Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Helsinki
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Linnanmäki
Paras aika vierailla Linnanmäen huvipuistossa on toukokuun puolivälin tienoilta elokuun loppuun, jolloin se on avoinna päivittäin.

Nähtävää ja koettavaa lapsiperheille Helsingissä

Helsingissä on paljon korkeatasoisia vierailupaikkoja kaikenlaisille perheille. Pienet lapset on aika helppo pitää tyytyväisinä Helsingin perheille suunnatuissa kohteissa, ja sitä vanhemmat lapset viihtyvät kyllä etenkin Linnanmäen huvipuistossa ja kenties myös Heureka-tiedekeskuksessa, joka tosin sijaitsee kaukana keskustasta.

Linnanmäki

Kävelymatkan tai lyhyen raitiovaunumatkan päässä ydinkeskustasta sijaitseva Linnanmäki [kartalla] on korkeatasoinen huvipuisto, jossa koko perhe viihtyy pitkiäkin aikoja.

Linnanmäki uudistuu jatkuvasti, siellä on joka vuosi kaikenlaista uutta, ja laitteiden lisäksi siellä on paljon musiikki- ja muita esityksiä. Esitysten, laitteiden ja pelien lisäksi siellä on seitsemän ravintolaa ja lukuisia kioskeja, joilla myydään perinteisiä huvipuistoherkkuja, kuten vohveleita ja hattaroita, samoin kuin pikaruokia, eivätkä hinnat ole päätähuimaavia. Tapahtumia siellä on kesällä päivittäin, ja siellä on myös teemailtoja viikon loppupuolella. Päivistä sunnuntait ovat perheiden kannalta parhaita.

Sisään pääsee ilmaiseksi, ja kaikkiin laitteisiin pääsee ilman lisämaksuja ostamalla rannekkeen, joka maksaa vähän alle 40 euroa, oli vierailijan ikä tai pituus sitten mikä hyvänsä. Noin 10 euroa halvemmalla pääsee, jos tyytyy vierailemaan siellä viimeisten kolmen tunnin aikana. Jos ei halua ostaa ranneketta, voi silti nousta laitteisiin ostamalla 8 euron hintaisen, yhteen laitteeseen kelpaavan lipun. Jos seuraavana päivänä haluaa uudelleen Linnanmäelle kaikkiin laitteisiin, maksaa päivitetty ranneke vain 8 euroa. Niiden, jotka mielivät myös viereiseen Merimaailmaan, johon on sisäänkäynti huvipuiston takaosista, kannattaa asiasta mainita Linnanmäen kassalla ranneketta ostaessa, jolloin saa 8 eurolla lipun myös sinne.

Paras aika vierailla huvipuistossa on toukokuun puolivälin tienoilta elokuun loppuun, jolloin se on avoinna päivittäin. Huvipuistoa pidetään avoinna koko viikon myös syyslomaviikon aikaan lokakuun puolivälissä, ja tämä viikko päättääkin kauden. Muina aikoina on rajoitettuja aukioloaikoja, mutta kesälomien aikaan Linnanmäki avautuu jo klo 11 ja on ajoittain avoinna aina klo 22 asti.

Paikalle pääsee julkisilla nopeasti raitiovaunulla 3 tai bussilla 23 (pysäkki: Alppila).

Sea Life -merimaailma

Linnanmäen vieressä sijaitseva Sea Life -merimaailma on vedenalaista maailmaa esittelevä keskus, jossa voi tutustua mitä ihmeellisimpiin otuksiin ja elinympäristöihin. Täällä on seitsemän eri teemoilla varustettua tilaa, joiden joukossa on kaikenlaista tropiikin sademetsistä laivojen hylkyihin, vedenalaisiin tunneleihin ja jääkauteen. Täällä on kaikenlaisia vesieläimiä kuten mustekaloja, merihevosia ja tutumpia kaloja kuten ahvenia, ja keskuksen suurin asukas on seeprahai. Täällä on yli 1 500 eläintä, interaktiiviset elämysaltaat antavat käsin kosketeltavaa tuntua vedenalaiseen elämään ja täällä viihtynevät kaikenikäiset lapset ja nuoret. Keskuksessa on kaikenlaisia teemaviikkoja ja havainnollistavia esityksiä, ja se on kiinni ainoastaan jouluaattona ja joulupäivänä.

Liput ovat hintavia, mutta edullisimmin pääsee, jos ostaa myös rannekkeen Linnanmäelle, ja tänne usein vierailemaan haluaville on tarjolla vuosikortteja. Merimaailma on avoinna eri kuukausina ja eri päivinä vähän eri tavoin, mutta aina se on avoinna vähintään klo 10-17. Paikalle pääsee samoin kuin Linnanmäellekin raitiovaunulla 3 tai bussilla 23 (pysäkki: Alppila).

Trooppinen eläintalo - Tropicario

Melko lähellä Linnanmäkeä ja Merimaailmaa, Vallilan kaupunginosassa sijaitseva Trooppinen eläintalo (Sturenkatu 27) [kartalla] on Merimaailman tavoin uudentyyppinen koko perheen vierailupaikka. Täällä asustaa trooppisissa oloissa krokotiileja, pytoneita ja muita käärmeitä, liskoja ja muita eksoottisia elikoita. Täällä on Pohjoismaiden mittavin kokoelma jättiläiskäärmeitä, ja kaikkia otuksia on turvallista katsella lasiseinien takaa. Esittelytaulut kertovat monella kielellä kaikenlaista mielenkiintoista trooppisista eläimistä. Tämä on erittäin uudenaikainen eläintalo, jossa pääsee aidoissa, luonnonmukaisissa oloissa tutustumaan liskoihin ja muihin eläimiin.

Tropicario on avoinna ma-su klo 10-19, ja se on kiinni vain jouluaattona ja joulupäivänä. Liput ovat yli 14-vuotiailta 13 euroa, 4-14-vuotiailta 8 euroa, ja perheliput säästävät jonkin verran. Paikalle on helppo tulla monella raitiovaunulla, ja lähimmäksi pääsee raitiovaunuilla 1A ja 7A (pysäkki: Hattulantie).

Lautta Korkeasaaren eläintarhaan
Jos haluaa mennä Korkeasaareen Kauppatorilta lähtevällä lautalla, kannattaa ostaa jo etukäteen lippu, joka oikeuttaa myös merimatkaan. Sen voi hankkia Kauppatorilla olevasta kojusta.

Korkeasaaren eläintarha

Helsingin perinteinen koko perheen vierailupaikka Linnanmäen lisäksi on Korkeasaaren eläintarha [kartalla], joka kansainvälisesti tunnetaan Helsinki Zoo -nimisenä. Tämä ympäri vuoden avoinna oleva eläintarha on syrjäinen vierailukohde, jossa käymiselle kannattaa varata kunnolla aikaa, ainakin puoli päivää. Täällä on eläimiä kuudelta mantereelta, kaikki on siistiä ja tasokasta ja täällä on kaikkea mahdollista linnuista petoeläimiin ja sammakoihin.

Eläinten katselun lisäksi Korkeasaaressa voi syödä ympäri vuoden Ravintola Pukissa, ja kesäisin on lisää ruokapaikkoja valittavana. Täällä on myös erityistapahtumia, kuten syksyiset kissojen yöt ja pääsiäisrientoja. Hyvä päivä vierailla täällä on 4.10., jolloin Korkeasaari-päivänä ja maailman eläinten päivänä ei vaadita pääsymaksua lainkaan. Korkeasaari on myös unohtumaton paikka viettää lasten syntymäpäiviä, ja tämä on myös erinomainen, perinteinen kohde kaikkialta maasta ja ulkomailtakin tuleville koululaisryhmille.

Liput yli 18-vuotiailta maksavat 12 euroa, 4-17-vuotiailta puolet tästä, ja alle 4-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Jos haluaa toukokuusta syyskuuhun mennä Kauppatorilta lähtevällä lautalla Korkeasaareen ja palata sillä takaisin, kannattaa ostaa jo etukäteen lippu, joka oikeuttaa myös merimatkaan ja jonka voi hankkia Kauppatorilla olevasta kojusta [kartalla]. Tänne on ajoittain jonoja, joten etukäteen tai laivarannasta hankitut liput ovat varma valinta.

Korkeasaari on avoinna eri kuukausina vähän eri tavalla, mutta aina se on avoinna vähintään ma-su klo 10-16.

Paikalle voi tulla kesäkuukausina lautalla, ja ympäri vuoden tänne tulee bussi numero 16, joka lähtee Rautatientorin laiturista numero 8 ja johon voi nousta myös Kulosaaren metroasemalla.

Heureka

Pitkällä keskustan ulkopuolella, lähellä lentoasemaa, Vantaan kaupungissa sijaitseva Heureka [kartalla] on korkeatasoinen tiedekeskus. Tännekin haluavan on hyvä varata vierailulle ainakin puoli päivää, ja tämä on paikka, jossa kaikenikäiset lapset sekä viihtyvät että oppivat melkoisesti. Täällä on eri vuosina erilaisia teemoja, lapsille on aina jotakin mielenkiintoista, ja täällä voi ajoittain jopa purkaa pommeja ja ottaa kaikenlaisia riskejä, ilman loukkaantumisen vaaraa. Olennaisena osana tiedekeskusta on myös planetaario, jossa esitetään yhteensä 25 minuutin kestoisia elokuvia ja jossa oppii yhtä sun toista tähtitaivaasta. Heurekassa on kaikenlaisia tapahtumia, kahvila ja hyvä kauppa, ja esitysten joukossa on laboratorio-ohjelmaa lapsille, tiedeteatteriesityksiä kaikenikäisille ja myös erikoista rottakoripalloa.

Yli 15-vuotiailta liput maksavat 22 euroa, mutta tänne on erihintaisia lippuja, joilla voi vierailla myös planetaariossa. Alle 6-vuotiaat pääsevät tiedekeskukseen sisään ilmaiseksi ja planetaarioon 3 eurolla. Heureka on hyvin avoinna lähes vuoden jokaisena päivänä, eri päivinä vähän eri tavoin mutta aina vähintään klo 10-17, lukuun ottamatta joitain juhlapyhiä.

Parhaiten paikalle pääsee paitsi omalla autolla myös paikallisjunilla, joihin voi nousta rautatieasemalta tai muiltakin juna-asemilta. Pois jäädään Tikkurilan asemalla, ja sieltä on noin 500 metrin selkeä, viitoitettu matka Heurekaan.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2015/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti