Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Las palmas
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Playa de las Canteras -ranta Las Palmasissa
Hienohiekkainen, reilun kolmen kilometrin pituinen Playa de las Canteras -ranta on turistien suosikki, jolla voi myös harrastaa kaikenlaista.

Puistoja, rantoja ja luonnonnähtävyyksiä

Las Palmasin tarjonta on lähinnä rantoja ja puistoja, eikä kaupungissa sinänsä ole paljon mitään luontonähtävyyksiä. Jos haluaa nähdä enemmän luonnonihmeitä, on Gran Canarian saarella niitä melkoisesti, lyhyen bussimatkan päässä.

Playa de las Canteras -ranta

Reilun kolmen kilometrin pituinen Playa de las Canteras -ranta [Flickr-kuvia] on turistien ja myös paikallisten suosikkipaikkoja kaupungissa. Tämä hienohiekkainen ranta on hyvä uinti- ja auringonottopaikka. Siellä on niin osia, joilla on maksullisia aurinkovuoteita, kuin paikkoja, joille ihmiset laittavat omat pyyhkeensä ja maksutta nauttivat auringosta.

Rannan edustalla kulkee Paseo de las Canteras -rantapromenadi, jolla on mukava kävellä hiljakseen tai lenkkeillä, ja sen varrella on mukava istahtaa myös virvokkeelle tai ateriallekin. Palveluita riittää apteekista kuntosaliin ja kaikenlaisiin kauppoihin, joista voi hakea aurinkorasvaa ja kevyitä vaatteita.

Verrattuna muihin kaupungin rantoihin, joista toinen maininnanarvoinen on Playa de las Alcaravaneras [Flickr-kuvia] toisella puolella niemimaata, on tämä se ainoa oikea. Alcaravaneraksen rannalla viihtyvät lähinnä paikalliset, joita eivät haittaa teolliset näkymät tankkereineen ja sotilasvyöhykkeineen, ja sillä kannattaa ainakin käydä kääntymässä. Alcaravaneraksen rannalla voi pelata rantapalloa ja harrastaa kaikenlaista helpommin kuin Cantares -rannalla, mutta myös Cantareksella voi pelata rantalentistä ja harrastaa monenmoista. Vessoja ja suihkuja on rannalla siellä täällä, etenkin sen pohjoispäässä, joka on paras paikka harrastamiselle ja aurinkovuoteiden vuokraamiselle.

Parque Doramas -puistoalue

Miellyttävässä, upeiden villojen täyttämässä Ciudad Jardin -kaupunginosassa sijaitseva Parque Doramas [Flickr-kuvia] on ainoita varsinaisia puistoalueita kaupungin keskustassa. Sinne on jonkin verran matkaa sekä kaupungin etelä- että pohjoispuolen pääpaikoilta, mutta jos kävelymatka tuntuu pitkältä, kulkevat bussit aivan sen viereen ja taksit ovat kaupungissa kohtuuhintaisia.

Parque Doramasissa sijaitsee paljon kaikenlaista, kaupungin pääkasino, viiden tähden Santa Catalina -hotelli ja kaksi yleistä uimalaa, jotka tosin viikonloppuisin eivät ole turisteille avoimia. Puistoalue on suuri, mäkinen ja kaunis, ja sen alueella on lampia, patsaita ja kaikenlaisia Kanariansaarille tyypillisiä kasveja ja kukkia.

Puistossa sijaitsee myös Pueblo Canario -mallikylä, joka on lapsiperheiden suosikki ja jossa sunnuntaisin klo 11.30 on kansantanssiesityksiä. Pueblo Canarion yhteydessä on Néstor-taidegalleria, jossa näkee vuonna 1938 kuolleen Néstor Martin Fernández de la Torren symbolistisia maalauksia parin euron pääsymaksua vastaan.

Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo -kasvitieteellinen puutarha

Gran Canarian kasvitieteellinen puutarha, Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Las Palmasin keskustasta. Paikalle on helppo kulkea busseilla 301, 302 ja 313. Puistoalue on 10 hehtaarillaan Espanjan suurin kasvitieteellinen puutarha, joka poikkeaa kasvillisuudeltaan muista Euroopan puutarhoista. Sen alueella on paitsi kaikkien seitsemän Kanariansaaren kasvillisuutta myös kasvillisuutta muualta niin sanotun Makronesian alueelta.

Puutarhassa on eri osia, jotka käsittelevät eri aiheita tai alueita, kuten kaktuksia ja puita, joita löytyi Kanarialta ennen espanjalaisten 1400-luvulla tapahtunutta valloitusta. Vuonna 1983 puiston yhteyteen perustettiin siemenpankki, jossa on noin 400 Makronesian alueelle tyypillisen kasvin ja puun siemenet. Puisto on avoinna ympäri vuoden päivittäin klo 9-18.00, eikä sinne ole pääsymaksua.

Lisätietoa Las Palmasin ja Gran Canarian luonnonnähtävyyksistä

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti