Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Helsinki
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Mannerheimintie
Mannerheimintie on vilkas valtakatu, jolla kulkee nykyään vähemmän autoja kuin takavuosina, mutta edelleenkin sillä on aina elämää.

Helsingin kaupunginosia, alueita ja niiden nähtävyyksiä

Helsingin perusti Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa vuonna 1550, ja alun perin siitä piti tulla lahden toisella puolella olevan Räävelin eli Tallinnan kilpailija kaupan alalla. Suunnitelma ei kuitenkaan käynyt toteen: Helsinki pysyi pitkään köyhänä, sotien runtelemana paikkakuntana, johon rutto iski tämän tästä, ja etenkin vuoden 1710 ruttoepidemia tappoi valtaosan kaupungin asukkaista.

1700-luvulla kuitenkin Viaporin eli Suomenlinnan rakennusprojekti antoi kaupungille suojaa ja suotuisammat elinolot, ja kaupunki kehittyi siinä määrin, että vuonna 1809 Suomen tullessa osaksi Venäjää pääkaupunki siirtyi Turusta Helsinkiin. Helsinki alkoi kasvaa ja kehittyä, ja 1900-luvulla kaupungista tuli varsin tyylikäs eurooppalainen pääkaupunki.

Sellaiset tapahtumat kuin vuoden 1952 olympialaiset ja vuoden 1975 Etyk-kokous antoivat Helsingille mainetta, joka on vuosikymmenten saatossa vain kasvanut. Nykyään Helsinki on Suomen suurin kaupunki. Sen rajojen sisällä asuu 626 000 asukasta ja Helsingin seudun alueella eli pääkaupunkiseudulla yli 1,4 miljoonaa.

Ydinkeskusta

Helsingin ydinkeskustan [kartalla], joka suureksi osaksi on Kampin ja Kluuvin kaupunginosien alueella, voidaan sanoa olevan kolmionmuotoisen alueen sisällä Eduskuntatalon, Erottajan ja Kauppatorin välisellä alueella. Ydinkeskusta on etenkin Kampin keskuksen ilmaantumisen jälkeen hivenen laajentunut, mutta edelleenkin tämä alue on se, joka on kaupungin ydin ja jolla kaikki tärkeä sijaitsee.

Ydinkeskustan pääkaduiksi voidaan sanoa Mannerheimintietä ja Aleksanterinkatua. Näiden risteyksessä oleva Kolmen sepän aukio [kartalla] on kaupungin keskusaukion tyylinen paikka. Kaupunkilaiset tapaavat mielellään niin sanotun Stokkan kellon alla eli tavaratalo Stockmannin pääoven pyörivän kellon alla, ja tällä alueella liikkuvat niin turistit kuin paikallisetkin.

Mannerheimintie [kartalla] on vilkas valtakatu, jolla kulkee nykyään vähemmän autoja kuin takavuosina, mutta edelleenkin sillä on aina elämää eikä se kuulu kaupungin miellyttävimpien katujen joukkoon. Sen varrella sijaitsee kaikenlaista kuuluisaa: Eduskuntatalon lisäksi Finlandia-talo, Musiikkitalo, Kansallismuseo, monitoimikeskus Lasipalatsi, Svenska Teatern ja kauppakeskuksia, kuten Forum.

Aleksanterinkatu [kartalla] on huomattavasti rauhallisempi katu, jota pitkin kulkee muutama raitiovaunu ja jonka varrella on lähinnä kauppoja ja kauppakeskuksia. Kadun luonne muuttuu melkoisesti, kun saapuu Senaatintorille, kaupungin tärkeimmälle aukiolle, jota koristaa valkea Tuomiokirkko. Kirkkoa vastapäätä sijaitsevissa taloissa on nykyään hyvää tunnelmaa turistille: on matkamuistomyymälää, kahvilaa ja ravintolaa, joissa kaikissa juhlistetaan supisuomalaisia asioita. Kirkkoa vastapäätä oleviin taloihin, jotka ovat kaupungin vanhimpia, ilmestyy myös uusi kaupunginmuseo vuoden 2016 aikana.

Senaatintorilta pääsee toiselle tärkeälle aukiolle eli Kauppatorille Sofiankatua [kartalla] pitkin, ja Kauppatori on turistin näkökulmasta kenties kaupungin tärkein paikka. Sen laidalla on merkittäviä rakennuksia, kuten Kaupungintalo ja Presidentinlinna, ja torilla on nykyään eniten ruokia myyviä kojuja, joissa voi syödä hyvin suomalaisia ruokia, ja myös sen myyntikojut ovat melko lailla turisteille suunnattuja matkamuistoineen ja turkiksineen. Kauppatorilta on helppo nousta monenmoisen laivan kyytiin. Laivoilla voi risteillä saaristossa, siirtyä Suomenlinnaan tai mennä Korkeasaareen, ja laivaliikenne on vilkkaimmillaan kesä-elokuussa. Tori on kesällä hyvä vierailupaikka, mutta talvisin viereinen kauppahalli on parempi paikka tutustua suomalaisiin ruokiin ja muihin tuotteisiin.

Kauppatorin ja Mannerheimintien välissä kulkee Esplanadi [kartalla], puistobulevardi, joka on yksi kaupungin ehdottomista keskuksista. Aikoinaan sillä pyöri vain paikallisia, mutta nykyisin etenkin ulkomaiset turistit ovat kesäkaudella siellä jopa enemmistössä, ja Espan varrella on hyvä hengailla loman aikana. Sen varrella on suomalaisia tuotteita myyviä liikkeitä, kalliita ravintoloita ja myös esityslava, jolla on ilmaisia musiikkiesityksiä kesäisin.

Rautatientori ja Kansallisteatteri
Rautatientori, jonka kautta monet bussit kulkevat ja jonka päässä on Kansallisteatteri.

Mannerheimintien ja Aleksanterinkadun ohella Kaivokatu [kartalla] on kaupungin pääkatuja, ja tälle rautatieaseman edustalla sijaitsevalle kadulle voi siirtyä Kolmen sepän aukiolta myös Citykäytävää pitkin. Tämä on usean rakennuksen ja tunnelin muodostama kauppojen, ravintoloiden ja muiden palveluiden kokonaisuus, jota kutsutaan nykyisin taas Citycenter-nimellä. Merkittävin paikka täällä on perinteisesti ollut alue Rautatientorin metroaseman sisäänkäynnin tienoilla, missä on jo vuosikymmeniä ollut sunnuntaisin ja myöhään illallakin avoinna olevia kauppoja. Aukiolojen vapautumisen jälkeen paikka on menettänyt merkitystään, mutta tämä on edelleen mukava paikka talvisin ja huonoilla ilmoilla, ja täältä voi maanalaisia tunneleita pitkin siirtyä moneen suuntaan, kuten Forumin kauppakeskukseen ja Kampin keskukseen, missä linja-autoasema sijaitsee.

Kaivokadulla sijaitsee rautatieaseman lisäksi Ateneumin taidemuseo, ja sitä vastapäätä sijaitsee Rautatientori, joka on kohti itää Hakaniemen kautta kulkevien bussien päätepysäkki ja jolta voi nousta lentoasemalle suuntaavan bussin 615 kyytiin. Rautatientorin päässä on Kansallisteatteri, sen takana Kaisaniemen puisto kasvitieteellisine puutarhoineen ja sen toisella laidalla on Mikonkatu, joka on aina ollut kaupungin yöelämän pääpaikkoja ja on sitä nykyäänkin baareineen ja kasinoineen.

Kamppi

Ydinkeskustaa ympäröivistä kaupunginosista Kamppi [kartalla] on turistin näkökulmasta tärkein. Sen voidaan katsoa olevan Kampin keskuksen ja Bulevardin välimaastossa, ja siihen kuuluu sellaisia olennaisia katuja ravintolalle ja shoppailulle kuin Annankatu ja Fredrikinkatu.

Bulevardi on Kampin kaupunginosan kaunein katu. Sen varrella on jonkin verran hyviä ravintoloita, Ekbergin kuuluisa kahvila [kartalla] ja muutama varteenotettava kauppa. Nykyisin mielenkiintoisempia ovat kuitenkin sen sivukadut Fredrikinkatu, joka on hyvä ravintola- ja kauppakatu kenelle tahansa, ja Annankatu, jolla silläkin on hyviä kauppoja ja sen loppupäässä kaupungin parhaita ravintoloiden keskittymiä.

Hietalahden kirpputori
Kampin eläväisimpiä osia on aina ollut Hietalahdentori, jolla nykyään pidetään kirpputoria.

Kampin eläväisimpiä osia on aina ollut Hietalahdentori [kartalla], jolla on yksi kaupungin kolmesta kauppahallista. Tämä on jo pitkään ollut paikka, jossa on vain kirpputorikojuja eikä lainkaan elintarvikekojuja. Muut kaupunginosan pääpaikat ovat Kampin keskuksen tienoilla lähellä Mannerheimintietä ja Forumin kauppakeskuksen takana, missä etenkin Eerikinkatu [kartalla] on parhaita katuja turistille. Sen varrella sijaitsee valtava määrä kaikenlaisia ravintoloita, yöelämää, elokuva-arkisto ja kauppoja.

Toinen hyvä katu on Eerikinkadun poikkikatu Albertinkatu [kartalla], jolla on kaikenlaisia liikkeitä, ruokapaikkoja ja muutakin mielenkiintoista. Kampin pääkaduista Lönnrotinkatu on vilkas katu liikenteen puolesta, mutta silläkin on muutama hyvä ravintola ja kauppa, ja samantyylinen mutta liikenteeltä rauhallinen katu on sen vieressä kulkeva Kalevankatu.

Kaupunginosan miellyttävimpiä paikkoja on Vanha kirkkopuisto eli Ruttopuisto [kartalla], joka on harvinainen keidas tällä vilkkaalla alueella. Puiston kirkko on erityisen suosittu paikka vihkitilaisuuksille, ja puisto on hengeltään luova paikka, jonne on hyvä tulla piknikille tai muuten vain levähtämään kesällä.

Kamppi oli 1990-luvulla huomattava yöelämän keskus kaupungissa, mutta nykyisin se on yöelämältään varsin vaisu ja sen hintataso on kohonnut sellaiseksi kuin ydinkeskustan vieressä olevalle kaupunginosalle voi ajatellakin.

Punavuori

Kampin tavoin Punavuori eli Rööperi [kartalla] on tärkeä kaupunginosa keskustan vieressä. Siellä on hyviä majapaikkoja, ravintoloita, baareja ja kauppoja. Tämä on vilkas keskustan alue, jonka läpi kulkee raitiovaunuja Fredrikinkatua [kartalla] pitkin, ja tämä pitkä katu on parempi paikka Punavuoressa kuin Kampissa. Se kulkee aina Viiskulmaan asti, sen varrella on erinomaisia ravintoloita ja pikkuputiikkeja, ja monet sen sivukadut kuten Uudenmaankatu ja Iso Roobertinkatu ovat tutustumisen arvoisia ravintoloiltaan ja putiikeiltaan. Täälläpäin on paljon antikvariaatteja, jonkin verran antiikkiliikkeitä ja paljon muodikkaita vaatteita myyviä liikkeitä, ja tämä on pääosiltaan hyvä paikka tutustua. Myös Annankatu on hyvä katu Punavuoren puolella, ja Ratakatu on sekin varteenotettava katu vierailla, sillä sen varrella on niin sanottu Insinööritalo [kartalla], jonka suunnitteli Alvar Aalto.

Meripuisto, Ullanlinna
Ullanlinnan Merikatu, jonka edessä on viime vuosina uusittu puistoalue.

Ullanlinna, Kaivopuisto ja Eira

Viiskulman takaa alkavat Etelä-Helsingin hienostoalueet, joista ensimmäinen, suurin ja arkisin on Ullanlinna [kartalla]. Tämän kaupunginosan pääkatuja ovat Esplanadilta lähtevä Korkeavuorenkatu [kartalla], jolla on hyviä putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita, ja sen varrella sijaitsee myös kaunis Johanneksen kirkko. Sitä jatkaa Kapteeninkatu, jolla on legendaarinen KOM-teatteri ja sitä vastapäätä yhtä kuuluisa Sea Horse -ravintola, jolla ennen oli ryyppypaikan maine mutta joka nykyisin on gourmethenkinen ravintola. Kapteeninkadun sivukadut Tehtaankatu ja Pietarinkatu ovat kuuluisia katuja nekin, ja Tehtaankatua [kartalla] voidaan pitää Ullanlinnan pääkatuna. Sen varrella on kaikenlaista, kuten pieniä tyylikkäitä putiikkeja, ravintoloita ja Venäjän suurlähetystö, ja sitä pitkin kulkee raitiovaunuja, jotka yhdistävät alueen kätevästi muuhun kaupunkiin.

Pietarinkatu on hiljainen katu, jolle turistille ei sinänsä ole asiaa kuin ehkäpä uskomattoman kauniita katunäkymiä katsomaan etenkin sen Eiran puoleiseen päätyyn, missä sijaitsee myös Huvilakatu [kartalla], yksi kauneimmista kaduista koko kaupungissa. Huvilakadun varrella filmattiin pitkään suosittua Salatut elämät -saippuasarjaa, ja täällä on aina rauhallista tunnelmaa, jota on mukava etenkin kesällä lähteä katsomaan. Kohti merenrantaa mentäessä tulevat vastaan vielä Merikatu, jonka edessä on viime vuosina uusittu puistoalue, ja Merisatamanranta [kartalla], joka on kaunis merenranta jäätelökioskeineen ja purjeveneineen.

Eira [kartalla] on suhteellisen pieni alue mäen päällä. Siellä sijaitsee kaupungin Steinerkoulu ja kauniita suuria kivikartanoita, joissa on paljon suurlähetystöjä ja diplomaattien asuntoja. Tänne ei sinänsä turistilla ole asiaa, mutta kesällä kannattaa kauniilla ilmalla kiivetä Engelinaukiolle ja ihastella sen laidalla olevia taloja, joista yksi on tuttu Komisario Palmun erehdys -elokuvastakin. Juhani Ahon patsaan tienoilla olevilla puistoalueella [kartalla] on mukava nauttia auringosta ja kohti merta avautuvista näkymistä.

Ullanlinnan toisella puolella sijaitseva Kaivopuisto [kartalla] on paikka, jossa on sekä suuri puistoalue Kaivohuone-yökerhoineen että asuinalue, jolla on suurlähetystöjä ja Eiraakin kauniimpia asuinrakennuksia. Kaivopuiston tähän osaan, jonka pääkatu on Itäinen puistotie, pääsee parhaiten Cafe Ursulan [kartalla] tienoilta Kaivopuiston rannasta. Siellä tulee pian vastaan Mannerheimin entinen kotitalo, joka nykyisin toimii Mannerheim-museona.

Eteläranta
Kaartinkaupungin rantakatu eli Eteläranta on tunnettu paikka, jolla sijaitsee mm. kaksi laivaterminaalia ja kauppahalli.

Kaartinkaupunki

Ullanlinnan ja Kaivopuiston pohjoispuolella ja Esplanadin eteläpuolella sijaitseva urbaani ja varsin tyylikäs korttelisto on Kaartinkaupunki [kartalla], joka tulee turistille kuin turistille jonkin verran tutuksi. Sen rantakatu eli Eteläranta [kartalla] on tunnettu paikka, jolla sijaitsee kaksi laivaterminaalia, kauppahalli ja Hotel Palace. Näiden takana sijaitsevat korttelit ovat turistille vähemmän tuttuja, mutta niiden pääaukio on Kasarmitori [kartalla], jonka laidalla sijaitsee kuuluisa yökerho Kaarle XII.

Kaartinkaupungin merkittävimmät kadunpätkät ovat Kasarmitorin ja Esplanadin välillä, ja niin Korkeavuorenkadulla kuin Kasarmikadullakin on kaikenlaista turistia kiinnostavaa aivan Esplanadin kulmauksen tienoilla, kaupoista ravintoloihin. Kaartinkaupungin ja Ullanlinnan välimaastossa sijaitseva Tähtitorninmäki [kartalla] on hyvä vaihtoehto Kaivopuistolle piknikpaikaksi, ja tämä mäkinen puisto on hyvä tutustumispaikka etenkin veistostensa puolesta kesäkauden aikana.

Etu-Töölö ja Taka-Töölö

Toisella puolella ydinkeskustaa sijaitsevat kaupunginosat tulevat helposti turistille ainakin vähän tutuksi, sillä Töölön alueella sijaitsee kaikenlaista, etenkin aivan ytimen vieressä olevassa Etu-Töölössä mutta jonkin verran myös Taka-Töölössä.

Etu-Töölö

Etu-Töölössä [kartalla] sijaitsee joitain kaikkein kuuluisimpia nähtävyyksiä, kuten Eduskuntatalo, Kansallismuseo ja Temppeliaukion kirkko [kartalla]. Alueen pääpaikat ovatkin lähellä Kampin keskusta, missä sijaitsee Rautatiekatujen varrella huvittelukompleksi Tennispalatsi [kartalla] ja Luonnontieteellinen museo. Näiden keskellä kulkee entisen junaradan paikalla Baana eli pyöräilijöille ja kävelijöille tarkoitettu reitti, joka helpottaa keskustan läpi pyörällä kulkemista melkoisesti.

Etu-Töölössä on paljon mielenkiintoisia katuja, joilla on hyviä ruokapaikkoja ja kauppoja. Paras katu turistille tutustua on kuitenkin Runeberginkatu, joka on Mannerheimintien poikkikatu ja jota pitkin raitiovaunut kulkevat. Sen keskellä oleva Töölöntori [kartalla] on paikka, jossa myydään hyvin kesällä herneitä ja mansikoita ja jolla on kesäkahvilat, ja sen tuntumassa on melkoisesti kaikenlaista ravintoloista kauppoihin ja baareihin.

Hietaniemen hiekkaranta
Etu-Töölön puolella sijaitseva Hietaniemen hiekkaranta on suosittu vierailupaikka Helsingissä.

Taka-Töölö

Töölö on varsin laaja alue, joka sijaitsee Kampin ja Meilahden sairaalakaupunginosan välimaastossa, ja vaikka valtaosa nähtävyyksistä ja muusta mielenkiintoisesta sijaitsee Etu-Töölössä, on myös Taka-Töölössä [kartalla] nähtävää.

Suosituin vierailupaikka Taka-Töölössä on Sibeliuksenpuisto [kartalla], jossa Sibelius-monumenttia käy katsomassa bussilasteittain ihmisiä. Lähellä puistoa mutta Etu-Töölön puolella sijaitseva Hietaniemen hiekkaranta [kartalla] on sekin suosittu vierailupaikka Helsingissä. Sen vieressä sijaitseva Hietaniemen hautausmaa on maan merkittävin hautausmaa, jossa on kaikkein kuuluisimpien suomalaisten hautoja. Taka-Töölössä kaikenlaista on myös lähellä Kulttuuritehdas Korjaamoa [kartalla], joka on uusia keskuksia täällä keikalle, aterialle tai kulttuuripläjäykselle. Sitä ympäröivissä kortteleissa on paljon ravintoloita ja baareja, etenkin kohti Kisahallia mentäessä.

Taka-Töölön laidalla olevat urheilupaikat kuten Kisahalli, Olympiastadion [kartalla] ja jäähalli ovat kuuluisimpia paikkoja Helsingissä nekin. Niiden ympäristössä on muutakin mielenkiintoista, kuten Alppilan talvipuutarha, Linnanmäen huvipuisto ja koko Töölönlahden ympäröivä puistoalue, jonka merkkipaikkoihin kuuluu uusi Oopperatalo [kartalla]. Lahden ympäröimä puistoalue kannattaa kiertää kesällä ympäri. Alue on miellyttävä, ja suurista puuhuviloista muodostuva Linnunlaulu on sekin hyvä alue tutustua kesän aikana.

Kruununhaka

Kruununhaka [kartalla] sijaitsee sekin ydinkeskustan naapurissa, ja sen alueella on lukuisia tärkeitä rakennuksia ja kauniita asuinkortteleita. Sen pääpaikat ovat lähellä Senaatintoria, ja tärkeimpiä katuja ovat Unioninkatu, jolla sijaitsee Suomen Kansalliskirjasto [kartalla], ja Snellmaninkatu, jolla sijaitsevat Suomen Pankki [kartalla] ja sitä vastapäätä Säätytalo. Kaupunginosassa on paljon hyviä katuja, joilla on kauniita rakennuksia, mutta mitään suuria nähtävyyksiä siellä ei juuri ole. Poikkeuksen muodostaa Pohjoisranta, jolla sijaitsee Sotamuseo [kartalla] ja jolta pääsee kauniille, rauhalliselle Tervasaarelle, jossa on hyvä terassiravintola ja merellistä tunnelmaa. Pohjoisrannassa voi ihastella veneitä, katsella Katajanokan puolella olevia suuria jäänmurtajia ja nauttia ydinkeskustaa huomattavasti rauhallisemmasta ja väljemmästä tunnelmasta. Kaupunginosassa on jonkin verran hyviä ravintoloita ja kauppoja, ja sen läpi kulkee raitiovaunuja Snellmaninkatua ja Liisankatua pitkin.

Hakaniemen tori
Hakaniemen torilla on hyvä syödä ja käydä kahvilla päivisin, mutta kannattaa ottaa huomioon, että suomalaiseen tyyliin tori suljetaan jo alkuiltapäivästä.

Hakaniemi, Sörnäinen ja muu Kallio

Pitkänsillan toisella puolella Kruununhaasta ja sen edustalla olevasta Kaisaniemestä katsoen sijaitsevat kaupunginosat, joita yleisesti kutsutaan Kallio-nimellä [kartalla]. Tämä alue alkaa Siltasaaresta ja jatkuu aina Sörnäisten metroasemalle, jonka jälkeen alkaa Vallila.

Turistille Hakaniemen torin ympäristö [kartalla] tulee herkimmin tutuksi, sillä se on muuntunut viime vuosikymmenen aikana varsin salonkikelpoiseksi osaksi, jonne lähdetään muualta syömään, kuuntelemaan musiikkia iltaisin tai illanviettoon. Täällä on jonkin verran ydinkeskustaa edullisempia hintoja ja erilaista tunnelmaa, johon eivät yleensä ollenkaan kuulu turistit. Eniten turisteja pyörii kauppahallin ja torin ympäristössä, missä onkin hyvä syödä ja käydä kahvilla päivisin, mutta kannattaa ottaa huomioon, että suomalaiseen tyyliin tori suljetaan jo alkuiltapäivästä.

Hämeentie [kartalla] on Kallion pääkatu, ja sen varrella on etenkin Hakaniemen ja Sörnäisten metroasemien ympäristössä huomattava määrä ruokapaikkoja ja baareja. Sen varrella on myös eksoottisia ruokia myyviä putiikkeja, joskin enimmäkseen Kallio ei ole paikka, jonne lähdetään shoppailemaan, mutta jonkin verran kauppoja siellä on sekä lähellä Hakaniemen että Sörnäisten metroasemia. Yksi kauppakadun tyylinen on Helsinginkatu [kartalla] ja samansuuntaisesti kulkeva Vaasankatu, jotka myös ovat katuja, joilla on kaupungin halvimpia ja rajuimpia baareja. Täällä on myös erilaisia ruokapaikkoja, joista monet ovat keskustaa edullisempia. Niitä on myös jonkin verran Porthaninkadun, Karhupuiston [kartalla] ja Fleminginkadun ympäristössä, ja osin tätä reittiä pitkin kulkevat raitiovaunut kaupunginosassa Hämeentien lisäksi. Yksi alueen pääkaduista on Alppilan rajalla kulkeva Sturenkatu, jonka varrella sijaitsee kaikenalaista Kulttuuritalosta Tropicario-eläintaloon [kartalla].

Muita alueita

Helsingissä on lukuisia muita alueita, joihin turistille voi tulla asiaa.

Yksi alue on Pasila, jonka itäpuolella sijaitsee Messukeskus [kartalla] ja länsipuolella Hartwall Arena [kartalla], jossa pelataan KHL-jääkiekkoa. Länsi-Pasilassa sijaitsevat Ylen ja MTV3:n studiot ja niiden lähellä myös poliisilaitos [kartalla], josta kuka tahansa suomalainen voi ilman ajanvarausta käydä anomassa passia tai henkilökorttia. Pasilan rautatieasemasta, joka sijaitsee Itä- ja Länsi-Pasilan välissä, aiottiin aikoinaan Helsingin päärautatieasemaa, mutta Pasila ei kehittynyt aiotulla tavalla. Nykyisin kylläkin kaikki Helsingin-junat kulkevat Pasilan kautta.

Toinen varsin merkittävä paikka ydinkeskustan ulkopuolella on Munkkiniemi, joka turistille tulee tutuksi siellä asuneen ja vaikuttaneen arkkitehdin Alvar Aallon takia. Aallon kotitalo [kartalla] ja ateljee on museoitu, ja kaupunginosassa on muitakin kauniita taloja, joita siellä on kesällä mukava katsella. Hyvin lähellä Munkkiniemeä, Meilahden puolella sijaitsee vielä Tamminiemi [kartalla], pitkäaikaisen presidentin eli Urho Kekkosen asuintalo, joka on nykyään museo. Lähellä tätä sijaitsee Seurasaari [kartalla], jonka ulkomuseo kuuluu ydinkeskustan ulkopuolella olevien nähtävyyksien kärkikastiin.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2015/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti