsymaksu, ja se on avoinna ti-la klo 10-18.

Lisätietoa

Lisätietoa Fuerteventuran museoista on esimerkiksi Fuerteventura Info -sivustolla.

Teksti: Peter Forsberg
2014/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti