Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Fuerteventura
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Pozo Negro (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Pozo Negro on paikka, jossa takuuvarmasti pääsee eroon turisteista ja kiireestä. Täällä on vain muutama hökkeli ja värikkäitä kalastusveneitä ja muutama ravintola, jotka tarjoavat erinomaisia mereneläviä.

Luonnonnähtävyyksiä

Fuerteventura on saari, jolta puuttuvat suuret kaupungit ja jolla on teollisuutta vain nimeksi. Tänne jos minne voi lähteä luonnollisiin olosuhteisiin lomaa viettämään. Aurinko paistaa usein pilvettömältä taivaalta, päivisin lämpötila on harvoin alle 18 asteen ja öisin alle 15 asteen, eikä rankkasateita saati myrskyjä juuri koskaan esiinny.

Täällä on hyvä lähteä bussilla, vuokra-autolla, pyörällä tai patikoiden katselemaan kaikenlaisia luonnonnähtävyyksiä, joiden joukossa on kaikkea hiekkarannoista laaksoihin ja kuunpintaa muistuttaviin maisemiin. Monet rantalomakohteet ovat vilkkaita, suurten hotellien valtaamia ja turistien ehdoilla toimivia paikkoja, mutta niiltä pääsee yleensä muutamassa minuutissa täysin rauhallisille tienoille.

Parhaiten muualle kuin saaren rantapaikoille ja suurimpiin sisämaan kaupunkeihin pääsee omin neuvoin, mutta linja-autot kulkevat nekin kyllä aika moneen paikkaan saarella.

Pozo Negro

Caleta de Fusten ja Las Salinaksen eteläpuolella sijaitseva Pozo Negro on paikka, jossa takuuvarmasti pääsee eroon turisteista ja kiireestä. Las Salinaksen ja Pozo Negron välinen reilun viiden kilometrin mittainen rantatie on huikaisevaa nähtävää, ja tämä onkin suosittu patikointireitti.

Mikäli joku väittää Fuerteventuraa "liian aavikkomaiseksi", kannattaa tulla tänne varmistamaan, että saarella voi olla hyvinkin vehreää. Kasvillisuutta riittää, täällä on vihreitä niittyjä ja palmutarhoja, ja saaren suosikkieläimet eli vuohet viihtyvät laumoittain täällä. Itse Pozo Negro on täysin toisenlainen kalastajakylä kuin Caleta de Fuste. Täällä on vain muutama hökkeli ja värikkäitä kalastusveneitä ja muutama ravintola, jotka tietenkin tarjoavat erinomaisia mereneläviä. Pozo Negro on suosittu paikka purjelautailijoiden keskuudessa, ja tämä onkin Caleta de Fustessa lomaileville paras paikka lähteä purjelautailemaan.

Punta de Jandía - Playa de Barlovento de Jandía

Tämä niemimaa, joka sijaitsee aivan Fuerteventuran eteläkärjessä, on hyvä vierailupaikka niille, jotka lomailevat Morro Jablessa, eikä tänne ole turhan pitkä matka Costa Calmastakaan. Busseja tänne ei tule, joten vuokra-auto, pyörä tai hyvät patikointikengät tuovat tänne. Rannalla viihtyy nudisteja, ja aallot ovat sitä luokkaa, että lainelautailu on täällä haastavaa. Uimaan mielivien on oltava tarkkana, sillä meri käy melkoisesti, ja saaren itärannikko onkin tätä tarkoitusta varten rauhallisempi paikka.

Niemimaalla ollessa on hyvä käydä syömässä Puertito de la Cruzissa, jonka majakan lähistöllä on lounasaikaan avoinna olevia ravintoloita. Tätäkin syrjäisempi vierailupaikka on Cofete, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Morro Jablesta. Tämä pieni kylä sijaitsee paikassa, jonne pääsee parhaiten nelivetoautolla tai kävellen. Täälläkin voi syödä, sillä paikallinen ravintola on avoinna päivittäin klo 11-19. Sen antiin kuuluvat drinkit, välipalat ja pääruoat, joiden joukossa on etenkin saarelle ominaisia kala- ja vuohenliharuokia.

Playa de Sotovento de Jandía

Saaren eteläosissa melko lähellä sekä Morro Jablea että Costa Calmaa FV-2-tien varrella sijaitsee tämä usean upean rannan muodostama alue, joka on erinomainen paikka ottaa rauhassa aurinkoa, uida ja purjelautailla. Kilometrejä jatkuvat hienohiekkaiset rannat ovat todellisia auringonpalvojan paratiiseja, mutta mikäli paikalle sattuu heinäkuun lopulla tai elokuun alussa, rikkoutuu rauha tällöin kymmeneksi päiväksi ja yöksi lainelautailun maailmanmestaruuskisojen takia.

Vega del Río de Palma

Betancurian ja Pájaran välimaastossa, saaren keskiosissa sijaitseva Palma-joen hedelmällinen laakso on hyvä vierailupaikka niille, jotka haluavat nähdä vehreää Fuerteventuraa. Palmuja riittää, ja täällä kannattaa myös käydä syömässä Don Antonio -ravintolassa, joka ke, to ja su tarjoaa klo 11-17 erikoisia mutta erinomaisia ruokia. Vieressä olevaan kirkkoon on siihenkin hyvä käydä täällä ollessa tutustumassa.

Parque Natural de Corralejo

Saaren pohjoiskärjessä sijaitseva Corralejo on Fuerteventuran parhaita lomapaikkoja, mutta sen päärantojen sijaan kannattaa tutustua kaupungin eteläpuolella oleviin paratiisimaisiin rantoihin, joita on 10 kilometrin pituudelta.. Niille voi tulla busseilla, jotka liikkuvat Corralejon ja Puerto del Rosarion välillä, mutta jos lomailee Corralejossa, voi nopeasti tulla pyörällä ja kävellenkin. Paikka on tuulinen ja siksi purjelautailijoiden mieleen, ja täällä on myös tuulelta suojaisia kohtia, joissa on hyvä ruskettua. Rannan yhteydessä on myös pari hotellia, jotka vuokraavat aurinkopetejä ja -varjoja.

Lisätietoa

Lisätietoa Corralejon ympäristöstä  |  Lisätietoa Jandían niemimaasta  |  Tietoa Fuerteventuran eläimistä

Teksti: Peter Forsberg
2014/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti