Booking.com
Hotelli Bulevardin varrella
Aivan ytimen vieressä sijaitsevat kaupunginosat Kamppi ja Punavuori ovat hyviä alueita majapaikalle, etenkin Bulevardi ja sen lähikadut. Täältä on lyhyt kävelymatka minne tahansa ja raitiovaunut kulkevat.

Millainen hotelli Helsingissä kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Helsingin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, kannattaa kokeilla Pienen matkaoppaan hotellien hakukonetta. Sen avulla voi hakea hotellia usean suositun hotellisivuston valikoimista haluamillaan kriteereillä (kävijöiden arviot, hinta, sijainti, mukavuudet, teema, jne.) ja tehdä varauksen siltä, joka tarjoaa sopivimman hinnan tai tuntuu muuten parhaalta.

Majoituksen löytäminen Helsingistä

Helsingissä on suuri määrä erilaisia hotelleja ja jonkin verran muitakin majoitusmahdollisuuksia. Ydinkeskusta rautatieaseman ympäristössä on kätevin tienoo yöpyä, mutta alue on meluisa ja rauhaton viikonloppuisin ympäri vuoden ja näin muitakin tienoita on hyvä katsella. Hotellien lisäksi kaupungissa on leirintäalue, ja siellä on lisäksi hostelleja, joissa voi yöpyä varsinaisia hotelleja edullisemmin.

Parhaat alueet hotellille

Hotelleja on eniten aivan ydinkeskustassa, lähellä päänähtävyyksiä, mutta niitä on jonkin verran myös vähän syrjemmällä. Keskikesällä ja viikonloppuisin aivan ydinkeskusta on rauhaton alue, jolla on melua ja järjestyshäiriöitä, ja tällöin vähän syrjemmällä oleva majapaikka voi olla parempi vaihtoehto.

Ydinkeskusta (Kamppi-Kluuvi)

Ydinkeskusta Eduskuntatalon ja Kauppatorin välisellä alueella on paras paikka yöpyä Helsingissä, ja sen ulkopuolelle kannattaa majoittua vain erityissyistä. Tämä on kaupungin elämän keskus, josta löytyy kaikki mahdollinen metroasemista nähtävyyksiin, parhaisiin ravintoloihin, kauppoihin ja yöelämään. Pääosaltaan tämä on turvallinen alue, joskin myös rauhattomia tienoita sillä on, kuten Kaivokatu rautatieaseman edustalla ja monet muut ydinkeskustan kadut viikonloppuisin.

Mikäli haluaa olla varma siitä, että ulkopuolella ei ole melua ja järjestyshäiriöitä, kannattaa majoittua hivenen syrjemmälle eikä esimerkiksi vuoden 1952 olympialaisiin valmistuneeseen Sokos Hotel Vaakunaan, joka on aivan pääkallopaikalla viikonlopun juhlintaa silmällä pitäen. Rauhallisempaa onkin lähellä Kauppatoria, ja esimerkiksi Hotel Kämp sijaitsee rauhallisella paikalla. Muita alueen varteenotettavia majapaikkoja ovat myös Kämpin naapurissa sijaitseva GLO Hotel Helsinki Kluuvi ja Hotelli Torni, joka tosin on paikalla, jolla voi olla meluista kesäviikonloppuisin.

Kamppi ja Punavuori

Aivan ytimen vieressä sijaitsevat kaupunginosat Kamppi ja Punavuori ovat hyviä alueita majapaikalle, etenkin Bulevardi ja sen lähikadut. Täältä on lyhyt kävelymatka minne tahansa, raitiovaunut kulkevat hyvin ja osasta aluetta on lyhyt kävelymatka Kampin metroasemalle. Tämä on aluetta, jolla on hyviä kauppoja, erinomaisia ravintoloita ja yöelämää, joka tosin on huomattavasti laimeampaa kuin aikoinaan 1990-luvulla. Täällä on tietenkin etenkin kesäviikonloppuisin melua ja roskaamista, mutta alue on tyylikäs ja varsin rauhallinen valinta majapaikalle.

Katajanokka
Katajanokassa mielenkiintoinen, mieleenpainuva majapaikka on entiseen vankilaan perustettu Hotel Katajanokka.

Hyviä hotelleja ovat aivan Erottajan naapurissa sijaitseva Klaus K, saman kadun varrella mutta kauempana Mannerheimintiestä sijaitseva Indigo ja myös keskeisellä mutta rauhallisella paikalla sijaitseva Lilla Roberts.

Katajanokka

Katajanokka on tyylikäs alue, jolla on kaunista arkkitehtuuria ja jonne Viking Linen laivat tulevat, ja tämä voi olla joillekuille hyvä paikka majoittua. Alueen pääpaikoilta on kävelymatka Kauppatorille, ja raitiovaunut kulkevat hyvin. Alueella itsessään on kuitenkin vähän hyviä ravintoloita, kauppoja tai yöelämää, ja sen elämänmenoa leimaavat laivaterminaalit, jotka pitävät osia siitä jatkuvasti vilkkaina. Mielenkiintoinen, mieleenpainuva majapaikka tällä alueella on entiseen vankilaan perustettu Hotel Katajanokka.

Kallio

Hakaniemi, Siltasaari ja Sörnäinen ovat aluetta, jota kutsutaan Kallioksi, ja tämä alue herättää kaupungissa asuvissa ja siellä vierailevissa ristiriitaisia tunteita. Toisaalta paikka on mielenkiintoinen sekoitus suomalaista ja eksoottista, tyyliä ja alakulttuuria, mutta pääosin se on suttuinen ja rauhaton paikka, etenkin Sörnäisten metroaseman ja sen lähistön osalta. Jos alueelle haluaa majoittua, on Hakaniemen metroaseman tienoo siihen parhaita ratkaisuja, sillä liikenneyhteydet ovat hyvät ja torin lähistöllä on osa Kallion parhaista kaupoista, ravintoloista ja baareista. Hyvä, rauhallisella paikalla sijaitseva Scandic Paasi on tyylikäs valinta hotellille täällä Pitkänsillan toisella puolella.

Pasila

Pasila on kaupunginosa, jonka rautatie on jakanut Länsi- ja Itä-Pasilaan, ja näistä Länsi-Pasila tulee luultavasti tutuksi harvoille matkailijoille. Itä-Pasila ei sekään tule tutuksi monellekaan, mutta siellä sijaitseva messualue on paikka, jossa vieraillaan. Jos saapuu Helsinkiin ja Pasilaan messuihin, on Holiday Inn Helsinki Exhibition & Convention Center hyvä valinta majapaikalle. Liikenneyhteydet muualle kaupunkiin ovat sieltä hyvät sekä raitiovaunuilla että paikallisjunilla, jotka kulkevat päärautatieasemalle noin 5 minuutissa.

Tapiola
Tapiola on paras paikka yöpyä Espoossa. Alue on ollut remontissa lähes koko 2010-luvun, ja sieltä on hyvät liikenneyhteydet bussilla Helsinkiin ja muualle Espooseen, eikä Otaniemikään ole kaukana.

Espoo - Otaniemi ja Tapiola

Espoo on ehkä Suomen toiseksi suurin kaupunki, mutta sinne harvalla turistilla on asiaa eikä siellä juuri kukaan yövykään. Pari poikkeusta siellä kuitenkin on, ja Otaniemi, joka on tunnettu Aalto-yliopistosta ja Alvar Aallon suunnittelemasta kampusalueesta, on yksi tällainen paikka. Siellä sijaitsee opiskelijan matkakassalle soveltuva hostelli Forenom, johon on hyvä ympäri vuoden tehdä varaus pitkiä aikoja ennen matkan alkamista.

Toinen merkittävä paikka Espoossa on Tapiola, joka on paras paikka yöpyä Espoossa. Tämä alue tuli aikoinaan tutuksi uuden ja ihmeellisen rakennustyylinsä takia. Se on ollut remontissa lähes koko 2010-luvun, ja sieltä on hyvät liikenneyhteydet bussilla Helsinkiin ja muualle Espooseen, eikä Otaniemikään ole kaukana. Tapiolassa on hyvä tehdä ostoksia, siellä on muutama varteenotettava ravintola ja siellä on myös baareja ja muuta ajanvietettä illoiksi. Perinteinen valinta majapaikalle Espoossa on Original Sokos Hotel Tapiola Garden.

Leirintäalue ja hostellit

Helsingissä on leirintäalue siedettävän matkan päässä keskustasta. Itäisessä Helsingissä, metroaseman vieressä sijaitseva Rastila Camping [kartalla] on hyvin varusteltu leirintäalue.

Hostellit ovat hotelleja edullisempia ja yksinkertaisempia majapaikkoja, joissa on huoneita yhdelle, kahdelle ja useammallekin hengelle, joskus perhehuoneitakin. Toisin kuin Ruotsissa, Suomessa ei perinteisesti ole ollut paljon hostelleja, eivätkä suomalaiset ruotsalaisten tavoin ole tottuneet yöpymään kotimaan matkoilla hostelleissa. Helsinkiin on kuitenkin ilmaantunut kaikenlaisia hostelleja. Ne ovat hotelleja edullisempia, ja niitä on niin keskustassa kuin sen ulkopuolellakin. Koska Helsinki on majapaikoiltaan Euroopan kalleimpia kaupunkeja, ovat hostellit suosittuja ja varaus kesäkaudella (touko-syyskuu) kannattaa tehdä viikkoja ja jopa kuukausia etukäteen, etenkin Suomenlinnan hostelliin. Hyviä muita hostelleja Helsingissä ovat ydinkeskustan lähellä sijaitseva Hostel Erottajanpuisto ja lähellä Linnanmäkeä ja Kalliota sijaitseva CheapSleep.

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia.

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Hotel Katajanokka

(Merikasarminkatu 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Katajanokan laivaterminaalien lähellä sijaitseva, entiseen vankilaan sijoitettu hotelli, joka on tasokas neljän tähden majapaikka. 106 huoneen hotelli on hyvin varusteltu, sieltä on alle kilometrin matka Kauppatorille ja raitiovaunu kulkee aivan sen viereen. Erityisen hyvä majapaikka niille, jotka saapuvat tai lähtevät laivalla Katajanokan terminaalista.

GLO Hotel Helsinki Kluuvi

(Kluuvikatu 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan ytimessä, Aleksanterinkadun ja Esplanadin naapurissa, samoin kuin Yliopisto-metroaseman vieressä sijaitseva 184 huoneen hotelli, jolla on neljä tähteä ja hyvä varustelutaso. Kaikki mahdollinen on lähellä, mutta kesäisin joihinkin huoneisiin voi kantautua melua, sillä lähellä on paljon yökerhoja.

Holiday Inn Helsinki Exhibition & Convention Center

(Messuaukio 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pasilassa, Messukeskuksen vieressä sijaitseva 244 huoneen ja neljän tähden hotelli, joka soveltuu paitsi messuihin saapuville myös niille, jotka haluavat Hartwall Arenalle konserttiin tai jääkiekko-otteluun. Hotellin palvelut ovat hyvät, siellä on kuntosali ja ravintola, ja keskustaan on junalla hyvin lyhyt matka, ratikalla vähän pidempi.

Hotel Indigo

(Bulevardi 26)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erittäin pidetty neljän tähden ja 120 huoneen hotelli, joka sijaitsee tyylikkään Bulevardin parhailla paikoilla, kävelymatkan päässä Esplanadilta ja muilta kaupungin pääpaikoilta. Palvelut ovat hyvät kuntosaleineen ja ravintoloineen, ja kävelymatkan etäisyydellä on valtava määrä ravintoloita, baareja ja pikkuputiikkeja, jotka kuuluvat kaupungin parhaisiin. Sijainti on sellainen, että kesäiltaisinkaan ei täällä ole rauhatonta.

Hotel Kämp

(Pohjoisesplanadi 29)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kaupungin hienoin hotelli, jonka ravintolassa Sibeliuskin aikoinaan oli tuttu näky, sijaitsee Esplanadin varrella lähellä kaikkea, ja parempaa palvelua ja varustelutasoa saa kaupungista hakea.

Hotel Lilla Roberts

(Pieni Roobertinkatu 1-3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä mutta rauhallisella paikalla vain muutaman sadan metrin päässä Esplanadista sijaitseva viiden tähden ja 130 huoneen erittäin pidetty hotelli, jonka aamiainen on saanut paljon kiitosta. Palvelutaso on erityisen hyvä, tarjolla on vaikka ilmaiset polkupyörät, ja kaikki mahdollinen on lähellä, hyvistä ravintoloista drinkkipaikkoihin ja mielenkiintoisiin katunäkymiin.

Klaus K Hotel

(Bulevardi 2-4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tyylikäs, perinteinen valinta on entinen Klaus Kurki, neljän tähden ja 170 huoneen hotelli, joka sijaitsee mahdollisimman hyvällä paikalla. Varustelutaso on hyvä, alakerran ravintola on korkeatasoinen ja lähellä on valtava määrä muitakin ravintoloita, kuten kaikkea muutakin putiikeista baareihin ja kulkuyhteyksiin muualle kaupunkiin.

Original Sokos Hotel Tapiola Garden

(Tapiolanaukio 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Espoon Tapiolassa sijaitseva 154 huoneen ja neljän tähden hotelli, joka on pidetty ja erityisen hyvin varusteltu majapaikka kaukana keskustasta. Bussilla pääsee täältä melko nopeasti Helsinkiin, mutta tämä on hyvä majapaikka niille, joilla on asiaa Espooseen, jotka haluavat esimerkiksi Espoo Bluesin otteluun tai jotka haluavat kesällä varmistaa rauhallisen tienoon majapaikalle.

Sokos Hotel Torni

(Yrjönkatu 26)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvin keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli, joka on kaupungin näkyvin rakennus ja jonka yläkerrassa sijaitsevasta ravintolasta on eräät kaupungin parhaat näkymät. Neljän tähden ja 152 huoneen hotelli on Suomen tunnetuimpia, ja se on hintava mutta tyylikäs majapaikka.

Scandic Paasi

(Paasivuorenkatu 5B)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kallion puolella, aivan Hakaniemen metroaseman vieressä sijaitseva hotelli, joka on varsin rauhallisella paikalla ja joka etenkin kesäisin on hyvä valinta majapaikalle. Tämä on erittäin pidetty neljän tähden ja 170 huoneen hotelli. Varustelutaso on erityisen hyvä, ravintoloita on sekä hotellissa että aivan sen naapurissa useita, illanviettopaikkoja on muutaman sadan metrin päässä ja muualle kaupunkiin pääsee nopeasti paitsi metrolla myös raitiovaunulla ja kävellen, sillä keskustaan on tästä vain noin 10 minuutin kävelymatka.

Muut Helsingin hotellit

Jos et vielä löytänyt sopivaa hotellia, katso tästä kaikki hotellivaihtoehdot Helsingissä ja lisäksi tarjoushintaiset vaihtoehdot. Jos olet lähdössä heti, katso ja hyödynnä viimehetken tarjoukset.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2015/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti